Vegan Recipes Made Easy

Athens Vegan Life Festival 2021

Athens Vegan Life Festival 2021

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη Αθηνών το Vegan Life Festival μετά από δύο χρόνια. Η μόνη μου εμπειρία από το φεστιβάλ ήταν την άνοιξη του 2019 όταν έγινε στη Θεσσαλονίκη. Απο το σαββατοκύριακο του φεστιβάλ και μετά με ρωτάνε συνέχεια πως ήταν. Η απάντηση μου πάντα ίδια. Μια γιορτή. Μια γιορτή για έναν κοινό σκοπό και ένα κοινό όραμα. Μια γιορτή αγάπης. Άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα μαζεύονται για να μοιραστούν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη τους για τα ζώα και το περιβάλλον.

to-vromiko-allios

Δύο μέρες όλοι ζούσαμε για το φεστιβάλ. Παλιοί και νέοι φίλοι. Διοργανωτές, εθελοντές, συμμετέχοντες και επισκέπτες. Φαγητό, επιχειρήσεις, εξαιρετικές ομιλίες και υπέροχα εργαστήρια. Παρουσίασα κι εγώ ένα εργαστήριο όπου έδειξα μια συνταγή από το νέο μου βιβλίο “Το Βρόμικο Αλλιώς”. Τσίζμπεργκερ με μπέικον μανιταριών. Για να είμαι ειλικρινής είχα τόσο πολύ άγχος που γενικά δε μου επέτρεψε να χαλαρώσω. Ωστόσο σας ευχαριστώ όλους όσους ήσασταν εκεί και που ομορφύνατε αυτή μου τη στιγμή και με κάνατε να νιώσω καλύτερα! Επίσης θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω και το Vegan Life Festival για τη φιλοξενία αλλά και το χορηγό του εργαστηρίου μου που δεν ήταν άλλη από την GreenVie και τα υπέροχα βίγκαν τυράκια της! Εντωμεταξύ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε όμως ακόμα νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για αυτές τις δύο μέρες και για την αγάπη που δέχτηκα. Ειλικρινά σας ευχαριστώ για κάθε κουβέντα, κάθε βλέμμα και για κάθε χαμόγελο. Είναι μα εμπειρία την οποία δε θα ξεχάσω ποτέ!

Μια βόλτα μέσα στο χώρο του φεστιβάλ και θα διαπίστωνες πληθώρα βίγκαν ή φιλικών προς τον βίγκαν τρόπο ζωής επιχειρήσεων. Τα πάντα από ρούχα, τρόφιμα, προϊόντα περιποίησης, οικολογικά προϊόντα όπως καλαμάκια, καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Όπως ας πούμε το Wasteless Design από την αγαπημένη μου Βέρα. Επίσης στο χώρο υπήρχαν και φιλοζωικές και ακτιβιστικές οργανώσεις όπως το Truth Pill, το A Promise to the Animals ή και Vegan Challenge 22 του οποίου είμαι κι εγώ μέλος. Επίσης φαγητό…πολύ φαγητό όμως… Νομίζω δεν έχω φάει τόσο πολύ ποτέ ξανά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να τα θυμηθώ όλα. Θα ξεκινήσω όμως με το υπέροχο και δροσερό ACAI μπολ από το Pretty Greens και Match Maiden(το αγάπησα!), Καταπληκτικά κεφτεδάκια αλλά και γύρο Meatless από το Τρεις λαλούν, Μπέργκερ από το Crudo, καταπληκτικά μεξικάνικα τάκος από το Poncho Tacos, πεντανόστιμο “μπουρεκάκι” σούσι από το Plantbased Kingdom (όπως και γλυκάκι), λαχταριστό σούσι με τέμπε από το Peace by Peas και φυσικά τα σούπερ γλυκάκια της Καίτης από το Little Bear. Ήταν κι αλλά πολλά, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν τα θυμάμαι όλα. Οπότε θα με συγχωρέσετε! Τέλος να πω ότι τα Superdrinks φροντίζανε και μας ξεδιψούσαν όλο το σαββατοκύριακο με τα τέλεια αναψυκτικά του με κομπούχα. Γενικά ψάξτε να τα βρείτε, είναι τέλεια!

Ένα φεστιβάλ όμως είναι πολύ περισσότερα από όλα αυτά που περιγράφω πιο πάνω. Είναι ο σκοπός του και οι άνθρωποι του. Το Vegan Life Festival είναι μια γιορτή πάνω απ’ όλα για τα ζώα. Για να ενημερωθεί ο κόσμος και να γνωρίσει τον βίγκαν τρόπο ζωής. Για να δούνε όλοι ότι βίγκαν δε σημαίνει στερούμαι, αντιθέτως σημαίνει προσφορά και αγάπη. Σίγουρα όμως το φεστιβάλ θα ήταν πολύ διαφορετικό αν πίσω από αυτό δεν ήταν μια ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν μέρα και νύχτα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Πάνος, η Έλλη, ο Φραγκίσκος, ο Κώστας, η Άρι, η Κωνσταντίνα, η Σύλβια, ο Πιέρρο και όλοι οι εθελοντές που είναι και η ψυχή αυτής της γιορτής!

Να είμαστε λοιπόν, καλά και να ανταμώνουμε! Ραντεβού τώρα στο Thessaloniki Vegan Life Festival 2022! Πραγματικά ανυπομονώ!

Υ.Γ. Επίσης ένα λίγο ξεχωριστό ευχαριστώ στη Μαρία, την Ελίζα και την Κωνσταντίνα επειδή με τον τρόπο τους μου χαρίσανε μια ξεχωριστή στιγμή γεμάτη αμηχανία, γέλιο, χαρά και αγάπη!



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!