Vegan Recipes Made Easy

Τι θα ετοιμάσω για την Καθαρά Δευτέρα!

Τι θα ετοιμάσω για την Καθαρά Δευτέρα!

Θα ομολογήσω πως η φετινή καθαρά Δευτέρα μου είναι λίγο περίεργη. Ίσως και πιο περίεργη από τις υπόλοιπες γιορτές που περάσανε. Ο βασικός λόγος είναι γιατί πέρσι η καθαρά Δευτέρα ήταν και η τελευταία μέρα που θυμάμαι να είμαστε έξω με κόσμο και να περνάμε όμορφα. Βέβαια θυμάμαι πως όλοι λίγο πολύ μιλούσαμε στα διάφορα πηγαδάκια για το τι θα ακολουθήσει και πως ο ιός έχει κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ένα χρόνο μετά πολλά αλλάξανε και σίγουρα κανείς μας δεν είχε φανταστεί όλα αυτά συνέβησαν σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο δεν είμαι εδώ για να αναλύσω αυτό το ζήτημα. θα μιλήσω καλύτερα για το φαγητό…στην τελική κι εσύ για αυτό είσαι εδώ!

Για σήμερα λοιπόν δε σου έχω καινούργια συνταγή αλλά θα σου δείξω τι θα μπορούσες να ετοιμάσεις για την καθαρά Δευτέρα από τις συνταγές που ήδη έχω ανεβάσει! Η αλήθεια είναι πως τις τελευταίες 2 εβδομάδες δέχτηκα αρκετά μηνύματα για το ποιες συνταγές μου είναι “κατάλληλες” για την καθαρά Δευτέρα. Οπότε είπα να τις μαζέψω όλες σε ένα ποστ για να τις έχεις! Πριν ξεκινήσω να ξεκαθαρίσω πώς προφανώς και όλες μου οι συνταγές είναι για την καθαρά Δευτέρα μιας και είναι βίγκαν (άρα και νηστίσιμες). Η επιλογή εδώ έγινε με ξεκάθαρο κριτήριο του ποιες μου θυμίζουν εμένα προσωπικά καθαρά Δευτέρα. Πάμε λοιπόν…

Πλεύρωτους με Άρωμα Θάλασσας (Βίγκαν Καλαμαράκια)

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Πρώτη και καλύτερη συνταγή τα υπέροχα και τόσο μα τόσο νόστιμα πλευρώτους με θαλασσινό άρωμα (βίγκαν καλαμαράκια). Την αγάπησες πολύ αυτή τη συνταγή, μάλιστα ήταν η πρόταση μου πέρσι για την καθαρά Δευτέρα, οπότε δε γίνεται να λείπει από το τραπέζι σου!

Εύκολοι και λαχταριστοί Γίγαντες

ti-tha-kano-tin-kathara-deuterati-tha-kano-tin-kathara-deutera

Ένα ακόμα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει την καθαρά Δευτέρα από το τραπέζι σου είναι φυσικά αυτοί οι απίστευτα νόστιμοι γίγαντες, οι οποίοι μάλιστα γίνονται και πάρα πολύ εύκολα! Το τέλειο μεζεδάκι για να κάνεις βούτες με φρυγανισμένο ψωμί! Απλά έρωτας!

Ο Ταραμάς Αλλιώς…

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Καθαρά Δευτέρα χωρίς ταραμά δεν γίνεται! Και φυσικά πλέον μπορεί να γίνει και βίγκαν και όχι μόνο αυτό! Αυτή που λες είναι η πιο νόστιμη συνταγή για βίγκαν ταραμά που μπορείς να δοκιμάσεις! Άσε που θα ξεγελάσει τους πάντες!

Θαλασσινά Φιλετάκια απο Τζάκφρουτ!

