Vegan Recipes Made Easy

Χριστουγεννιάτικο burger με cranberry sauce

Χριστουγεννιάτικο burger με cranberry sauce

Λαχταριστό burger με υπέροχη cranberry sauce, αρωματικό ξινολάχανο, ψητά λαχανικά και ρόκα. Ένας απόλυτα γευστικός συνδυασμός υλικών που θα κλέψει την παράσταση!

Λατρεύω τα burger και αν μη τι άλλο έχουμε κάνει αρκετά! Οι συνδυασμοί είναι άπειροι και αγαπώ τη διαδικασία του να δημιουργώ ένα νέο! Εδώ και κάποια χρόνια ήθελα πολύ να παίξω με κάποια “Χριστουγεννιάτικα” υλικά που μου αρέσουν πολύ ωστόσο για κάποιο λόγο ποτέ δεν το έκανα. Φέτος λοιπόν είχε έρθει η ώρα! Πήρα τα αγαπημένα μου Fry’s chicken style burger, έκανα μια τέλεια cranberry sauce, ετοίμασα ξινολάχανο (δες ΕΔΩ), και έστησα το πιο τέλειο και εορταστικο burer που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου!

Ο συνδυασμός των υλικών δένει πραγματικά υπέροχα και δημιουργεί αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ την τέλεια μπουκιά. Πλούσια ουμάμι γεύση, με την γλύκα της cranberry sauce και το αρωματικό ξινολάχανο να αναδεικνύουν το μπιφτέκι και ταυτόχρονα όλα τα υπόλοιπα υλικά να ισορροπούν το σύνολο! Ότι και να σου πω είναι πραγματικά λίγο. Πρέπει απλά να το δοκιμάσεις!

Το σημερινό μας burger:

  • είναι plant based / vegan
  • είναι εύκολο
  • είναι πεντανόστιμο
  • είναι χορτστικό
  • είναι εορταστικό
  • θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.     

Καλά μαγειρέματα!

my-signature

Σε περίπτωση που κάνεις την υπέροχη αυτή συνταγή μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

to-vromiko-allios

Χριστουγεννιάτικο burger με cranberry sauce

Recipe by Konstantinos DimoulasCourse: ΚυρίωςCuisine: ΑμερικάνικηDifficulty: 2/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

20

minutes
Μαγείρεμα

45

minutes

Λαχταριστό burger με υπέροχη cranberry sauce, αρωματικό ξινολάχανο, ψητά λαχανικά και ρόκα. Ένας απόλυτα γευστικός συνδυασμός υλικών που θα κλέψει την παράσταση!

Υλικα

Εκτελεση

  • Σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε όλα τα υλικά για την cranberry sauce και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγειρεμα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να κατέβουν τα υγρά και να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σως σε ένα βάζο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Κόβουμε την πατάτα και το καρότο σε τσίπς και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι, μαύρο πιπέρι, το θυμάρι και μια κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά βάζουμε μια – δύο κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα chicken style burgers και α ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε μεριά. Ψήνουμε και τα ψωμάκια μας και στήνουμε το burger.
  • Στο ψωμάκι της βάσης βάζουμε μια κ.σ. μουσταρδομαγιονέζα, από πάνω ρόκα και το ένα μπιφτέκι. Συνεχίζουμε με τα τσιπς πατάτας και καρότου, μια κ.σ. κόκκινο ξινολάχανο και από πάνω 2 κ.σ. cranberry sauce. Καπακώνουμε με το άλλο ψωμάκι και απολαμβάνουμε!

Σημειωσεισ

  • Στο burger μπορείς να προσθέσεις και φυτικό τυρί



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!