Vegan Recipes Made Easy

Οι καλύτερες συνταγές για το 2021

Οι καλύτερες συνταγές για το 2021

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και θα τολμήσω να πω πως ήταν από τις πιο γεμάτες, γευστικά χρονιές, που έχουμε περάσει ποτέ! Όλα τα είχε… Λαχταριστά γλυκά, υπέροχα πρωινά, πεντανόστιμα φαγάκια και πολλά υπέροχα βρόμικα “αλλιώς” – το πρώτο μου βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και αγκάλιασες από την πρώτη στιγμή. Όσα ευχαριστώ και να σου πω θα είναι λίγο!

Το 2021 ήταν μια ακόμα δύσκολη χρονιά για όλους. Δεν ξέρω πως να νιώσω για όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε και σε επίπεδο υγείας αλλά και σε πολίτικό επίπεδο. Εύχομαι όνο το 2022 να μας βρει πιο συνειδητοποιημένους και πιο ενωμένους ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που θα έρθουν. Ωστόσο σήμερα δε θα εστιάσω σε όλα τα άσχημα που ζήσαμε τη χρονιά που πέρασε. Εξάλλου δε θεωρώ πως αυτός είναι ο χώρος και ο χρόνος για κάτι τέτοιο. Σήμερα θα σου μιλήσω γιατί άλλο; Για το φαγητό! Πολλές οι συνταγές που ξεχώρισες το 2021 και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε όλη τη χρονιά και θα θυμηθούμε τις 10 συνταγές που αγάπησες περισσότερο και έκανες ξανά και ξανά!

10. Οι πιο εύκολες και νόστιμες κρέπες με σοκολάτα και φουντούκια

Krepes-me-sokolata-kai-fountoukia

Στη δέκατη θέση έχουμε τις πιο εύκολες και λαχταριστές κρέπες με άλειμμα σοκολάτας, καβουρντισμένα φουντούκια και μπανάνα. Οι συγκεκριμένες κρέπες απαιτούν ελάχιστα υλικά και λίγα μόλις λεπτά για να γίνουν και γι’ αυτό εξάλλου τις ξεχώρισες! Συνόδευσε τες και με την υπέροχη και βελούδινη βίγκαν πραλίνα σοκολάτας Sisinni της Rito’s Food και θα έχεις τον απόλυτο συνδυασμό! Φυσικά μπορείς στις κρέπες να βάλεις ότι γέμιση θέλεις εσύ! Όρεξη να έχεις!

.

fileta-manitarion-bbq

9. Φιλέτα μανιταριών μπάρμπεκιου

Τα πιο τέλεια μανιτάρια πλευρώτους με ξεροψημένη κρούστα, ζουμερά από μέσα και γεμάτη γεύση στην ένατη θέση! Ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει τους πάντες Βίγκαν και μη, γιατί ειλικρινά δεν έχεις ξαναφάει μανιτάρια με αυτόν τον τρόπο! Πέρσι το Πάσχα την τίμησες αυτή τη συνταγή με το παραπάνω μπορώ να πω

8. Αφράτα τυροψωμάκια

afrata-vegan-tyropsomakia

Τα πιο αφράτα, μαλακά και νόστιμα τυροψωμάκια που έχεις κάνει ποτέ σου συναντάμε στην όγδοη θέση! Μια συνταγή που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη όταν την ανέβασα αρχές καλοκαιριού! Δεν περίμενα ότι θα αγαπηθεί τόσο κι όμως από την αρχή την ξεχώρισες!

7. Το πιο λαχταριστό βίγκαν γαλακτομπούρεκο

to-pio-laxtaristo-vegan-galaktompoureko

Μια συνταγή που σίγουρα περίμενα να δω μέσα στις 10 πιο πετυχημένες συνταγές για το 2021 ήταν το γαλακτομπούρεκο. Από την πρώτη στιγμή ξετρελάθηκες και η αλήθεια είναι πως μου τη ζητούσες αυτή τη συνταγή αρκετά συχνά. Οπότε είπα να μη σου χαλάσω το χατίρι! Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα, υπέροχο άρωμα και τραγανό φύλλο! Μια συνταγή που επιβάλλεται να δοκιμάσεις αν δεν το έκανες ήδη!

