Vegan Recipes Made Easy

Ένα πρωινό στο OMG in SKG

Ένα πρωινό στο OMG in SKG

Όπως ήδη κάποιοι από εσάς γνωρίζουν δεν μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά σε ένα προάστιο. Την Θέρμη. Αυτό σημαίνει πως σε γενικές γραμμές δεν κατεβαίνω συχνά στη Θεσσαλονίκη. Συνήθως φροντίζω μια φορά κάθε 15 μέρες να κατεβαίνω στο κέντρο για να κάνω τις αγορές μου, τις δουλειές μου και ταυτόχρονα να βρεθώ με φίλους για ένα καφεδάκι. Τους τελευταίους μήνες, για την ακρίβεια από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, έχω αποκτήσει και μια καινούργια συνήθεια η οποία λέγεται OMG in SKG. Τι είναι αυτό; Ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι στην καρδιά του κέντρου, όπου η μόνιμα χαμογελαστή Ιωάννα, με την αστείρευτη θετική της ενέργεια θα σου σερβίρει υπέροχα βίγκαν ροφήματα, και θα σου προσφέρει λαχταριστές βίγκαν πίτες και σφολιατοειδή.

ena-proino-sto-omg-in-skg
ena-proino-sto-omg-in-skg

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, κάθε φορά που κατεβαίνω κέντρο περνάω μια βόλτα για ένα λαχταριστό βίγκαν ρόφημα, λέμε τα νέα μας και φεύγω για τις δουλειές μου! Κάπως έτσι, ένα πρωινό του Δεκέμβρη βρέθηκα εκεί για ένα καφεδάκι στα γρήγορα. Και μεταξύ καπουτσίνο (δοκίμασε τον με γάλα βανίλιας!) και τσοκοτσίνο (σοκολατένια δημιουργία της Ιωάννας), περάσανε λίγες ώρες παραπάνω, τα είπαμε, βγήκαμε και μερικές φωτογραφίες και να ‘μαστε λοιπόν!

Η Ιωάννα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 41 χρόνια και δεν το κρύβει όπως λέει γιατί είναι vegan και δε της φαίνεται! (δεν έχει και άδικο!). Είναι μητέρα δυο παιδιών, και θα τολμήσω να πω πως εντυπωσιάστηκα όταν μου είπε πως οι εγκυμοσύνες της ήταν η αιτία για να γίνει βίγκαν. Όταν ήταν έγκυος της απαγόρεψαν την κατανάλωση θαλασσινών λόγω βαρέων μετάλλων (τα κρεατικά ποτέ δεν τα συμπαθούσε), στην πορεία έκοψε και όλα τα παράγωγα και αφού συνειδητοποίησε πως μπορούσε να ζήσει μια χαρά χωρίς ζωικά το κράτησε και μετά την εγκυμοσύνη.

ena-proino-sto-omg-in-skg

“Και το OMG πως ήρθε στη ζωή σου;” “Πάλι τα παιδιά μου” μου λέει. “Ήθελα να κάνω τη ζωή μου και τη ζωή τους λίγο, έως πολύ, πιο εύκολη. Δεν είχα πολλές επιλογές σε junk food. Έπρεπε όλα να τα παρασκευάζω μόνη μου. Έτσι λοιπόν επέλεξα να κάνω την δική μου επιχείρηση και να έχω ό,τι θέλω, να πίνω και να τρώω ό,τι θέλω!” Η αρχική ιδέα, όπως λέει, ήταν το “OMG in SKG” να προσφέρει φαγητό σε στιλ καντίνας, αλλά κάπου εκεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας γνώρισε τον Φώτη Λέφα (γευσιγνώστης καφέδων), που της έδωσε την ιδέα να προσφέρει αυτό που λατρεύει, τον καφέ δηλαδή, με ξεχωριστή γεύση και ποιότητα.

ena-proino-sto-omg-in-skg

Και ποια ήταν η σχέση της με τον καφέ πριν το OMG; Μα φυσικά η φοιτητική ζωή! Όταν σπούδαζε λογιστική στις Σέρρες, δούλευε σε καφέ και σε μπαρ. Εκεί αγάπησε τον καφέ και τη σοκολάτα. “Ο καφές υπάρχει ως εικόνα στο μυαλό μου να με συντροφεύει και να ζεσταίνει τα κρύα χέρια μου ή να με χαλαρώνει” λέει. Και φυσικά σαν δίδυμος που είναι ήθελε να υπάρχει ποικιλία. Έτσι άρχισε να πειραματίζεται με φρούτα, μπαχαρικά και…λίγο αλκοόλ! Σε αυτές τις αλχημείες της τη βοήθησε η αγάπη της για τη μαγειρική και περισσότερο η λατρεία της για τη ζαχαροπλαστική. “μη φανταστείς…δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα γλυκά, απλά με ενθουσιάζει η παρασκευή τους. Αυτό που όλα είναι μετρημένα με χαλαρώνει”. Κάτι ανάλογο γίνεται και τώρα στα ροφήματα του OMG. Η παρασκευή τους την βοηθάει να δημιουργεί. Της αρέσουν οι δοσολογίες, θέλει όλα να έχουν συγκεκριμένη δοσολογία. Αυτό την κάνει να είναι πιο ήρεμη και σίγουρη για το προϊόν που προσφέρει. 

