Vegan Recipes Made Easy

Μπάρες ενέργειας με τζίντζερ και σοκολάτα

Μπάρες ενέργειας με τζίντζερ και σοκολάτα

Καλημέρα και κάλως ήρθες ακόμα μια Τρίτη στην κουζίνα μου! Ελπίζω να είσαι καλά! Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί πρόσφατα ανακάλυψα ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα (σχετικά κοντά στην περιοχή μου), το οποίο έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη ποικιλία που έχω δει ποτέ σε βίγκαν προϊόντα. Όπως καταλαβαίνει έκανα πάρτι! Είναι το GreenHouseBio το οποίο βρίσκεται Μητροπολίτου Γρηγορίου Καλλίδου 108 στην Καλαμαριά (έχει και ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΔΩ). Όταν μπήκα μέσα πραγματικά έπαθα πλάκα από το πόσα διαφορετικά προϊόντα υπήρχαν, εξαιρετική μαναβική και προϊόντα παντοπωλείου. Εννοείτε πως όλα είναι βιολογικά – εντάξει, για να μην τα παραλέω, τα βίγκαν προϊόντα δεν είναι όλα μα όλα βιολογικά, αλλά η ποικιλία ήταν εντυπωσιακή!

Εντωμεταξύ, ύστερα από μια μικρή κουβέντα με τον υπεύθυνο έμαθα ότι το κατάστημα υπάρχει από το 1999 (ναι, το ξέρω…ντροπή μου!) Και πως από τότε εξυπηρετεί κόσμο που ακολουθεί ειδικές διατροφές όπως gluten free ή και sugar free. Και ταυτόχρονα εξυπηρετούν και το βίγκαν κοινό! Τι θα βρεις εκεί; Μα φυσικά βιολογικά φυτικά ροφήματα, βίγκαν τυριά, τόφου, όσπρια, ζυμαρικά, βίγκαν κρέμες “γάλακτος”, φυτικά γιαούρτια και επιδόρπια, πίτες, beyond, σιτηρά, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς! Βρήκα μέχρι και έτοιμα βίγκαν γεύματα της εταιρίας Davert – αν καμιά φορά βαριέσαι να μπεις στην κουζίνα αξίζουν! Έχει ακόμα και τμήμα με βίγκαν προϊόντα περιποίησης! Οπότε αν είσαι κοντά πέρνα μια βόλτα. Αν πάλι είσαι μακριά ρίξε μια ματιά στο ηλεκτρονικό του κατάστημα (ΕΔΩ).

mpares-me-tzintzer-kai-sokolata
mpares-me-tzintzer-kai-sokolata

Φυσικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήρα κάποια πράγματα για τη σημερινή συνταγή! Η οποία δεν είναι άλλη από υπέροχες μπάρες ενέργειας συνδυασμένες με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ και ολίγη σοκολάτα γιατί ταιριάζει εκπληκτικά! Αν είσαι από αυτούς που ξυπνάνε νωρίς το πρωί και τρέχουν αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Η μια παρτίδα βγάζει αρκετά κομμάτια οπότε θα έχεις για αρκετές μέρες μπάρες!

Η βάση της συνταγή είναι τα αποξηραμένα βερίκοκα (αγαπώ!) και η βρώμη. Εγώ πήρα την υπέροχη βρώμη της Davert η οποία είναι βιολογική και έχει και μεγάλο κόκο που βοηθάει πολύ στην προκειμένη περίπτωση. Στη συνταγή επίσης χρησιμοποίησα τη μαύρη σοκολάτα της vivani με 70% κακάο, η οποία είναι κατάλληλη και για ζαχαροπλαστική! Έχει βελούδινη υφή και τέλεια γεμάτη γεύση (είναι τέλεια για μπισκότα και κέικ!), σιρόπι αγαύης της NaturGreen (εγώ πήρα μπλε αγαύης, εσύ μπορείς να δοκιμάσεις την κλασική), και βιολογικό λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης της 7elements το οποίο έχει και ένα διακριτικό άρωμα καρύδας! Τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποίησα είναι κολοκυθόσπορους, φουντούκια και φιστίκια αιγίνης! Με λίγα λόγια θα κάνουμε μπάρες τούμπανο!

mpares-me-tzintzer-kai-sokolata
mpares-me-tzintzer-kai-sokolata

Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη και οι μπάρες γίνονται πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα βερίκοκα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και στη συνέχεια να προσθέσεις σε ένα μούλτι και να τα χτυπήσεις μέχρι να γίνουν κρέμα. Χτυπάς και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να σπάσουν, τα ανακατεύεις όλα μαζί, στρώνεις, μεταφέρεις στο ψυγείο και έτοιμες οι μπάρες! Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά πως γίνονται.

Ακολούθησε το GreenHouseBio στο instagram ΕΔΩ

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

mpares-me-tzintzer-kai-sokolata

Μπάρες ενέργειας με τζίντζερ και σοκολάτα

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Πρωινό, ΕπιδόρπιοCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Μερίδες

16

Προετοιμασία

20

minutes
Αναμονή

165

minutes

Υπέροχες μπάρες ενέργειας συνδυασμένες με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ και τη ζεστή και γλυκιά γεύση της μαύρης σοκολάτας!

υλικα

  • 200 γρ βερύκοκα αποξηραμένα

  • 4 κ.σ. σιρόπι αγαύης NaturGreen

  • 100 γρ λάδι καρύδας 7elements

  • 200 γρ βρώμη* Davert

  • 3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

  • 60 γρ φουντούκια ωμά

  • 60 γρ φιστίκια αιγίνης

  • 60 γρ κολοκυθόσποροι

  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα μαύρη σοκολάτα της vivani

εκτελεση

  • Βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα ένα μπολ μαζί με νερό που έχει βράσει και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα μούλτι μαζί με το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη μισή βρώμη και το μισό τζίντζερ στο μούλτι με το μείγμα από τα βερίκοκα και τα χτυπάμε μέχρι να σπάσει η βρώμη και να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μ το υπόλοιπο μείγμα από τα βερίκοκα, τη βρώμη και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και τις δυο παρτίδες μαζί στο ίδιο μπολ.
  • Χοντροκόβουμε τα φουντούκια, τα φιστίκια και τους κολοκυθόσπορους. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε. mpares-me-tzintzer-kai-sokolata
  • Στρώνουμε μια φόρμα 18 – 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε μέχρι να στρωθεί ομοιόμορφα. Αν δεν έχουμε φόρμα σε αυτό το μέγεθος απλώνουμε το μείγμα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το σχηματίζουμε σιγά -σιγά με τα χέρια μας. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.mpares-me-tzintzer-kai-sokolata
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε σε ένα ποτήρι. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε. Κόβουμε τις μπάρες μας στο μέγεθος που θέλουμε και βουτάμε την άκρη από το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ακουμπάμε τα κομμάτια πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά. Οι μπάρες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!mpares-me-tzintzer-kai-sokolatampares-me-tzintzer-kai-sokolata

Notes

  • Αν αποφεύγουμε τη γλουτένη φροντίζουμε η βρώμη να είναι χωρίς γλουτένη.

mpares-me-tzintzer-kai-sokolata

Αν κάνεις τις μπάρες τάγκαρε με στο instagram (konstantinos_dims) ή πρόσθεσε το το hashtag #beetsme για να δω τις δημιουργίες σου και να σε προσθέσω στα stories μου! Σε περίπτωση που έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω τα σχόλια σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



2 thoughts on “Μπάρες ενέργειας με τζίντζερ και σοκολάτα”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!