Vegan Recipes Made Easy

Υγρά και αφράτα σοκολατένια μπράουνις (brownies) με φυστικοβούτυρο

Υγρά και αφράτα σοκολατένια μπράουνις (brownies) με φυστικοβούτυρο

Είναι αφράτα, είναι υγρά από μέσα, έχουνε γεμάτη γεύση και θα τα λατρέψεις! Σοκολατένια μπράουνις με φυστικοβούτυρο! Το τέλειο γλυκό για του αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο! Το τέλειο γλυκό βασικά, για όλες τις ώρες!

Που λες , ανάμεσα στους φίλους μου έχω τη φήμη του “πάλι Γερανικά γλυκά κάνει!” τύπου, κι αυτό επειδή τα γλυκά που κάνω είναι κάπως «άγλυκα» και επιεδή λατρέυω τα γλυκά του τύπου τάρτα με φρούτα (για τους λάτρεις φίλους μου της σοκολάτας, «τέρμα ξενέρωτα»). Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχω κάθε βδομάδα καινούριο γλυκό στο σπίτι (γερμανικό ή μη) και στο λέω υπεύθυνα, η σοκολάτα είναι ΛΑΤΡΕΙΑ, είναι εθισμός!!! Προχθές λοιπόν, έχοντας πάλι τις γνωστές πια υπογλυκαιμίες μου, είπα να δοκιμάσω να κάνω μπράουνις, ξέρεις τα κυβάκια εκείνα που είναι σαν κέικ εξωτερικά και μόλις τα δαγκώσεις ένα κύμα ευχαρίστησης κατακλύζει το στόμα σου; Αυτά! Είχαμε κάνει και πέρσι μια υπέροχη συνταγή (ΕΔΩ) και είπα φέτος να δοκιμάσω να τα κάνω και με φυστικοβούτυρο. Η πρώτη παρτίδα που λες, εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού! Ειλικρινά πότε ήταν γεμάτο το ταψί, πότε τελείωσε, ούτε που το κατάλαβα. Η Μαρία ξετρελάθηκε, την άκουγα που «μούγκριζε» σε κάθε μπουκιά. Η δεύτερη παρτίδα που έκανα (όχι ότι άντεξε κι αυτή μέχρι το βράδυ, να λέμε και την αλήθεια) κάτι έγινε. Τα μπράουνίς μου βγήκαν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! Τα κομμάτια της σοκολάτας διατήρησαν ζουμερό το εσωτερικό κάνοντας κάθε μπουκιά σκέτη «αμαρτία» και το φυστικοβούτυρο από πάνω ήρθε και έκανε ένα γλυκό «κόλαση»!!! Εν τω μεταξύ μου λέει η Μαρία…Αγίου Βαλεντίνου έρχεται, ταμάμ η συνταγή για αυτή τη μέρα. Δεν τολμώ να διαφωνήσω…Μαρία είναι αυτή, οπότε έχεις και το σοκολατένιο σου γλυκό για αυτή την ημέρα!

Τα σοκολατένια μπράουνις (brownies) με φυστικοβούτυρο!

Αυτά λοιπόν θα είναι τα πιο εύκολα και νόστιμα μπράουνις που έχεις κάνει ποτέ και μάλιστα με τα χεράκια σου (θα καταπλήξεις τα πλήθη σου λέω!). Ένα φανταστικό γλυκό που είναι για όλες τις ώρες, γιατί δεν ξέρω αν στο είπα αλλά μπορείς να τα φας ενώ πίνεις τον καφέ σου, μετά το φαγητό σαν επιδόρπιο, μετά τη μεσημεριανή σιέστα σου (που θες ένα γλυκάκι να γλυκάνει το στόμα σου βρε παιδί), αλλά και για κάθε ώρα και στιγμή που αισθάνεσαι εκείνη την ακατανίκητη ανάγκη να φας κάτι γλυκό. Μια μπουκιά από τα σοκολατένια μπράουνις και αμέσως έχει ομορφύνει η μέρα σου (υπερβολικός σου ακούγομαι? Είναι η υπερβολή της σοκολάτας!). Αφράτα και ταυτόχρονα υγρά απο μέσα να νιώθεις τη σοκολάτα. Το φυστικοβούτυρο από πάνω δημιουργεί τον τέλειο συνδυασμό…τι άλλο θέλεις δηλαδή; Θα σου πω εγώ… Να προσθέσεις με ένα κλικ όλα τα υλικά στο καλάθι σου για να κάνεις τα τέλεια αυτά brownies! Έτσι σε συνεργασία με το e-fresh.gr κανονίσαμε και αυτό το θεματάκι! Δες ΕΔΩ!

Οπότε μη χάνεις λεπτό! Δες τη συνταγή, μάζεψε όλα τα υλικά και ξεκίνα γιατί ο Άγιος Βαλεντίνος σε περιμένει!

to-vromiko-allios

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.     

Καλά μαγειρέματα! 

my-signature

Σε περίπτωση που κάνεις την υπέροχη αυτή συνταγή μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

Υγρά και αφράτα σοκολατένια μπράουνις (brownies) με φυστικοβούτυρο

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΓλυκόCuisine: Ευρωπαϊκή, ΑμερικάνικηDifficulty: 1/5
Μερίδες

12

Προετοιμασία

20

minutes
Μαγείρεμα

35

minutes

Είναι αφράτα, είναι υγρά από μέσα, έχουνε γεμάτη γεύση και θα τα λατρέψεις! Σοκολατένια μπράουνις με φυστικοβούτυρο! Το τέλειο γλυκό για όλες τις ώρες!

Υλικα

  • 80 + 40 γρ. σοκολάτα υγείας

  • ⅓ της κούπας φυτικό βούτυρο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • ¾ της κούπας ζάχαρη

  • ½ κούπα φυτικό γάλα

  • 1 κούπα αλεύρι

  • ¼ της κούπας κακάο

  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • Για τη στρώση φυστικοβούτυρου
  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο

  • ½ κούπα φυστικοβούτυρο

  • ¼ της κούπας άχνη

  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 – 3 κ.σ. Φυτικό γάλα

Εκτελεση

  • Λιώνουμε τα 80 γρ. σοκολάτας μαζί με το φυτικό βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σε δόσεις μέσα στην λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε ένα πυρέξ 19 x 27 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Ψιλοκοβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο 175C. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ετοιμάζουμε το φυστικοβούτυρο
  • Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο και βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το swirl. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό. Προσθέτουμε κουταλιές απο το φυστικοβούτυρο σε όλη την επιφάνεια του μείγματος και με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι περνάμε μέσα από το φυστικοβούτυρο δημιουργώντας σχήματα που θυμίζουν στρόβιλο ή κύματα. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου 35 με 38 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο και πριν κόψουμε τα brownies το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σημειωσεισ

  • Τα μπράουνις θέλουν απλά λίγη προσοχή στο ψήσιμο ώστε να παραμείνουν υγρά από μέσα. Καλό θα ήταν την πρώτη φορά να μην υπερβούμε τα 35 λεπτά διότι κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά.



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!