Vegan Recipes Made Easy

Εύκολα και γρήγορα σφολιατίνια με bitter κρέμα σοκολάτας

Εύκολα και γρήγορα σφολιατίνια με bitter κρέμα σοκολάτας

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα δοκιμάσεις ποτέ σου! Τραγανά και αφράτα σφολιατίνια με bitter κέρμα σοκολάτας!

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία συνταγή για το 2021! Τι χρόνια και αυτή… Αρκετά δύσκολη από πολλές απόψεις. Ωστόσο δεν θα μιλήσω ακόμα για τη χρονιά που πέρασε μιας και θα κάνω άλλο ποστ ανασκόπησης το οποίο θα έρθει την επόμενη εβδομάδα! Θα σου μιλήσω όμως για τη σημερινή συνταγή η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους εσάς που λίγο βαριέστε, λίγο δεν έχετε χρόνο για πολλά πολλά, αλλά θέλετε ένα γλυκάκι αυτές τις μέρες και το θέλετε εύκολα και σχετικά γρήγορα. Σφολιατίνια γεμισμένα με bitter κρέμα σοκολάτα! Ένα γλυκάκι που χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά για να γίνει και μετά μπαίνει απλά για ψήσιμο! Ένα γλυκάκι (ή μάλλον γλυκό μεζεδάκι είναι ο σωστός όρος) που θα σε βγάλει από τι δύσκολη θέση όταν θέλεις κάτι γλυκό άμεσα!

Τι είναι όμως τα σφολιατίνια;

Σε καμία περίπτωση η σημερινή συνταγή δεν αποτελεί κάποια πρωτοπορία. Ωστόσο είναι μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη λύση για εκείνες τις μέρες που θέλεις ένα γλυκό αλλά δεν έχεις χρόνο ή/και διάθεση! Το γεγονός, φυσικά, ότι η σημερινή μας συνταγή είναι εύκολη και απλή δε σημαίνει πως δεν είναι νόστιμη και λαχταριστή! Φαντάσου τώρα τραγανή, αφράτη και θρυμματιστή σφολιάτα γεμισμένη με την αγαπημένη μου βελούδινη και λαχταριστή bitter κρέμα σοκολάτας Sisinni της Rito’s Food! Για την bitter κρέμα σοκολάτας τα έχουμε ξανά πει…την ΑΓΑΠΩ! Δεν ξέρω αν θυμάσαι αλλά την ίδια είχαμε χρησιμοποιήσει και στα τέλεια γλυκά ψωμάκια μπάπκα που είχαμε κάνει πέρσι και που είχες αγαπήσει (ΕΔΩ)! Δες εντωμεταξύ εδώ μερικές ακόμα συνταγές που έχουμε κάνει με προϊόντα Sisinni για να σου ανοίξω την όρεξη:

Ακολούθησε τη Rito’s Food στο Facebook ΕΔΩ

Πως θα κάνουμε τα σφολιατίνια

Τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά! Θα πάρεις ένα φύλλο σφολιάτας και θα βάλεις πάνω σε ένα καλά αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί. Θα το αλευρώσεις καλά και από την άλλη μεριά και θα στρώσεις άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί από πάνω. Με ένα πλάστη θα το πιέσεις λίγο ώστε να ανοίξει και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι θα το κόψεις σταυρωτά στη μέση δημιουργώντας 4 κομμάτια και το κάθε κομμάτι θα το κόψεις παράλληλα στο μήκος ξανά στη μέση ώστε τελικά να έχεις 8 κομμάτια. Απλώνεις στη μια άκρη μια κουταλιά bitter κρέμα σοκολάτας Sisinni και βάζεις λίγα κοπανισμένα φουντούκια στη μέση. Τυλίγεις τη σφολιάτα, αλείφεις από πάνω τα ρολάκια με λίγο γάλα σόγιας και πασπαλίζεις από πάνω λίγο ακόμα κοπανισμένα φουντούκια και ψήνεις μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά κα αφράτα! Όταν είναι έτοιμα τα αφήνεις λίγο να κρυώσουν (ή και όχι!) και πασπαλίζεις λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω και απολαμβάνεις! Εύκολα και απλά και γρήγορα! Πάμε να κάνουμε τα πιο εύκολα σφολιατίνια με σοκολάτα!

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.     

Καλά μαγειρέματα! 

my-signature

Ακολούθησε τη Rito’s Food στο Instagram ΕΔΩ

Σε περίπτωση που κάνεις τα σφολιατίνια μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

Εύκολα και γρήγορα σφολιατίνια με bitter κρέμα σοκολάτας

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Γλυκό, ΠρωινόCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Μερίδες

8

Προετοιμασία

5

minutes
Μαγείρεμα

25

minutes

Το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα δοκιμάσεις ποτέ σου! Τραγανά και αφράτα σφολιατίνια με bitter κέρμα σοκολάτας!

Υλικα

  • 1 φύλλο σφολιάτας (περίπου 400 γρ.)

  • 8 γεμάτα κ.γ. bitter κρέμα σοκολάτας Sisinni

  • Μία χούφτα φουντούκια

  • 1/4 της κούπας γάλα σόγιας

Εκτελεση

  • Πάνω σε ένα καλά αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε ανοιχτό το φύλλο σφολιάτας. Το αλευρώνουμε και από την άλλη μεριά και το καλύπτουμε με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη το πιέζουμε ώστε να ανοίξει λίγο. Κόβουμε το φύλλο σταυρωτά στη μέση ώστε να σχηματιστούν 4 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το κόβουμε παράλληλα στο μήκος ώστε να σχηματιστούν συνολικά 8 μακρόστενα κομμάτια. Χτυπάμε τα φουντούκια σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνουν τρίμματα.
  • Στη μια άκρη βάζουμε μια κ.γ. vegan bitter κρέμα σοκολάτας Sisinniκαι λίγο φουντούκια. Τυλίγουμε τη σφολιάτα και βρέχουμε την άκρη της σφολιάτας με ελάχιστο γάλα σόγιας ώστε να κολλήσει. Επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις σφολιάτες και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο φουντούκι. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Σημειωσεισ

  • Τα σφολιατίνια μπορούμε επίσης να τα πασπαλίσουμε και με καστανή ζάχαρη αφού τα αλείψουμε με το γάλα.



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!