ena-proino-sto-omg-in-skg

Εντωμεταξύ σε αυτό το σημείο πετάγεται από τη θέση της και μου λέει “πρέπει να δοκιμάσεις το καινούργιο ρόφημα που έκανα! Το τσοκοτσίνο!” Τι είναι αυτό;” Ρωτάω. “Δοκίμασε το και θα δεις…”. Μπαίνει μέσα στο μαγαζί και λίγα λεπτά μετά βγαίνει έξω κρατώντας στο ένα χέρι το τσοκοτσίνο και στο άλλο ένα βίγκαν πεϊνιρλί. “Μην σε έχω και νηστικό!” Δοκιμάζω και τα δύο (είχα να φαω πεϊνιρλί πάνω από 12 χρόνια. Δε θα σου πω πολλά, 2 λεπτά μετά δεν υπήρχε το πεϊνιρλί! Το ρόφημα άντεξε 2 λεπτά παραπάνω!

Εντωμεταξύ τη ρωτάω για το όνομα το μαγαζιού. “τα παιδιά μου και αυτό! Είχαν κολλήσει με τη φράση ‘Oh my God’, μου φάνηκε ωραία ιδέα. Κόλλησα από δίπλα και το SKG και να το! Εντωμεταξύ θέλω στο μέλλον ο καφές μου να έχει ονομασία OMG”. “Τι εννοείς” ρωτάω. “Θέλω ο κόσμος να τον αναγνωρίζει και να λέει ότι ‘πίνω OMG Coffee’. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ένας απλός καφές. Είναι έναν καφές πλούσιος σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, απαραίτητος για το ξεκίνημα της ημέρας σου ή για την τόνωση του οργανισμού σου κατά τη διάρκειά της”. 

ena-proino-sto-omg-in-skg

Η συζήτηση μας εντωμεταξύ κυλάει πολύ όμορφα και κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι πως περάσανε πολλοί πελάτες, οπότε τη ρωτάω αν όλοι αυτοί ήταν βίγκαν. Και μου λέει πως όχι. Και πως ούτως ή άλλως δεν τους ξεχωρίζει σε βίγκαν και μη. “Στο μυαλό μου δεν υπήρχε η ιδέα να δημιουργήσω μια ακόμα vegan επιχείρηση μαζικής εστίασης στη Θεσσαλονίκη. Ήθελα απλά να προσφέρω ένα διαφορετικό ρόφημα που απλά τυχαίνει, επειδή η φιλοσοφία μου είναι τέτοια, να είναι σε συσκευασία βιοδιασπώμενη – κομποστοποίησης και να μην περιέχει ζωικά. Ήθελα το οικολογικό του αποτύπωμα είναι χαμηλό αλλά η γευστική και η θρεπτική του αξία τεράστια! Είναι μια εναλλακτική πρόταση, μια γευστική απόλαυση, αλλά χωρίς περίεργα πράγματα μέσα. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό κατά την παρασκευή του ροφήματος. Καφές ή κακάο, φυτικά ροφήματα, αγάπη, και πάνω απ’ όλα σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή!

ena-proino-sto-omg-in-skg

Τώρα…τι το διαφορετικό έχει ένα ρόφημα από το OMG in SKG; Μα φυσικά τη μαγική πινελιά της Ιωάννας! Όταν κάποιος πάει για πρώτη φορά στο OMG, το πρώτο του ρόφημα θα γίνει μετά από μερικά δευτερόλεπτα γνωριμίας. Και θα παρασκευαστεί ανάλογα με τα γευστικά γούστα του. Με λίγα λόγια το ρόφημα σου θα έχει μια δόση από τον χαρακτήρα σου! 

Στο “OMG in SKG” προς το παρόν, πέρα από τα ροφήματα, προσφέρεται και πρωινό, και στο άμεσο μέλλον θα εντάξει και μεσημεριανό. Παρόλα αυτά η Ιωάννα θέλει το OMG να χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα ροφήματα του και όχι τόσο από το φαγητό του. Όλα τα υπόλοιπα θέλει απλά να είναι εναλλακτικές επιλογές για τον πελάτη.

Εντωμεταξύ την παρακολουθώ όση ώρα μιλάει και συνειδητοποιώ πως δεν μπορεί απλά να κάτσει! Πρέπει συνέχεια να κάνει κάτι, να ασχολείται συνέχεια με κάποια δουλειά. Εντέλει με κοιτάει και παίρνει μια ανάσα… Οπότε βρίσκω την ευκαιρία να της κάνω την τελευταία μου ερώτηση. “Και αν έπρεπε να ευχηθείς κάτι για το μέλλον, τι θα ήταν αυτό;” Με κοιτάει, χαμογελάει και μου λέει “Εύχομαι τα παιδιά μου να μην χρειάζεται στο μέλλον να αναλύουν στους γύρω τους για ποιο λόγο δεν περιέχει το πιάτο τους ζωικά. Να είναι απλά αυτό το αυτονόητο!”. Και νομίζω πως κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο!

ena-proino-sto-omg-in-skg

Το OMG in SKG βρίσκεται επί της οδού Επισκόπου Νικολάου Κίτρου 1 με Μελενίκου. Και είναι ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή: 08:00 – 16:00, Σάββατο: 08:30 – 17:00 και Κυριακή: 09:00 – 17:00

Facebook: https://www.facebook.com/OMG-in-SKG-102103644503105/

Instagram: https://www.instagram.com/omginskg/

Μέχρι την επόμενη φορά!

my-signature




Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!