6. Λαχταριστό μπέργκερ με μπιφτέκι μανιταριών και blue cheese σως

Burger-me-blue-cheese-sauce

Στην έκτη θέση ένα από τα πιο αγαπημένα μου μπέργκερ έβερ! Λαχταριστό μπιφτέκι μανιταριών με την πιο τέλεια βίγκαν σως μπλε τυριού! Εύκολη συνταγή που απαιτεί απλά υλικά και που ενθουσίασε όλους όσους τη δοκίμασαν! Ένα ξεχωριστό μπέργκερ που έκανες ξανά και ξανά όλη τη χρονιά και σε αρκετά διαφορετικές παραλλαγές. Σε περίπτωση που δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα μη χάνεις λεπτό! Η απόλαυση είναι εγγυημένη!

5. Το πιο εύκολο και νόστιμο βίγκαν τσιζκέικ

to-pio-eukolo-kai-nostimo-vegan-tsizkeik

Από τις πιο αγαπημένες συνταγές της χρονιάς που πέρασε και όχι άδικα! Το τσιζκέικ είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων και αυτή η εκδοχή είναι απλά του ονείρου! Βελούδινη και λαχταριστή κρέμα, τραγανή βάση και τέλεια σως φρούτων από πάνω. Κάθε μπουκιά αποτελεί μια μοναδική απολαυστική στιγμή! Γι’ αυτό φυσικά έφτασε να είναι στις 5 πιο αγαπημένες σου συνταγές για το 2021!

4. Εορταστικό ρολό γεμιστό με μανιτάρια, πιπεριές και καπνιστό βίγκαν τυρί

eortastiko-rolo-gemisto-me-manitaria-piperies-kai-kapnisto-vegan-tyri

Και μέσα σε λίγες μόλις μέρες το λαχταριστό αυτό γεμιστό ρολό κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση! Το αγάπησες και το έδειξες! Υπέροχο ρολό από κιμά σόγιας γεμιστό με μανιτάρια, πιπεριές και καπνιστό βίγκαν τυράκι! Απίστευτα γεμάτη γεύση και τέλεια υφή! Ένα ρολό που θα λατρέψουν όλοι μα όλοι είτε είναι βίγκαν, είτε όχι και σίγουρα θα κλέψει την παράσταση σε ένα τραπέζι!

3. Η πιο υπέροχη μηλόπιτα με κραμπλ

i-pio-yperoxi-milopita

Ίσως η δική μου πιο αγαπημένη συνταγή για το 2021. Άντε για να μην υπερβάλω μια απο τις 5 πιο αγαπημένες μου συνταγές! Η πιο τέλεια μηλόπιτα με κραμπλ! Τέλεια τραγανή ζύμη με ζουμερή γέμιση από μήλα και ένα υπέροχο τραγανό κραμπλ απο πάνω που θα σου κλέψει την καρδιά!

2. Εξωτικό κάρυ με ρεβίθια

exotiko-kary-me-revithia

Φτάνοντας στη δεύτερη θέση συναντάμε το υπέροχο κάρυ με ρεβίθια. Μια συνταγή που γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και έχει απίστευτα αρώματα και γεμάτη γεύση! Γάλα καρύδας, κάρυ, τζίντζερ…ένας μοναδικός συνδυασμός που σε κέρδισε από την πρώτη στιγμή μιας και την έκανες όλη σχεδόν τη χρονιά αυτή τη συνταγή και είμαι σίγουρος πως θα την κάνεις και για το 2022!

1. Βίγκαν / Νηστίσιμη μπατζίνα με κολοκυθάκια

vegan-nistisimi-mpatzina-me-kolokythakia

Στην κορυφή της λίστας μας, και όχι άδικα, η μπατζίνα! Ίσως η πιο εύκολη πίτα έβερ! Όλο το άρωμα και η γεύση του καλοκαιριού σε μια πίτα ή οποία όμως δεν έχει φύλλο! Εξού και είναι πάρα πολύ εύκολη! Την αγάπησες πραγματικά αυτή τη συνταγή και φάνηκε. Από τη στιγμή που ανέβηκε και για όλο σχεδόν το καλοκαίρι (και όχι μόνο) έβλεπα κάθε μέρα να ανεβαίνουν φωτογραφίες από τις δημιουργίες σου και με έκανες απίστευτα χαρούμενο!

Αυτές ήταν λοιπόν οι συνταγές που ξεχώρισες για το 2021! Ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το 2022! Σίγουρα θα είναι μια πολύ λαχταριστή χρονιά μιας και ήδη έχω αρχίσει τις προετοιμασίες!

Καλή χρονιά με υγεία εύχομαι και καλά μαγειρέματα!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!