Vegan Recipes Made Easy

Εύκολο βίγκαν παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή)

Εύκολο βίγκαν παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή)

Έφτασε και η στιγμή που τόσο περίμενες! Έφτασε η μέρα που θα κάνουμε παγωτό! Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές μου έχεις ζητήσει συνταγή για παγωτό, πραγματικά. Όχι πως δεν το ήθελα κι εγώ… Και για να πω την αλήθεια, ενώ τρελαίνομαι για nice creams με μπανάνα, θέλω που και που κάτι που να θυμίζει λίγο παραπάνω κλασικό παγωτό.

Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από πέρσι. Κάποια στιγμή τα παράτησα γιατί είχα βαρεθεί να τρώω παγωτά που δεν ήταν όπως ήθελα. Εντέλει πέρασε καιρός, ήρθε πάλι η άνοιξη και συγκεκριμένα η καραντίνα όποτε άρχισα πάλι να δουλεύω το θέμα παγωτό. Λίγες εβδομάδες πριν κατάφερα επιτέλους και πέτυχα την υφή που ήθελα. Το δούλεψα λίγο ακόμα, διόρθωσα κάποιες λεπτομέριες, και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα και στην υπέροχη αυτή συνταγή!

eykolo-vegan-pagoto-xoris-mixani

Το σημαντικότερο για εμένα ήταν το να βγάλω μια συνταγή η οποία θα ήταν εύκολη στο να γίνει, θα είχε απλά υλικά, και δεν θα απαιτούσε παγωτομηχανή. Νομίζω πως πέτυχα 3 στα 3! Η συνταγή απαιτεί ελάχιστα υλικά, για την ακρίβεια θα χρειαστείς 2 γάλατα καρύδας (σε κονσέρβα – το άλλο στο χαρτόκουτο δεν κάνει), ένα ζαχαρούχο γάλα καρύδας (δες ΕΔΩ ως μπορείς να το κάνεις), μια κούπα κάσιους, εκχύλισμα βανίλιας, και άχνη ζάχαρη. 5 απλά υλικά τα οποία εύκολα μπορείς να βρεις.

Βάζεις τις 2 κονσέρβες γάλα καρύδας στο ψυγείο λίγες μέρες πριν (εγώ φροντίζω να έχω πάντα στο ψυγείο ώστε να μην τρέχω τελευταία στιγμή) για να γίνει ο διαχωρισμός της κρέμας από τα υγρά. Μουλιάζεις αποβραδίς κάσιους και την επόμενη μέρα τα χτυπάς σε ένα μπλέντερ με λίγο γάλα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα. Προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη κρέμα. Μεταφέρεις το μπολ στην κατάψυξη και ξεκουράζεσαι για μια ώρα. Στη μία ώρα βγάζεις το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάς το μείγμα ακόμα μια φορά με το μίξερ. Επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον 3 φορές. Όσες περισσότερες φορές το χτυπήσεις τόσο πιο αφράτο θα γίνει το παγωτό. Προσωπικά θεωρώ πως το τέλειο αποτέλεσμα είναι στις 5 φορές. Μετά τις 5 είναι και λίγο δύσκολο να χτυπηθεί το παγωτό.

eykolo-vegan-pagoto-xoris-mixani

Ναι ναι…έχεις δίκιο, είναι βαρετή διαδικασία. Αλλά τι να κάνουμε; Το παγωτό χωρίς μηχανή τα έχεις αυτά. Και πίστεψε με, αξίζει όλη η διαδικασία. Μετά το τελευταίο χτύπημα αδειάζεις το παγωτό σου στο σκεύος που θέλεις (ή αν το θέλεις το αφήνεις στο μπολ που το είχες) και το μεταφέρεις στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα για να το καταναλώσεις βγάζεις το παγωτό 20 – 25 λεπτά νωρίτερα από την κατάψυξη για να μαλακώσει λίγο, σερβίρεις και απολαμβάνεις! Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικά!

eykolo-vegan-pagoto-xoris-mixani

Εύκολο βίγκαν παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή)

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 2/5
Μερίδες

8

Προετοιμασία

10

minutes
Αναμονή

3

hours

Εύκολο και κρεμώδες παγωτό καρύδας χωρίς παγωτομηχανή!

υλικα

  • 1 κούπα κάσιους (μουλιασμένα αποβραδίς)

  • 1/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου

  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης

  • 2 κονσέρβες γάλα καρύδας να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον 2 μέρες

  • 1 δόση (200 ml) ζαχαρούχο γάλα (ΕΔΩ)

  • 1/4 της κούπας άχνη ζάχαρη

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

εκτελεση

  • Σε ένα μούλτι προσθέτουμε τα μουλιασμένα κάσιους, το γάλα αμυγδάλου και το σιρόπι αγαύης. τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Κατά διαστήματα σταματάμε και σπρώχνουμε, με μια σπάτουλα, προς τα κάτω τα κάσιους που έχουν κολλήσει στα πλαϊνά.eykolo-vegan-pagoto-xoris-mixani
  • Βγάζουμε τις δύο κονσέρβες γάλα καρύδας από το ψυγείο και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά την κρέμα καρύδας που έχει διαχωριστεί από τα υγρά και την προσθέτουμε σε ένα μπολ. Αδειάζουμε στο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα κάσιους, και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρουμε το μπολ στην κατάψυξη για 1 ώρα.eykolo-vegan-pagoto-xoris-mixani
  • Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάμε το μείγμα καλά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρουμε πάλι στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές. Ιδανικά 5. Κάθε μια ώρα βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάμε το μείγμα. Όσες περισσότερες φορές χτυπηθεί τόσο πιο αφράτο και κρεμώδες θα γίνει το παγωτό μας. Αφού τελειώσουμε με το χτύπημα αδειάζουμε το παγωτό στο σκεύος που θέλουμε ή το αφήνουμε στο μπολ που το έχουμε.
  • Όταν έρθει η ώρα να το καταναλώσουμε, βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη 20 – 25 λεπτά νωρίτερα για να μαλακώσει. Σερβίρουμε με σως φράουλας (ΕΔΩ), κουβερτούρα ή και ξηρούς καρπούς!

σημειωσεις

  • Καλό θα ήταν το γάλα καρύδας να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 3 μέρες για να είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ο διαχωρισμός.
  • Αν κάνουμε το δικό μας ζαχαρούχο γάλα καλό είναι να γίνει από την προηγούμενη μέρα.

eykolo-vegan-pagoto-xoris-mixani

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

my-signature



7 thoughts on “Εύκολο βίγκαν παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή)”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!