Vegan Recipes Made Easy

ΕΥΚΟΛΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!

ΕΥΚΟΛΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!

Καλημέρα και πάλι! Άλλο ένα σ/κ πέρασε, άλλη μια εβδομάδα ξεκίνησε, και φτάσαμε κιόλας στην Τρίτη! Αν με παρακολουθεις στο FB θα πρόσεξες και το πραγματικά υπέροχο διήμερο που πέρασα στην Κατερίνη. Μιλήσαμε, μαγειρέψαμε, γελάσαμε…όλα ήταν υπέροχα! Αν θέλεις να δεις φώτο ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

zaharouxo-gala
zaharouxo-gala

Τι σου έχω όμως για σήμερα; Μα ζαχαρούχο γάλα φυσικά! Πρόσεξε να δεις τι έγινε. Καιρό τώρα προσπαθούσα να αναπαράγω μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή. Δυστυχώς η συνταγή αυτή είχε ζαχαρούχο γάλα. Προσπάθησα με πολλούς τρόπους να το αντικαταστήσω αλλά πάντα κάτι έλειπε, κάτι σα να άλλαζε, κάτι τέλος πάντων δεν μου κόλλαγε. Ώσπου κάποια στιγμή, λέω…αντί να κάθομαι και να ψάχνω πως να αντικαταστήσω το ζαχαρούχο γάλα, γιατί δεν κάνω απλά βίγκαν ζαχαρούχο γάλα; Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;! Και όπως καταλαβαίνεις έκανα. Και όντως, δεν ήταν δύσκολο!

2 απλά υλικά και 30 λεπτά. Τόσο χρειάστηκα για να έχω στα χέρια μου αυτό το τόσο νόστιμο και πολύτιμο (για τη συνταγή μου) συστατικό! Η υφή του, παχύρρευστη, σχεδόν ίδια με το ζωικό, η γεύση γλυκιά με μια νότα καρύδας (είναι τέλεια!), και τέλος η συμπεριφορά του στις συνταγές, ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν! Να σημειώσω πως σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι υγιεινό σε αυτή τη συνταγή λυπάμαι αλλά δεν…μιλάμε για full fat γάλα καρύδας και ζάχαρη. Υπάρχουν άλλες συνταγές που είναι πολύ πιο υγιεινές!

Βουρ στην κουζίνα!

Εύκολο ζαχαρούχο γάλα!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: Ευρωπαϊκή, ΑμερικάνικηDifficulty: 1/5
Servings

20

servings
Cooking time

30

minutes

Πανεύκολο ζαχαρούχο γάλα με γάλα καρύδας. 2 απλά υλικά και 30 λεπτά! Αυτά μόνο χρειάζεσαι!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας

  • 1/3 της κούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Το βάζουμε πάνω από μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
  • Κάθε 2-3 ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ώστε να μην κολλήσει. Μόλις μειωθεί το υγρό στα μισά (200ml) -περίπου 30 με 40 λεπτά – είναι έτοιμο. zaharouxo-gala
  • Αδειάζουμε το γάλα σε ένα βάζο. Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει καλά θα αποκτήσει και αυτή την γνωστή παχύρρευστη υφή.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Μπορεί να γίνει και με άλλα φυτικά γάλατα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξηθεί η ζάχαρη στη μια κούπα.
zaharouxo-gala

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



17 thoughts on “ΕΥΚΟΛΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!