Vegan Recipes Made Easy

Τοφουσαλάτα (όπως λέμε “αυγοσαλάτα”)!

Τοφουσαλάτα (όπως λέμε “αυγοσαλάτα”)!

Σου έχω πει ότι πριν λίγους μήνες είχα κάνει ένα ταξίδι στην Κρακοβία της Πολωνίας. Που λες, η Πολωνία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως με το μεγαλύτερο ποσοστό βίγκαν πληθυσμού. Πρώτη χώρα είναι το Ισραήλ! (Η αλήθεια είναι πως εντυπωσιάζομαι και με την Πολωνία και με το Ισραήλ σε αυτό το θέμα!). Αυτό σημαίνει πως ως βίγκαν στην Πολωνία θα φας καλά! Εγώ τουλάχιστον έφαγα εξαιρετικά! Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, τα μαγαζιά πολλά, και τα φαγητά εξαιρετικά!

Σε ένα από αυτά τα μαγαζιά έφαγα ένα καταπληκτικό σάντουιτς (το καλύτερο που έχω φάει ποτέ μου!) με μια καταπληκτική βίγκαν “αυγοσαλάτα”. Μου είχε αρέσει τόσο πολύ που όταν επέστρεψα θέλησα να την αναπαράγω. Δυστυχώς δεν είχα τη συνταγή τους (δεν την δίναν…τη ζήτησα! λολ), αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά κοντά σε αυτό που είχα δοκιμάσει. Κατάφερα λοιπόν και σου ετοίμασα μια νόστιμη και δροσερή τοφουσαλάτα. Χάρη στο kala namak έχει και την κατάλληλη γεύση αυγουλίλας (αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό; Το ξανά συναντήσαμε εδώ), και ταιριάζει τέλεια σε όλα τα κρύα σάντουιτς και τα τοστάκια!

vegan-augosalata
vegan-augosalata

Ένα ακόμα θετικό αυτής της συνταγής είναι ότι έχει ελάχιστα υλικά και δε χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά για να γίνει (αν εξαιρέσεις το χρόνο που θέλει το τόφου για να στραγγίξει). Για τα σάντουιτς χρησιμοποίησα πολύσπορο ψωμί ολικής, με φυτικό κίτρινο τυρί, ντομάτα, αγγούρι, σγουρή πράσινη σαλάτα, ρόκα, και αβοκάντο! Μπορείς όμως να το κάνεις όπως εσύ θέλεις! Οπότε μη βαριέσαι! Άντε πάμε στην κουζίνα!

Τοφουσαλάτα (όπως λέμε “αυγοσαλάτα”)!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Συνοδευτικό, ΑλείμματαCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Servings

6

servings
Prep time

30

minutes

Μια πολύ δροσερή και νόστιμη τοφουσαλάτα, με επίγευση αυγού, που ταιριάζει σε όλα τα σάντουιτς και τα τοστ!

συστατικα

  • 200 γρ τόφου (firm)

  • 1/3 κούπας vegan μαγιονέζα*

  • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη

  • 1 γεμάτο κ.γ. kala namak (Μαύρο αλάτι Ινδίας)

  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς

  • 1 1/2 κ.σ. σχοινόπρασο (προαιρετικό)

εκτελεση

  • Βάζουμε το τόφου ανάμεσα σε δύο κομμάτια χαρτί κουζίνα και στη συνέχεια ανοίγουμε μια πετσέτα, τοποθετούμε στη μια πλευρά το τόφου και το σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά της πετσέτας. Τοποθετούμε από πάνω κάποιο βάρος (όπως ένα βαρύ βιβλίο), και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφού στραγγίξει το τόφου, με τα χέρια μας, το τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σχοινόπρασο, και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε και ταυτόχρονα ζουλάμε το τόφου ώστε να ομογενοποιηθεί όσο περισσότερο γίνεται με τα υπόλοιπα υλικά.vegan-augosalata
  • Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσαρμόζουμε. Επίσης αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποια επιπλέον συστατικά όπως σκόρδο σκόνη, πιπέρι ή πάπρικα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.
  • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.

σημειωσεις

  • Προσωπικά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις σπιτική βίγκαν μαγιονέζα, μιας και του εμπορίου έχουν έντονη οξύτητα με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση της τοφουσαλάτας. Εδώ θα βρεις τη συνταγή μου για μια πολύ εύκολη σπιτική μαγιονέζα.
  • Καλό θα ήταν αφού ετοιμαστεί η τοφουσαλάτα, να την αφήσουμε να κάτσει για καμιά ώρα στο ψυγείο για να κρυώσει και για να δέσουν οι γεύσεις ακόμα καλύτερα.
vegan-augosalata
vegan-augosalata

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να μου αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!