Vegan Recipes Made Easy

ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

Θα ξεκινήσω λοιπόν αυτό το ποστ όπως ξεκινάνε όλα τα ποστ συνταγών… Πολλά χρόνια πριν, εκεί γύρω στο στο 2005 – 2006 δεν ήξερα τι είναι τα φαλάφελ (Μη γελάς! Δεν είχα φάει ποτέ!) και έμελλε να γνωρίσω τη Θάνια. Που λες, αν η Θάνια ξέρει 3 πράγματα αυτά είναι τα φαλάφελ, το χούμους και ο Πλούταρχος. Επί χρόνια λοιπόν άκουγα για το πόσο ωραία φαλάφελ κάνει και για το πως πρέπει να είναι το χούμους. Τόσες φορές την είχα ακούσει να μιλάει για αυτά που, ενώ δεν είχα φάει ποτέ μου, ένιωθα πως ήξερα ακριβώς τι γεύση έχουν.

Μερικά χρόνια περάσανε και μια μέρα με καλεί η Θάνια σπίτι της όπου θα μου έκανε (επιτέλους!) το τραπέζι! Μου είχε ετοιμάσει τελικά διάφορα καλούδια όπως φαλάφελ, χούμους, μπαμπαγκανούς και ταμπουλέ! Και πρέπει να ομολογήσω ότι πραγματικά ξετρελάθηκα με τις γεύσεις! Ήταν ότι είχα φανταστεί και ακόμα περισσότερα! Όταν την ρώτησα πως γίνονται, φυσικά και δεν μου είπε. Οι συνταγές τις ήταν μυστικά που δε θα έλεγε ποτέ σε κανέναν, και για κάποιο λόγο δεν μου έκανε καμία εντύπωση. Για να μη στα πολυλογώ όμως η αγάπη μου για τα φαλάφελ, το χούμους και την μπαμπαγκανούς δεν έσβησε ποτέ, και κάποια στιγμή άρχισα και εγώ να πειραματίζομαι με συνταγές. Οπότε σήμερα είπα να σου παρουσιάσω το αποτέλεσμα αυτών μου των αναζητήσεων!

To-humous-to-sosto

Χούμους! Ένα απίστευτα απλό άλειμμα που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου και που πραγματικά λατρεύω! Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη, γίνεται σε ελάχιστα λεπτά (εφόσον έχεις ρεβίθια), είναι μούρλια και πάει με όλα! Κατά τη δική μου ταπεινή άποψη αυτό που χρειάζεται ένα χούμους είναι ισορροπία. Λίγο να ξεφεύγει ένα υλικό το νιώθεις ότι κάτι κλωτσάει. Κ αυτή η συνταγή προσφέρει αυτό ακριβώς. Ισορροπία! Τα βασικά υλικά είναι τα ρεβίθια (προφανώς), το ταχίνι, σκόρδο και λεμόνι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις όλα τα υλικά σου σε ένα μούλτι και να τα χτυπήσεις μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα! Για να μπούμε όμως στην κουζίνα!

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

To-humous-to-sosto

ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Σάλτσες και ΝτίπςCuisine: ΛιβανέζικηDifficulty: 1/5
Μερίδες

10

Προετοιμασία

5

minutes

Εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο χούμους που ταιριάζει με όλα!

υλικα

  • 240 γρ ρεβίθια (βρασμένα)

  • 1//3 της κούπας ταχίνι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • Το χυμό ενός λεμονιού (περ. 3 κ.σ.)

  • 1/2 κ.γ. κύμινο

  • 3/4 κ.γ. αλάτι

  • 4 – 5 κ.σ νερό

εκτελεση

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός απο το νερό) σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.To-humous-to-sosto
  • Προσθέτουμε μια – μια κουταλιές το νερό, μέχρι το χούμους να έχει την ρευστότητα που επιθυμούμε.

σημειωσεισ

  • Προαιρετικά, όταν σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και γλυκιά πάπρικα.

To-humous-to-sosto

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



10 thoughts on “ΤΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!