Vegan Recipes Made Easy

Τετραήμερο ταξίδι στη Βαρσοβία για Βιγκανοτουρισμό!

Τετραήμερο ταξίδι στη Βαρσοβία για Βιγκανοτουρισμό!

Αν είσαι vegan και ψάχνεις έναν νέο, συναρπαστικό προορισμό για ένα χαλαρό τετραήμερο ή απλά σου αρέσουν τα ταξίδια και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, τότε πρέπει να πας στη Βαρσοβία! Η πολωνική πρωτεύουσα είναι γεμάτη με υπέροχες επιλογές vegan φαγητού, ενδιαφέροντα σημεία και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Ετοίμασε τις βαλίτσες σου και ας δούμε τι μπορείς να κάνεις εκεί! Ή τέλος πάντων τι έκανα εγώ εκεί! Αρχικά θα πρέπει να σου πω ότι κάθε φορά τα εισιτήρια ενός ταξιδιού τα κανόνιζα μόνος μου, όπως και τη διαμονή. Αυτή τη φορά επειδή ο εγκέφαλος είχε μπλοκάρει από τη δουλειά και δεν είχα το χρόνο και τη διάθεση να το ψάξω μου τα κανόνισε όλα η Κατερίνα από το 5 Star travel services (ΕΔΩ) με την οποία είχα γενικότερα μια επικοινωνία μέσω Instagram τον τελευταίο χρόνο. Οπότε την ευχαριστώ κιόλας που μπήκε σε όλο αυτόν τον κόπο!

Ημέρα 1:

Έφτασα στη Βαρσοβία νωρίς το μεσημέρι, στις 18 Σεπτεμβρίου. Ένα ταξί με περίμενε έξω από το αεροδρόμιο (ας είναι καλά η Κατερίνα και το 5 Star Travel Services) και πρώτη στάση το ξενοδοχείο, το οποίο ήταν το Motel One. Ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο υπερσύγχρονο, πανέμορφο, στο κέντρο της Βαρσοβίας. Αφού τακτοποιήθηκα, ετοιμάστηκα στα γρήγορα και βγήκα για μία πρώτη βόλτα στην πόλη και για ένα χαλαρό καφεδάκι στο Eter. Το Eter είναι ένα όμορφο μικρό brunchάδικο με πολλές λαχταριστές επιλογές σε αλμυρά και γλυκά πιάτα. Εγώ δοκίμασα την ceasar’s φοκάτσια η οποία ήταν πολύ νόστιμη και χορταστική, καθώς και ένα ντόνατ με γέμιση κρέμας και σμέουρα το οποίο το αγάπησα! Ήπια και έναν υπέροχο καπουτσίνο με γάλα σόγιας ώστε να ολοκληρωθεί η εμπειρία. Η υπόλοιπη μέρα κύλησε με χαλαρές βόλτες ώστε να γνωρίσω λίγο την πόλη και κατέληξα στο The Botanist για ένα υπερτέλειο μπέργκερ, με πατατούλες και coleslaw.

Ημέρα 2:

Η δέυτερη μέρα ξεκίνησε με πρωινό στο ξενοδοχείο το οποίο είχε πολλές λαχταριστές βίγκαν επιλογές! Στη συνέχεια ξεκίνησα να ανακαλύψω τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης. Ξεκίνησα με το Βασιλικό Κάστρο και έκανα και μια στάση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Μετά από αυτή τη μικρή δόση ιστορίας, ήθελα κάτι νόστιμο! Οπότε το Lokal Vegan Bistro ήταν μονόδρομος! Το τέλειο μαγαζί ώστε να δοκιμάσεις παραδοσιακά πολωνικά πιάτα, όλα σε vegan εκδοχή! Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις! Εγώ δοκίμασα seitan μπριζόλα με vegan αυγό, καλαμπόκι, ψητή ντομάτα και σως μουστάρδας. Θα τολμήσω να πω πως ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχω δοκιμάσει ποτέ! Η μέρα συνέχισε με μια βόλτα στο Εβραϊκό γκέτο και το μουσείο της εξέγερσης τα οποία είχαν το δικό τους πολύ μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον. Ειδικά αν η ιστορία του Β’ παγκοσμίου πολέμου σε συναρπάζει ή/και σε συγκινεί όπως και εμένα τότε σίγουρα θα πρέπει να τα επισκεφτείς. Το βράδυ κατέληξα στο Krowarzywa, το πιο διάσημο vegan μπέργκερ μπαρ της πόλης. Έχουν απίστευτες επιλογές, όπως tofu και tempeh μπέργκερ, που θα σε ενθουσιάσουν. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής τα συνοδευτικά (πατάτες και σπιτική λεμονάδα ήταν ιδιαιτέρως απογοητευτικά. Άνοστα και κακοφτιαγμένα).

