Vegan Recipes Made Easy

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΓΚΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΓΚΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)
vegan-voutiro

Το καλυτερότερο βίγκαν βούτυρο! Είναι απαλό, κρεμώδες με πλούσια υφή, λιώνει υπέροχα, και μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε όλες της συνταγές!

Γενικά, τη συγκεκριμένη συνταγή την αγαπώ πολύ και ήρθε επιτέλους η ώρα να τη μοιραστώ μαζί σου! Έχει τύχει αρκετές φορές να με ρωτήσεις στο Fb τι βούτυρο χρησιμοποιώ στις συνταγές μου – όπως πχ στο χουνκιάρ μπεγιεντί, το μπανόφι ή και το παστίτσιο μου. Ε, λοιπόν σήμερα θα μάθεις!

Το συγκεκριμένο βίγκαν βούτυρο, που λες, μπορεί να αντικαταστήσει τέλεια το ζωικό ή το αγοραστό βίγκαν βούτυρο. Έχει την ίδια υφή, την ίδια αίσθηση στο στόμα και παραπλήσια γεύση. Εντωμεταξύ είναι και απίστευτα εύκολο να το κάνεις! Δε χρειάζεσαι πάνω από 5 λεπτά! Και ελάχιστα απλά υλικά. Στην ουσία θα προσθέσεις όλα τα υλικά (εκτός από τα έλαια) σε ένα μπλέντερ τα χτυπάς, και στο τέλος προσθέτεις και τα έλαια. Αδειάζεις το μείγμα σε ένα βάζο ή όπου αλλού εσύ θέλεις, το μεταφέρεις στο ψυγείο και αυτό ήταν! Τόσο απλό. Μόλις κρυώσει και σταθεροποιηθεί θα είναι και έτοιμο να καταναλωθεί. Θα σου πρότεινα επίσης να το δοκιμάσεις μαζί με την πραλίνα μου (συνταγή ΕΔΩ)! Είναι υπέροχος συνδυασμός!

vegan-voutiro

Σε αυτό το σημείο βέβαια θα ήθελα να σε ενημερώσω πως παρόλο που το συγκεκριμένο βούτυρο είναι πιο υγιεινό από το αγοραστό, παραμένει βούτυρο, άρα έλαια και κορεσμένα λιπαρά. Και προσωπικά θα πρότεινα να το καταναλώνεις με μέτρο (όπως θες φάτο δηλαδή, απλά μην έρθεις μετά να μου κάνεις παράπονα. Εγώ σε προειδοποίησα!).

Πως Κάνουμε Βίγκαν Βούτυρο (Μαργαρίνη)

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΠρωινόCuisine: Ευρωπαϊκή, ΑμερικάνικηDifficulty: 1/5
Servings

70

servings
Prep time

4

minutes

Το καλυτερότερο βίγκαν βούτυρο! Είναι απαλό, κρεμώδες με πλούσια υφή, λιώνει υπέροχα, και μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε όλες της συνταγές!

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου

  • 1/2 κούπα +1 κ.σ. γάλα βρώμης*

  • 2 κ.γ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. μηλόξυδο

  • 1/4 της κούπας (60 ml) ελαιόλαδο*

  • 1 κούπα (240 ml) λάδι καρύδας

  • 1 πρέζα κουρκουμά*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα έλαια σιγά – σιγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ανεβάζοντας την ταχύτητα. Μόλις το μείγμα αποκτήσει μια κρεμώδη, ομοιόμορφη υφή είναι έτοιμο. Το αδειάζουμε σε στο βάζο ή στο δοχείο που εμείς θέλουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο γα τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.

ΣΗμειωσεις

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι γάλα θέλουμε με ήπια γεύση εκτός από γάλα σόγιας. Το γάλα σόγιας ενδέχεται λόγω της οξύτητας το μηλόξυδου να κόψει.
  • Το ελαιόλαδο ιδανικά δε θα πρέπει να έχει υψηλή οξύτητα για να μην αφήσει αυτή τη χαρακτηριστική γεύση ελαιόλαδου στο βούτυρο.
  • Το βούτυρο διατηρείται στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. Επίσης μπορεί να μπει και στην κατάψυξη.
vegan-voutiro

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μή διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



9 thoughts on “ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΓΚΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!