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Μια από τις πρώτες συνταγές του μπλογκ που όμως αξίζει να δοκιμάσεις είναι αυτά τα πεντανόστιμα και ζουμερά θαλασσινά φιλετάκια από τζάκφρουτ! Υπέροχη υφή και γεμάτη γεύση! Δοκίμασε τα και δε θα χάσεις!

Υπέροχη Πατατοσαλάτα

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Από μικρός όταν γιορτάζαμε την καθαρά Δευτέρα, ποτέ δε θυμάμαι να έλειπε από το τραπέζι μια πατατοσαλάτα. Νόστιμη, χορταστική και αρέσει σε όλους! Άσε που θεωρώ πως είναι και το τέλειο συνοδευτικό με τα «θαλασσινά» αρώματα! Και η συγκεκριμένη πατατοσαλάτα είναι, μέσα στην απλότητα της, από τις πλέον αγαπημένες μου!

Τα κεφτεδάκια της Γιαγιάς…αλλά Βίγκαν!

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Ναι ναι ξέρω… Τα κεφτεδάκια δεν ταιριάζουν στην καθαρά Δευτέρα. Μάλλον έχεις δίκιο. Μεταξύ μας όμως, είναι βίγκαν, άρα νηστίσιμα κα προσωπικά τα κάνω κάθε χρόνο για καθαρά Δευτέρα γιατί…έτσι! Είναι πεντανόστιμα, αρωματικά και βασικά είναι μικρές μπουκίτσες νοσταλγίας και παραδείσου! Δοκίμασε τα κα θα με θυμηθείς!

Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβίθια

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Άλλη μια πρόταση που θα λατρέψεις! Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με τα ρεβίθια και όλα αυτά τα υπέροχα αρώματα της είναι πράγματι όλα τα λεφτά! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ελληνική κουζίνα συναντάει με μοναδικό τρόπο τον Λίβανο! Θρεπτική, χορταστική και άκρως απολαυστική!

Ρώσικη Σαλάτα Βίγκαν

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Είναι εύκολη, πεντανόστιμη, απαιτεί ελάχιστα υλικά, και γίνεται και αρκετά γρήγορα! Η πιο τέλεια ρώσικη σαλάτα που θα συνοδεύσει μοναδικά όλες τις λιχουδιές που θα υπάρχουν πάνω στο τραπέζι σου! Άσε που δεν έχω καλύτερο από ένα κομμάτι λαγάνα με μια μεγάλη κουταλιά ρώσικη επάνω!

Τα πιο Μυρωδάτα Σαρμαδάκια

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Σαρμαδάκια. Ω ναι… δεν γίνεται να λείπουν από το τραπέζι! Και όχι απλά σαρμαδάκια, αλλά τα πιο μυρωδάτα σαρμαδάκια που έχεις φάει ποτέ σου! Λατρεύω τα σαρμαδάκια και ειδικά η συγκεκριμένη συνταγή είναι όνειρο! Το κάθε ένα σαρμαδάκι είναι μια μικρή μπουκίτσα παραδείσου. Μια έκρηξη γεύσεων στο στόμα! Θα τα αγαπήσεις!

Το Χούμους το Σωστό

ti-tha-kano-tin-kathara-deutera

Ένα απίστευτα απλό άλειμμα που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου και που πραγματικά λατρεύω! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, γίνεται σε ελάχιστα λεπτά (εφόσον έχεις ρεβίθια), είναι μούρλια και πάει με όλα! Οπότε γιατί να λείπει από το τραπέζι σου την καθαρά Δευτέρα;! Τέλειο με τη λαγάνα, με τα σαρμαδάκια ή ακόμα και με τα κεφτεδάκια!

Αυτές λοιπόν ήταν και οι προτάσεις μου για την καθαρά Δευτέρα! Νόστιμα, λαχταριστά, εύκολα και προπάντων ειρηνικά! Να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται και θα τα πούμε ξανά ην επόμενη εβδομάδα με νέες πεντανόστιμες βίγκαν συνταγές!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις κάτι από όλες αυτές τις λιχουδιές μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!