Ημέρα 3:

Η τρίτη μέρα στη Βαρσοβία ξεκίνησε με μια βόλτα στην παλιά παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικά πανέμορφη. Αρχικά, ας μιλήσουμε για την ατμόσφαιρα. Μπαίνοντας στην Παλιά Πόλη, νιώθεις αμέσως ότι έχεις γυρίσει πίσω στο χρόνο. Τα πολύχρωμα κτίρια με τις όμορφες προσόψεις, τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι γραφικές πλατείες είναι απλώς μαγευτικά. Η κεντρική πλατεία, η Rynek Starego Miasta, είναι το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις έναν καφέ σε κάποιο από τα πολλά όμορφα μαγαζάκια και να θαυμάσεις τον Γαλάζιο Άγιο Ιωάννη που στέκεται επιβλητικός. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το Κάστρο της Βαρσοβίας, που αν και έχει ανακατασκευαστεί, αποπνέει ακόμα την ιστορία και τη μεγαλείο του παρελθόντος.

Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η φιλοξενία των ντόπιων. Οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο φιλικοί και πρόθυμοι να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Μια μικρή συνομιλία με κάποιον ντόπιο μπορεί να σου αποκαλύψει κρυμμένες γωνιές της πόλης που δεν βρίσκονται στους τουριστικούς οδηγούς. Αν έχεις χρόνο, σου προτείνω να κάνεις μια βόλτα με κάποιο πατίνι γύρω από το τείχος της παλιάς πόλης ή να περιπλανηθείς στα πάρκα κοντά στην περιοχή. Η Βαρσοβία είναι γεμάτη πράσινο και φυσικές ομορφιές που αξίζει να εξερευνήσεις! Το απογευματάκι έφτασα στο Vegan Ramen shop για το οποίο είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια και σίγουρα δε με απογοήτευσε. Δοκίμασα ένα από τα πιο νόστιμα ράμεν της ζωής μου (δε θυμάμαι το όνομα του) ωστόσο ήταν πικάντικο με γεμάτη γεύση φιστικοβούτυρου και μποκ τσόι. Το υπόλοιπο απόγευμα το πέρασα στο κεντρικό mall της Βαρσοβίας χαζεύοντας βιτρίνες. Αφού πέρασα μια βόλτα από το ξενοδοχείο για ένα φρεσκάρισμα και βγήκα ξανά για να πάω πάλι στο Lokal Vegan Bistro όπου αυτή τη φορά πήρα για πρώτο πιάτο μια μανιταρόσουπα και για δεύτερο πιάτο ένα υπερτέλειο σνίτσελ με πατάτες και αγγουροσαλάτα.

Ημέρα 4:

Την τελευταία μέρα σηκώθηκα αρκετά νωρίς, ετοίμασα τη βαλίτσα μου και ξεκίνησα για μια βόλτα στο Łazienki Park, το πιο όμορφο πάρκο της Βαρσοβίας. Μπορείς να περπατήσεις στα μονοπάτια του, να χαζέψεις τα παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα και να απολαύσεις τη φύση μακριά από τη φασαρία της πόλης. Πιο μετά αγορές τις τελευταίες στιγμής και φαγητό στο Vebap. Όπου θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις βίγκαν κεμπάπ σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Παρότι το φαγητό ήταν πολύ νόστιμο εδώ η εξυπηρέτηση ήταν ελλιπής. Έχω να πω πως όλες τις μέρες η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική και όλοι ήταν ευχάριστοι και χαμογελαστοί. Ταυτόχρονα παντού μιλούσαν Αγγλικά. Ωστόσο στο Vebap η επικοινωνία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Το μενού ήταν στα Πολωνικά και δεν υπήρχε και η διάθεση για να σε εξυπηρετήσουν. Παρόλα αυτά επειδή ήθελα να το δοκιμάσω το φαγητό ήταν απλά τέλειο! Αν έχεις λίγο χρόνο πριν το ταξίδι της επιστροφής, κάνε και μια βόλτα στην Praga, μια ανερχόμενη περιοχή της Βαρσοβίας με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και πολλή street art. Θα ανακαλύψεις ένα πιο underground πρόσωπο της πόλης, που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.

Και κάπως έτσι ήρθε η ώρα ώστε να πάω να πάρω τις βαλίτσες μου από το ξενοδοχείο και να αναχωρήσω! Η Βαρσοβία είναι ένας απίστευτος προορισμός για vegans, γεμάτος νόστιμες επιλογές, όμορφες γωνιές και πλούσια ιστορία. Με τέσσερις μέρες στη διάθεσή σου, θα ανακαλύψεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτή η πόλη. Τι λες, θα το κάνεις το ταξίδι;

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ πολύ την Κατερίνα και το 5 Star travel Services για όλα όσα κάνανε για εμένα και που φροντίσανε για όλα χωρίς να χρειαστεί να αγχωθώ!

Καλά ταξίδια!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!