Vegan Recipes Made Easy

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Γεια σου και καλώς ήρθες στην κουζίνα μου και αυτήν την Τρίτη! Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι ανήκω στην εκνευριστηκή κατηγορία ανθρώπων DIY. Με λίγα λόγια μου αρεσει να τα κάνω όλα – ή τουλάχιστον όσα μπορώ – μόνος μου! Είτε μιλάμε για συνταγές, είτε μιλάμε για έπιπλα! Μη μου αγχώνεσαι, δε θα κάνουμε έπιπλα σήμερα! Θα δούμε όμως το νέο μου κόλλημα, το οποίο δεν είναι άλλο από τις τορτίγιες!

Που λες, τορτίγιες έπαιρνα συνήθως από ένα φούρνο στην περιοχή μου ο οποίος έβγαζε 2 – 3 φορές τη βδομάδα φρέσκιες. Μια μέρα όμως που πήγα έτυχε να μην έχει, οπότε πήγα σε ένα σούπερ μάρκετ για να πάρω. Καθώς κοιτούσα τα συστατικά διαπίστωσα πως 4 στις 5 τορτίγιες δεν ήταν βίγκαν. Μιας και κάποιες είχαν l – κυστεΐνη, άλλες είχαν ζωικό λίπος, κάποιες είχαν μέχρι και γάλα. Εντελει βρήκα μια που ήταν βίγκαν και την πήρα. Γυρνώντας στο σπίτι ετοίμασα να φάω ένα τυλιχτό (δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η τορτίγια που πήρα) κ έκατσα να κάνω λίγη δουλειά. Να μη στα πολυλογώ τελικά παράτησα τη δουλειά που είχα να κάνω και κατέληξα να διαβάζω για το πως γίνονται οι τορτίγιες!

afrates-tortiyies

Και έτσι για σήμερα σου έχω τα αποτελέσματα αυτής μου της αναζήτησης! Απίστευτα εύκολες τορτίγιες που γίνονται σε μισή ώρα και χρειάζονται όλα κι όλα 4 απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Είναι Μαλακές, τυλίγονται εύκολα, δε σπάνε και φυσικά δεν έχουν όλα αυτά τα περίεργα συστατικά που βρίσκεις στις τορτίγιες του εμπορίου. Πάμε να δούμε πως γίνονται!

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις τις τορτίγιες μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

afrates-tortiyies

ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Ζύμες, ΨωμίCuisine: MexicanDifficulty: 2/5
Μερίδες

6

Προετοιμασία

20

minutes
Μαγείρεμα

10

minutes

Εύκολες, αφράτες τορτίγιες που γίνονται σε λίγα μόλις λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

  • 320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200 ml ζεστό νερό

  • 2 γεμάτες κ.σ. ελαιόλαδο

  • 3/4 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό και το λάδι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα και στη συνέχεια με τα χέρια μας. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική αλλά να μην κολλάει πολύ. Αν κολλάει πολύ προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. afrates-tortiyies
  • Σε μια καθαρή επιφάνεια προσθέτουμε λίγο αλεύρι και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Ζυμώνουμε για περίπου 6 λεπτά ανοίγοντας τη ζύμη και διπλώνοντας συνεχώς προς τα μέσα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε και τα σκεπάζουμε με μια πετσέταafrates-tortiyies
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (28 εκ) σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε με έναν πλάστη όσο είναι το τηγάνι μας. Βάζουμε την τορτίγια στο τηγάνι και ψήνουμε για ένα λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Όσο ετοιμάζουμε τις υπόλοιπες τορτίγιες διατηρούμε τις έτοιμες κάτω από την πετσέτα.afrates-tortiyies

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Διατηρούμε τις τορτίγιες σε μια αεροστεγή συσκευασία για 3 μέρες. Μπορούν να μπουν και στην κατάψυξη. Πριν τις χρησιμοποιήσουμε τις ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

afrates-tortiyies

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



15 thoughts on “ΑΦΡΑΤΕΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!