Vegan Recipes Made Easy

Εύκολη Σως Φράουλας

Εύκολη Σως Φράουλας

Κοντεύουμε πλέον στα μέσα Μαΐου και όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις βλέπεις πράσινο, λουλούδια και φράουλες! Από μικρός που λες, αγαπούσα τις φράουλες! Ακόμα θυμάμαι χαρακτηριστικά την ημέρα που φυτέψαμε στον κήπο μερικές ρίζες (σε πάω τώρα πίσω τουλάχιστον 30 χρόνια) και λίγο καιρό μετά φάγαμε τις πρώτες φράουλες! Ήταν ότι πιο νόστιμο είχα φάει! Γλυκιές, ζουμερές και με απίστευτο άρωμα. Μέσα στα επόμενα χρόνια οι πρώτες 10 εκείνες ρίζες γίνανε καμιά πενηνταριά, μιας και οι φράουλες έχουν την τάση να απλώνονται, κι έτσι είχαμε πάντα φράουλες!

Φτάνουμε τελικά στο σήμερα με μια μικρή απογοήτευση μιας και είναι πλέον πολύ δύσκολο το να βρεις νόστιμες, γλυκιές φράουλες με έντονο άρωμα. Συνήθως είναι τεράστιες, άοσμες με μηδέν γεύση. Παρόλα αυτά που και που καταφέρνω και βρίσκω πολύ ωραίες βιολογικές φράουλες από μικρο παραγωγούς που κάπως μου θυμίζουν εκείνες τις πολύ ωραίες φράουλες που είχαμε στον κήπο. Έτσι και τις προάλλες πήγα στη βιολογική λαϊκή και βρήκα πολύ πολύ νόστιμες και γλυκιές φράουλες και δεν μπόρεσα να αντισταθώ και πήρα 2 κιλά. Πάνω από τις μισές τις έφαγα έτσι και με τις υπόλοιπες έκανα την σημερινή συνταγή! Υπέροχη σως φράουλας την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε τσιζκεικ, πανακότα, κρέπες, τούρτες, την black forest μου, ή ακόμα και σαν μαρμελάδα!

eukoli-sos-fraoulas
eukoli-sos-fraoulas

Είναι απίστευτα εύκολη, απαιτεί πολύ λίγο χρόνο, ελάχιστα υλικά και βγαίνει πολύ πολύ νόστιμη (με το κουταλάκι θα τη φας!) Γι’ αυτό μην περιμένεις άλλο! Πάνε πάρε φράουλες και ξεκινάμε!

Εύκολη Σως Φράουλας

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Επιδόρπιο, ΠρωινόCuisine: Αμερικανική, ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Μερίδες

20

Προετοιμασία

5

minutes
Μαγείρεμα

25

minutes

Υπέροχη, λαχταριστή σως από φράουλες για τσιζκέικ, κρέπες ή ακόμα και στα σμούθι σου!

υλικα

  • 2 1/2 κούπες φράουλες

  • 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 1/2 + 2 κ.σ. κούπα νερό

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 κ.γ. άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)

  • 1 κ.σ. βίγκαν βούτυρο

εκτελεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε σε κύβους – αφήνουμε μερικά μεγαλύτερα κομμάτια – και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μισή κούπα νερό. Ανάβουμε τη φωτιά (μέτρια προς δυνατή)
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε συνεχώς και μετράμε 5 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ μέσα στις 2 κ.σ. νερό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 -1 5 λεπτά, και ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει.
  • Όταν θα έχει κατέβει λίγο η σάλτσα και έχει δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βίγκαν βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αδειάζουμε τη σως σε ένα βάζο.
  • Μόλις κρυώσει θα πήξει ακόμα περισσότερο. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και διατηρούμε για μερικές εβδομάδες

σημειωσεις

  • Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μούρα ή και κεράσια.

eukoli-sos-fraoulas

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



5 thoughts on “Εύκολη Σως Φράουλας”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!