Vegan Recipes Made Easy

CHIA PUDDING ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ

CHIA PUDDING ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ

Έφτασε επιτέλους και αυτή η ημέρα που τόσο περίμενες! Πραγματικά, τολμώ να πω πως εντυπωσιάστηκα από το πόσα μηνύματα έχω λάβει τους τελευταίους μήνες, όπου μου ζητάτε να κάνω κάτι με σπιρουλίνα. Εντωμεταξύ, για να είμαι και ειλικρινής ποτέ δεν κατανάλωνα σπιρουλίνα, οπότε θέλοντας να διαπιστώσω και ο ίδιος τα όσα διάβαζα ξεκίνησα πριν από περίπου δυο μήνες την καθημερινή κατανάλωση της. Και έχω να πω πως όσα καλά διάβαζα είναι πραγματικότητα! Δεν το περίμενα αλλά φουλ ενέργεια και διάθεση με ένα κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνας την ημέρα! (Δοκίμασε το!)

Δυο λόγια όμως για τη σπιρουλίνα. Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια απαραίτητη καθημερινή τροφή για τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος ζει μια αγχωτική και απαιτητική ζωή, και η οποία δυστυχώς δημιουργεί διατροφικές ελλείψεις. Δίνει ενέργεια στον οργανισμό, βοηθάει στο μεταβολισμό του σιδήρου, καταπραΰνει οιδήματα και φλεγμονές, και συμβάλει στην καλή υγεία και στο να χτίσεις ένα γερό ανοσοποιητικό. Και η αλήθεια είναι πως τα θετικά δεν τελειώνουν εδώ. Η σπιρουλίνα είναι, επίσης, γνωστή για την πλούσια σύνθεσή της. Βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Ε, και Κ, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρος, χαλκός μαγγάνιο, σελήνιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος, Επίσης είναι και μια καλή πηγή αμινοξέων. Τα θετικά είναι ακόμη περισσότερα αλλά θα ξημερώσουμε μέχρι να τα γράψω όλα! Το συμπέρασμα είναι ένα. Η σπιρουλίνα έχει δικαιωματικά τον τίτλο του Super Food!

pagoto-spirulina

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω πως η σπιρουλίνα που εγώ προσωπικά ξεχώρισα είναι αυτή της Spirulina Supreme (Facebook). Γιατί; Γιατί πολύ απλά παράγεται στις Σέρρες με φυσικές διαδικασίες, ξηραίνεται επίσης με φυσικό τρόπο ώστε να διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά της – με λίγα λόγια είναι ωμή, και – έκπληξη – έχει ευχάριστη γεύση! “Μα πως γίνεται η σπιρουλίνα να έχει ευχάριστη γεύση; Μας δουλεύεις;” Κι όμως! Τολμώ να πω πως δεν το πίστευα ούτε κι εγώ. Σαφώς και έχει την γνωστή γεύση της σπιρουλίνας, αλλά είναι πολύ πιο ήπια, και στο τέλος σου αφήνει μια επίγευση ηλιόσπορου – και αυτό το λέω ενώ την έφαγα σκέτη – μια κουταλιά της σούπας νυφάδες σπιρουλίνας! Πρέπει να τη δοκιμάσεις! Θα αλλάξεις γνώμη για τη σπιρουλίνα! ΕΔΩ θα βρεις και το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

pagoto-spirulina

Πάμε όμως τώρα στα δικά μας! Στα περισσότερα μηνύματα που μου στείλατε μου ζητούσατε εύκολες καθημερινές συνταγές με σπιρουλίνα. Κάπως έτσι ξεκίνησα να παίζω με διαφορετικά υλικά και σιγά σιγά θα σου παρουσιάσω κάποιες πραγματικά απίστευτα λαχταριστές συνταγές! Η πρώτη συνταγή με σπιρουλίνα είναι αυτή η λαχταριστή πουτίγκα με σπόρους chia σε συνδυασμό με παγωτό σπιρουλίνας! “Μα φθινοπώριασε…παγωτό θα φάω;” – Γιατί όχι; Είναι εύκολο, νόστιμο, γίνεται σε 5 λεπτά και μεταξύ μας τώρα…στην Ελλάδα ζούμε. Τρώμε παγωτό όλο το χρόνο! Για να μην το ξεχάσω…αν θέλεις να λάβεις όλα τα θρεπτικά συστατικά της σπιρουλίνας η συνταγή που θα ακολουθήσεις θα πρέπει να είναι ωμή! Κυκλοφορούν διάφορες συνταγές και προϊόντα με σπιρουλίνα όπου όμως μαγειρεύεται. Η σπιρουλίνα εφόσον μαγειρευτεί καταστρέφεται και χάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Πάντα ωμή!

pagoto-spirulina

Ένα από τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι οι σπόροι chia. Είναι στην ουσία αυτοί που θα δημιουργήσουν την πουτίγκα μας! Είναι πλούσιοι σε ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος γενικότερα. Συμβάλλουν στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου του αίματος, στην καλή υγεία της καρδιάς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και επίσης βοηθούν στην καλή υγεία και διατήρηση της αντοχής των οστών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ασβέστιο. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις η σημερινή συνταγή είναι μια βόμβα θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό!

Πάμε στη συνταγή!

pagoto-spirulina

Chia pudding με παγωτό σπιρουλίνας

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Πρωινό, ΕπιδόρπιοCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Servings

2

servings
Prep time

8

minutes

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή – βόμβα θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό!

ΥΛΙΚΑ

  • Για το παγωτό
  • 2 μπανάνες

  • 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου

  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

  • 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/2 κ.γ σπιρουλίνα σκόνη

  • Για την πουτίγκα
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου

  • 3 κ.σ. σπόρους chia

  • 1/2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για το παγωτό
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. Τις βάζουμε αποβραδίς σε ένα πολυμπάγκ να παγώσουν.
  • Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τις παγωμένες μπανάνες μαζί με όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα το οποίο να θυμίζει παγωτό! Κατά διαστήματα σταματάμε και με μια σπάτουλα σπρώχνουμε προς τα κάτω υλικά που κολλάνε στα πλαϊνά, ώστε να ανακατευτούν όλα σωστά.
  • Για την πουτίγκα
  • Αποβραδίς ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι αγαύης, και εκχύλισμα βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τους σπόρους τσία. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το ποτήρι στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα το πρωί η πουτίγκα μας θα είναι έτοιμη!
  • Συναρμολόγηση!
  • Χωρίζουμε την πουτίγκα σε δυο μερίδες. Και από πάνω προσθέτουμε μια γενναιόδωρη δόση από το παγωτό μας. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και γαρνίρουμε με φρούτα.
  • Καλή όρεξη!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Αν θέλεις κι εσύ να προθέσεις μια καρδούλα από ακτινίδιο στο ποτήρι σου, καθαρίζεις το ακτινίδιο και κόβεις μια πάρα πολύ λεπτή φέτα (πάχους 2-3 χιλιοστών), την κόβεις στο σχήμα που εσύ θέλεις και στη συνέχεια την κολλάς εσωτερικά στο ποτήρι σου.
pagoto-spirulina
pagoto-spirulina

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πει ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις ένα σχόλιο από κάτω!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



3 thoughts on “CHIA PUDDING ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!