Vegan Recipes Made Easy

Αρωματική Τσιμιτσούρι σως (Chimichurri sause) για να συνοδεύσεις όλα σου τα πιάτα!

Αρωματική Τσιμιτσούρι σως (Chimichurri sause) για να συνοδεύσεις όλα σου τα πιάτα!

Η καταπράσινη σως τσιμιτσούρι (chimichurri sause) από την Αργεντινή, φουλ στα μυρωδικά που την κάνουν εξαιρετικά αρωματική και με μια δόση αψάδας στο τελείωμα, είναι μια ωμή σάλτσα (τύπου πέστο) που θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Δεν ξέρω για ΄σένα αλλά εμένα τον τελευταίο καιρό (μάλλον θα φταίνε τα λοκ νταόυν – τι να πω;!) με έχει πιάσει κάτι και δεν μπορώ να φανταστώ το σαββατόβραδό μου χωρίς παρέα. Ένα ¨πυρετό το σαββατόβραδο¨(όχι τον κανονικό φτου φτου φτου μακριά από μας) θέλω να τον ζήσω βρε αδερφέ! Κι επειδή είμαι γνωστός σινεφίλ (πανάθεμά με), τα σαββατόβραδα οργανώνω μαραθωνίους είτε ταινιών, είτε σειρών. Αυτά τα βράδια που λες εκτός από καλή παρέα απαιτούν και καλή συνοδεία ¨μπινελικίων¨(όπως λέει και μια καλή μου φίλη). Δηλαδή πιτσες, πιτάκια, πατατάκια, σκορδοψωμάκια, ντιπάκια κλπ κλπ, τα απαραίτητα δηλαδή για να έχει νόημα το ¨κι από Δευτέρα δίαιτα¨. Γι’ αυτό το Σάββατο που λες είχα ετοιμάσει μαραθώνιο με θέμα την Αργεντινή (αφού κόψαμε τα ταξίδια να πάρουμε μια γεύση βρε παιδί έστω κι από μακριά). Δύο ταινίες σούπερ, γεμάτες σασπένς! Φυσικά δεν μπορούσα να αφήσω έτσι το βράδυ μου (μισές δουλειές δεν κάνω), έπρεπε να είναι ολοκληρωμένη η εμπειρία, οπότε με τα υπόλοιπα καλούδια που σου προανέφερα ετοίμασα και την πιο νόστιμη και μυρωδάτη σως που μπορείς να φανταστείς! Την σως τσιμιτσούρι (μη γελάς, ναι αυτό είναι το όνομα), κατευθείαν από την Αργεντινή (ολόκληρο αεροπλάνο ναύλωσα, τι νόμισες)! Βουτούσα που λες μέσα το πιτάκι μου και δεν το πίστευα! Δεν έμεινε τίποτα, ούτε ίχνος για την επόμενη μέρα (δεν είναι να φτιάχνω κάτι, πέφτουμε όλοι με τα μούτρα!) Κάτσε λοιπόν να σου πω λεπτομέρειες… (Χαρτί και μολύβι να πάρεις!)

Η πιο αρωματική σάλτσα Τσιμιτσούρι (Chimichurri sause) κατευθείαν από την Αργεντινή στο πιάτο σου!

Τσιμιτσούρι – ναι, ναι αυτό το αστείο ονοματάκι – έχουν δώσει στην Αργεντινή στην πιο αρωματική σάλτσα έβερ! Εκεί τη σερβίρουν για να συνοδέψουν τα κυρίως πιάτα τους και τις εμπανάδας τους (embanadas – πίτες με τυρί) και βρίσκεται κυριολεκτικά σε κάθε τραπέζι. Θα τη βρεις εκεί δίπλα στο αλάτι και το πιπέρι. Είναι που λες μια σάλτσα που αισθάνεσαι κάθε συστατικό της στον ουρανίσκο σου, καθώς δεν είναι πλήρως αλεσμένη, αλλά πολύ ψιλοκομμένη και δεν την βράζεις αλλά την αφήνεις ωμή σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενωθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματα της. Είναι πραγματικά φανταστική και πραγματικά θα σε εντυπωσιάσει γιατί κρύβει μέσα της τη φρεσκάδα και το άρωμα των φρέσκων μυρωδικών όπως του μαϊντανού και του κόλιανδρου και την αψάδα του σκόρδου και του μπούκοβου που συνδυάζονται τέλεια με όλες τις πιτούλες που έχουμε σαν ορεκτικό. Η τσίμιτσούρι σως:

  • είναι παιχνιδάκι για να γίνει
  • έχει ελάχιστα απλά υλικά
  • είναι βίγκαν / νηστίσιμη
  • είναι χωρίς γλουτένη
  • είναι φουλ αρωματική;
  • μπορεί να συνοδεύσει μοναδικά πολλά σου πιάτα

Πως θα κάνουμε την Τσιμιτσούρι σως;

Πιο απλά δε θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα. Ψιλοκόβεις μαϊντανό, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και σκόρδο και τα προσθέτεις όλα μαζί σε ένα μπολ. Βέβαια να πω πως όταν λέω ψιλοκόβεις το εννοώ! Όσο πιο ψιλά γίνεται! Προσθέτεις μπούκοβο, ρίγανη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, χυμό λεμονιού, κόκκινο ξύδι, και φυσικά ελαιόλαδο το οποίο είναι και το βασικό μας συστατικό πέρα από τα μυρωδικά. Το όλο μυστικό στην τσιμιτσούρι σως είναι βασικά το καλό ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά, για το οποίο ευτυχώς δεν χρειάζεται να ανησυχώ πλέον μιας και κάθε εβδομάδα μου τα φέρνει στην πόρτα μου το τελαράκι (ΕΔΩ). Τσέκαρε το γιατί είναι τέλειο! Κάνεις την παραγγελία σου μέχρι το Σάββατο και τη Δευτέρα έχεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην πόρτα σου! Ετοίμασε την τσιμιτσούρι και συνόδευσε τις πιτούλες σου, τις πατάτες ή το φρυγανισμένο σου ψωμί! Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά όλη τη συνταγή!

Ακολούθησε το τελαράκι στο Instagram ΕΔΩ

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature

Αρωματική Τσιμιτσούρι σως (Chimichurri sause) για να συνοδεύσεις όλα σου τα πιάτα!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Σάλτσες και Ντιπς, ΣυνοδευτικάCuisine: ΑργεντίνικηDifficulty: 1/5
Μερίδες

10

Προετοιμασία

10

minutes

Η καταπράσινη σως τσιμιτσούρι (chimichurri sause) από την Αργεντινή, φουλ στα μυρωδικά που την κάνουν εξαιρετικά αρωματική και με μια δόση αψάδας στο τελείωμα, είναι μια ωμή σάλτσα (τύπου πέστο) που θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.

Υλικα

Εκτελεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και απολαμβάνουμε!

Σημειωσεισ

  • Το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο τα ψιλοκόβουμε πολύ καλά!

Nutrition Facts

10 servings per container


  • Amount Per ServingCalories94
  • % Daily Value *
  • Total Fat 10.2g 16%
    • Saturated Fat 1.5g 8%
  • Cholesterol 0mg 0%
  • Sodium 120mg 5%
  • Potassium 58mg 2%
  • Total Carbohydrate 1.8g 1%
    • Dietary Fiber 0.5g 2%
    • Sugars 1.1g
  • Protein 0.3g 1%

  • Calcium 1%
  • Iron 2%

* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!