Vegan Recipes Made Easy

Φλογέρες με τυρί αμυγδάλου και σιρόπι αγαύης

Φλογέρες με τυρί αμυγδάλου και σιρόπι αγαύης

Καλημέρα! Τι κάνεις; Ελπίζω να είσαι καλά. Εγώ είμαι πάρα πολύ καλά, αν και αρκετά κουρασμένος τις τελευταίες μέρες (έχω πιαστεί με αρκετά πράγματα και τρέχω λίγο), αλλά δεν παραπονιέμαι. Όλα καλά! Για σήμερα που λες, σου έχω ετοιμάσει ένα πιάτο που δοκίμασα να κάνω πρώτη φορά πέρσι, εντελώς τυχαία. Για την ακρίβεια ήταν μια έμπνευση της στιγμής για ένα τραπέζι που θα έκανα και τελικά όλοι ενθουσιάστηκαν. Εντέλει έκανα μερικές παραλλαγές ΜΠΟΥΜ! Φλογέρες τηγανιτές, γεμισμένες με τυρί αμυγδάλου, και σερβιρισμένες με σιρόπι αγαύης και σουσάμι! ΕΡΩΤΑΣ!

flogeres-me-turi-amugdalou
flogeres-me-turi-amugdalou

Τα υλικά πολύ απλά. Τυράκι αμυγδάλου (συνταγή ΕΔΩ), φύλλα κρούστας, σιρόπι αγαύης και σουσάμι! Τόσο απλό! Για την ακρίβεια αν έχεις έτοιμο το τυρί, δε θα σου πάρει πάνω από 15 λεπτά να κάνεις αυτόν τον λαχταριστό μεζέ, που όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλα τους! Δοκίμασε το και δε θα χάσεις! Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως η συνταγή είναι για να το φας όπως είναι, δηλαδή και με το σιρόπι αγαύης, διαφορετικά κάτι θα του λείπει στη γεύση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τυρόπιτα. Για να γίνει πίτα θέλει άλλη διαδικασία.

Βουρ στην κουζίνα!

flogeres-me-turi-amugdalou

Φλογέρες με τυρί αμυγδάλου και σιρόπι αγαύης

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΣυνοδευτικόCuisine: ΕλληνικήDifficulty: 1/5
Μεριδες

4

Προετοιμασία

8

minutes
Μαγείρεμα

6

minutes

Πεντανόστιμες, λαχταριστές φλογέρες τηγανιτές, γεμισμένες με τυρί αμυγδάλου, και σερβιρισμένες με σιρόπι αγαύης και σουσάμι!

Υλικα

  • 4 φέτες τυρί αμυγδάλου (περίπου 1 εκ πάχος)

  • 2 φύλλα κρούστας

  • 1/4 της κούπας σιρόπι αγαύης

  • 1 κ.σ. σουσάμι

Εκτελεση

  • Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το κόβουμε κάθετα στο μήκος στη μέση, και στη συνέχεια διπλώνουμε το κάθε κομμάτι στη μέση.
  • Θρυμματίζουμε μια φέτα τυρί. Στη συνέχεια το βάζουμε πάνω στο φύλλο κατά μήκος του, συγκεντρωμένο περίπου στη μέση αφήνοντας αριστερά και δεξιά τουλάχιστον τρία δάχτυλα κενό (βλ. φώτο). flogeres-me-turi-amugdalouflogeres-me-turi-amugdalou
  • Διπλώνουμε πρώτα τις δυο πλευρές από δεξιά και αριστερά προς τα μέσα, και στη συνέχεια τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας. βρέχουμε ελαφρώς την άκρη με ένα πινέλο και την κολλάμε πάνω στο φύλλο από κάτω ώστε να σφραγίσει, flogeres-me-turi-amugdalou
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο σησαμέλαιο. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις φλογέρες και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 – 3 λεπτά περίπου από κάθε μεριά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην καούνε!flogeres-me-turi-amugdalouflogeres-me-turi-amugdalou
  • Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε και της αφήνουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί για 5 λεπτά ώστε να φύγει το πολύ λάδι. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με το σιρόπι αγαύης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Σημειωσεις

  • Εναλλακτικά μπορεί να μπει και σιρόπι σφενδάμου
flogeres-me-turi-amugdalou

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου από κάτω!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!