Vegan Recipes Made Easy

Τρουφάκια Καρύδας με Κακάο

Τρουφάκια Καρύδας με Κακάο

Γεια σου και καλώς ήρθες για ακόμη μια φορά το μπλογκ μου! Πως είσαι; Ελπίζω να είσαι πολύ καλά! Τρίτη σήμερα (Σάββατο το γραφω, αλλά εσύ θα το διαβάσεις Τρίτη!) και για σήμερα σου έχω μια ακόμη πολύ εύκολη και απλή συνταγή! Λαχταριστά, πεντανόστιμα, σοκολατένια σφαιρίδια με επικάλυψη καρύδας! Με λίγα λόγια υπέροχα τρουφάκια! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εμπνευσμένη από μια φίλη μου, την Αθηνά. Για την ακρίβεια η Αθηνά έκανε τη μη βίγκαν εκδοχή από αυτά τα τρουφάκια, και επειδή μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η συνταγή θέλησα κάποια στιγμή να τη βιγκανοποιήσω! Και νομίζω πως τα κατάφερα!

troufakia-karudas
troufakia-karudas

Όπως ήδη σου είπα η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη (εφόσον βέβαια έχεις έτοιμα τα βασικά υλικά). Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι λίγο από το τέλειο ζαχαρούχο γάλα που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα (συνταγή ΕΔΩ), μπισκότα τύπου digestive, ινδοκάρυδο και κακάο. Τόσο απλά! Από εκεί και πέρα το μόνο το οποίο έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις τα υλικά μαζί, να πλάσεις τα τρουφάκια να τα πασπαλίσεις με ινδοκάρυδο και έτοιμα! Τόσο εύκολα, τόσο απλά!

troufakia-karudas

Το αποτέλεσμα; Νόστιμες, σοκολατένιες μπουκίτσες παραδείσου με την εξωτική γεύση της καρύδας! Δοκίμασε τα και δε θα χάσεις! Είναι τέλεια για όλες τς ώρες, για όλες τις μέρες, και για όλες τις περιστάσεις!

Πάμε λοιπόν!

Τρουφάκια καρύδας με σοκολάτα

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Επιδόρπιο, ΣνακCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Servings

15

servings
Prep time

20

minutes

Νόστιμες, σοκολατένιες μπουκίτσες παραδείσου με την εξωτική γεύση της καρύδας! Δοκίμασε τα και δε θα χάσεις!

υλικα

εκτελεση

  • Προσθέτουμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα τρίμματα από τα μπισκότα, και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, και το 1/3 από το ινδοκάρυδο. Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.troufakia-karudas
  • Με τα χέρια μας πλάθουμε μικρά μπαλάκια (διαμέτρου περ. 3 – 4 εκ). Αδειάζουμε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο σε ένα πιάτο. Ένα – ένα βουτάμε τα μπαλάκια στο ινδοκάρυδο. Μεταφέρουμε τα τρουφάκια σε ένα πιάτο και μέσα στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες ώστε να σφίξουν.troufakia-karudas

σημειωσεις

  • Αντί για κακάο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρουπόσκονη
  • Αν το μείγμα μας φανεί πολύ υγρό προσθέτουμε λίγο ακόμα ινδοκάρυδο. Αν μας φανεί πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο ζαχαρούχο γάλα.
troufakia-karudas
troufakia-karudas

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



1 thought on “Τρουφάκια Καρύδας με Κακάο”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!