Vegan Recipes Made Easy

Νεοϋορκέζικο Cheesecake

Νεοϋορκέζικο Cheesecake

Καλημέρα! Παρασκευή σήμερα και αυτό σημαίνει πως σου έχω καινούργια συνταγή! Επίσης, τυγχάνει να βρίσκομαι Αθήνα αυτές τις μέρες και κάνω τουρισμό και τρώω (μεταξύ μας τώρα, κατά βάση τρώω!).

Που λες, πριν 1 μήνα περίπου, δέχτηκα ένα μήνυμα με μια δόση στεναχώριας και παράπονου, όπου μου έγραφαν πως μέχρι σήμερα δεν έχω κάνει cheesecake (ξέρεις εσύ!). Η αλήθεια είναι πως είναι ένα γλυκό το οποίο ενώ το είχα στο μυαλό μου να το κάνω, για κάποιο λόγο το αμελούσα. Οπότε μετά από αυτό το μήνυμα είχε έρθει η ώρα για να σου παρουσιάσω και τη δική μου εκδοχή του cheesecake!

neoyorkeziko-cheesecake

Το μυστικό στο cheesecake βρίσκεται στην επιτυχία της κρέμας. Και για να πετύχει η κρέμα χρειάζεσαι ένα πολύ καλό αντικατάστατο κρέμας τυριού και ισορροπία στα υπόλοιπα υλικά. Για βίγκαν κρέμα τυριού, προσωπικά θα σου πρότεινα της Violife. Η κρεμώδης υφή και η απαλή του γεύση (θα τολμήσω να πω πως είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε βίγκαν άλειμμα τυριού!) είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για τη συγκεκριμένη συνταγή. Σε αυτό το σημείο να σου πω πως τα Violife κυκλοφορούν στην Ελλάδα προς το παρόν ως Viofree. Τα υπόλοιπα υλικά απλά θα προσθέσουν στη γεύση και θα δημιουργήσουν την τέλεια υφή για cheesecake!

neoyorkeziko-cheesecake

Η βάση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Μια κλασική βάση για cheesecake από μπισκότα digestive και βίγκαν βούτυρο – αν θέλεις να κάνεις το δικό σου βίγκαν βούτυρο δες ΕΔΩ. Και για να σε προλάβω, για ποιο λόγο το συγκεκριμένο cheesecake είναι Νεοϋορκέζικο, γιατί πολύ θα το ψήσουμε κιόλας! Το κλασικό cheesecake της Νεας Υόρκης ψήνεται στο φούρνο και η κρέμα του βγαίνει πιο δεμένη και πιο γεμάτη στη γεύση και την υφή! Κάτι τέτοιο θα κάνουμε και εδώ.

neoyorkeziko-cheesecake

Θα προσέξεις πως για να το ψήσουμε ακολουθήσουμε μια λίγο ιδιαίτερη διαδικασία. Στην ουσία θα βάλουμε τη φόρμα με το cheesecake σε ένα ταψάκι με νερό. Αυτό απλά συμβάλει στο να μη σκάση η κρέμα μας. Προσοχή μόνο, τη βάση της φόρμας θα πρέπει να την τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να μην πάρει νερό μέσα.

Πάμε τώρα να δούμε τη συνταγή!

neoyorkeziko-cheesecake

Νεοϋορκέζικο Cheesecake

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: ΑμερικανικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

8

Προετοιμασία

20

minutes
Μαγείρεμα

50

minutes

Υπέροχο και πολύ εύκολο cheesecake Νέας Υόρκης που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

υλικα

  • 150 γρ μπισκότα τύπου digestive

  • 65 γρ βίγκαν βούτυρο (λιωμένο)

  • 450 γρ βίγκαν κρέμα τυριού Violife

  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (να μείνει στο ψυγείο για 2 μέρες)*

  • 120 γρ ζάχαρη

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Το χυμό από μισό λεμόνι

  • 4 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού

  • Cheesecake topping ή μαρμελάδα της επιλογής μας*

εκτελεση

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι. Προσθέτουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια βάση για cheesecake 17 εκ. Χρησιμοποιούμε ένα φαρδύ ποτήρι ή ένα κουτάλι για να πιέσουμε και να στρώσουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Το μεταφέρουμε στο ψυγείο. neoyorkeziko-cheesecakeneoyorkeziko-cheesecake
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα τυριού, την κρέμα καρύδας, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ για 5 λεπτά ή μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα το άμυλο καλαμποκιού και με μια σπάτουλα το διπλώνουμε προς τα μέσα. Στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για άλλα 2 λεπτά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και τη στρώνουμε.neoyorkeziko-cheesecake
  • Τυλίγουμε τη βάση από τη φόρμα με δυο φύλλα αλουμινόχαρτου και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί νερό περίπου 1 – 1.5 δάχτυλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175‎°C. Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.neoyorkeziko-cheesecake
  • Αφού περάσουν τα 50 λεπτά σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ταψί μέσα στο φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα για άλλη μια ώρα.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα προσθέτουμε πάνω από το cheesecake το topping της επιλογής μας και σερβίρουμε!

σημειωσεισ

  • Η κρέμα καρύδας μπαίνει στο ψυγείο για να διαχωριστεί η κρέμα από το νερό. Στη συγκεκριμένη συνταγή δε μας ενδιαφέρει να παγώσει η κρέμα. απλά να γίνει διαχωρισμός.
  • Αντί για έτοιμο cheesecake topping μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαρμελάδα. Σε αυτή την περίπτωση αραιώνουμε την μαρμελάδα με νερό για να γίνει πιο ρευστή. Προσθέτουμε 1 κ.σ. τη φορά μέχρι να αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε.

neoyorkeziko-cheesecake

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια άφησε μου ένα σχόλιο!

Καλά μαγειρέματα και καλό καλοκαίρι!

my-signature



10 thoughts on “Νεοϋορκέζικο Cheesecake”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!