Vegan Recipes Made Easy

Εύκολο Γάλα Αμυγδάλου

Εύκολο Γάλα Αμυγδάλου

Τα τελευταία χρόνια για λόγους ευκολίας και χρόνου όλο και περισσότεροι από εμάς, στρεφόμαστε σε έτοιμα προϊόντα της αγοράς. Έτοιμες ζύμες, έτοιμα ροφήματα, έτοιμα φαγητά. Και ενώ κερδίζουμε σε χρόνο, πολύ συχνά χάνουμε σε υγεία (και σε χρήμα!). Και ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι δύσκολο να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, αρκετά προϊόντα θα μπορούσαμε να τα αντικαταστήσουμε με χειροποίητα – σπιτικά!

Μια από τις πιο εύκολες συνταγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου είναι το γάλα αμυγδάλου. Δε θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά, και η θρεπτική του αξία δεν συγκρίνεται με αυτά του εμπορίου! Άσε που σου βγαίνει και πιο οικονομικό! Η γεύση ενδεχομένως θα σου φανεί διαφορετική από τα αντίστοιχα ροφήματα του εμπορίου (τα περισσότερα του εμπορίου έχουν ενισχυτικά γεύσης και αρωματικές ύλες), αλλά προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ! Άσε που έχω την επιλογή να παίξω με τα συστατικά και τη γεύση του!

gala-amigdalou

Όπως λοιπόν κατάλαβες, για σήμερα σου έχω γάλα αμυγδάλου. Είναι απλό, εύκολο, οικονομικό και αξίζει να το εντάξεις στη διατροφή σου! Στην τελική δες το σαν μια πρόκληση. Για δυο εβδομάδες να κάνεις το δικό σου γάλα! Που ξέρεις; Μπορεί και να σου αρέσει!

gala-amigdalou
gala-amigdalou

Εύκολο Γάλα Αμυγδάλου

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΠρωινόCuisine: Ευρωπαϊκή, ΕλληνικήDifficulty: 1/5
Servings

5

servings
Prep time

10

minutes

Εύκολο, θρεπτικό και πολύ νόστιμο γάλα αμυγδάλου.

Υλικα

  • 1 κούπα αμύγδαλα ωμό

  • 4 κούπες νερό

  • 2 βασιλικούς χουρμάδες

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤεΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για τουλάχιστον 6 ώρες ή αποβραδίς.
  • Αφαιρούμε από τους χουρμάδες το κουκούτσι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.gala-amigdalou
  • Πάνω σε ένα μπολ στερεώνουμε ένα σουρωτήρι και το στρώνουμε με ένα τυρόπανο. Αδειάζουμε σίγα σιγά μέσα το μείγμα (ίσως χρειαστεί να το κάνουμε σε δύο δόσεις). Πιάνουμε στις 4 άκρες από το τυρόπανο και δημιουργούμε ένα πουγκί. Πιέζουμε σταθερά, αλλά με απαλές κινήσεις το “γάλα” να στραγγίξει. Μόλις στραγγίξει όλο το γάλα, μέσα στο τυρόπανο θα έχει μείνει μόνο η πούλπα του αμυγδάλου. Την πούλπα την κρατάμε για άλλη χρήση στο ψυγείο. gala-amigdalou
  • Αποθηκεύουμε το γάλα αμυγδάλου σε ένα γυάλινο μπουκάλι και στο ψυγείο. Πριν από κάθε χρήση ελαφρώς το αναδεύουμε. Το καταναλώνουμε σε μέσα 3 μέρες.

Σημειωσεις

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους χουρμάδες με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή όποια άλλο γλυκαντικό θέλουμε.
  • Αν θέλουμε το γάλα πιο παχύ βάζουμε λιγότερο νερό.
  • Αν θέλουμε να ξεφλουδίσουμε τα αμύγδαλα τα μουλιάζουμε 5 λεπτά σε ζεστό νερό.
gala-amigdalou

Αν έχεις κάποια απορία ή απλά θέλεις να πεις ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



4 thoughts on “Εύκολο Γάλα Αμυγδάλου”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!