Vegan Recipes Made Easy

Εύκολα Ράμεν Νούντλς (Ramen Noodles)

Εύκολα Ράμεν Νούντλς (Ramen Noodles)

Τώρα θα μου πεις, τι είναι αυτό ξαφνικό με τα ράμεν νούντλς; Και τι είναι τέλος πάντων τα ράμεν νούντλς και με αφορούν; Τα πράγματα είναι απλά. Τα ράμεν νούντλς είναι ζυμαρικά (προφανώς) – νούντλς γαρ – και είναι το βασικό συστατικό σε ένα ράμεν (σούπα). Ο λόγος που θα μάθουμε να τα κάνουμε είναι α. είναι πάρα πολύ εύκολα. β. είναι πάρα πολύ νόστιμα! γ. λατρεύω τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως σου έχω αποδείξει και στο παρελθόν!

Τα ράμεν νούντλς

Τα ράμεν νούντλς μοιάζουν πάρα πολύ με τα γιούντον που είχαμε κάνει πέρσι κάποια στιγμή, ωστόσο είναι διαφορετικά. Τα ράμεν εμπεριέχουν αλεύρι, αλάτι, νερό και kansui, ένα αλκαλικό συστατικό (σε ελεύθερη μετάφραση ένα συστατικό με ph μεγαλύτερο του 7). Το kansui είναι που θα χαρίσει στα ράμεν νούντλς την υπέροχη και υφή τους και το χαρακτηριστικό τους υπόλευκο (προς το κίτρινο) χρώμα. Το kansui είναι αλκαλικό νερό επειδή όμως εμείς δεν έχουμε το συγκεκριμένο νερό εδώ θα κάνουμε πατέντα. Τα ραμεν νούντλς, που λες, είναι ιδιαίτερα νόστιμα, όπως και όλα τα χειροποίητα ζυμαρικά και χαρακτηρίζονται από την μασουλιστή και μαστιχωτή του υφή. Γενικά πιστεύω πως αν δοκιμάσεις μια φορά χειροποίητα ζυμαρικά, δύσκολα τα ξεχνάς!

Η πατέντα!

Επειδή λοιπόν εμείς δεν έχουμε kansui θα κάνουμε κάτι πάρα πολύ εύκολο και απλό. Σε ένα ταψί θα απλώσεις μια στρώση σόδα φαγητού και θα την ψήσεις στο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 130ºC. Αυτό ήταν! Στη συνέχεια θα προσθέσεις απλά 1/2 κ.γ. από τη σόδα σου στο αλεύρι και θα έχεις το αλκαλικό σου συστατικό! Την υπόλοιπη σόδα μπορείς απλά να τη φυλάξεις σε αεροστεγές βάζο και να τη χρησιμοποιείς κάθε φορά θα κάνεις νούντλς! Τώρα για να κάνεις νούντλς θα χρειαστεί απλά α ανακατέψεις αλεύρι, αλάτι, την σόδα και νερό μέσα σε ένα μπολ μέχρι να έχεις ένα ζυμάρι. Η ζύμη θα σου φανεί πολύ σφιχτή στην αρχή και φρόντισε να έχεις λίγη υπομονή στο ζύμωμα. Καλό είναι να παραμείνει όσο πιο σφιχτή και στεγνή γίνεται κι αυτό γιατί στην πορεία θα μαλακώσει. Αφού έχεις ένα ομοιόμορφο ζυμάρι θα το αφήσεις μέσα στο μπολ, θα το σκεπάσεις και θα το αφήσεις να ξεκουραστεί για μία ώρα. Σε αυτό το διάστημα η ζύμη μας θα μαλακώσει και θα γίνει πιο εύπλαστη. Τώρα με έναν πλάστη θα ανοίξεις τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται. Θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις κορν φλάουρ για το άνοιγμα (αν έχεις μηχάνημα για ζυμαρικά ακόμα καλύτερα!). Αφού ανοίξεις ένα πολύ πολύ λεπτό φύλλο θα πασπαλίσεις επιπλέον κορν φλάουρ από πάνω και θα διπλώσεις το φύλλο σαν ένα χαλαρό ρολό (βλ. φωτογραφίες) και θα το κόψεις κάθετα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Αφού τελειώσεις με το κόψιμο πασπαλίζεις ξανά με κορν φλάουρ για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά και έτοιμα! Βάζεις νερό να βράσει και ρίχνεις μέσα τα ράμεν νούντλς σου. Φρόντισε μόνο να τα ανακατέψεις για να μη σου κολλήσουν. Θέλουν περίπου 1.5 με 2 λεπτά για να γίνουν, θα το καταλάβεις όταν ανέβουν στην επιφάνεια. Αυτο ήταν! Όπως είδες παιχνιδάκι! Πάμε τώρα στην κουζίνα!

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις απο κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature

Σε περίπτωση που κάνεις τa τέλεια αυτά ζυμαρκά μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

Εύκολα Ράμεν Νούντλς (Ramen Noodles)

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΚυρίωςCuisine: ΙαπωνικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

2

Προετοιμασία

30

minutes
Μαγείρεμα

10

minutes
Αναμονή

60

minutes

Εύκολα και πολύ νόστιμα ράμεν νούντλς ιδανικά για παραδοσιακά Ιαπωνικά πιάτα!

Υλικα

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1/2 κ.γ. αλκαλοποιημένη σόδα φαγητού (βλέπε κείμενο από πάνω)

  • 125 ml νερό

Εκτελεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αλευρώνουμε πολύ καλά μια επιφάνεια και ζυμώνουμε για 3 – 4 λεπτά. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή αλλά δεν πειράζει. Συνεχίζουμε το ζύμωμα. Σχηματίζουμε μια μπάλα και τη βάζουμε πίσω στο μπολ. Καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε για μια ώρα στην άκρη ώστε να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
  • Μια ώρα μετά ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη όσο πιο λεπτή γίνεται. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να κόψουμε το ζυμάρι στη μέση. Για να μην κολλάει η ζύμη την πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Την διπλώνουμε σαν ένα πολύ χαλαρό ρολό και κόβουμε κάθετα το ρολό σε πολύ λεπτές λωρίδες. Πασπαλίζουμε τα νούντλς με επιπλέον κορν φλάουρ ώστε να μην κολλήσουν.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσεις. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα νούντλς. Κάνουμε ένα ανακάτεμα να μην κολλήσουν και τα αφήνομε για περίπου 1.5 με 2 λεπτά. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα.

Σημειωσεισ

  • Η ζύμη είναι αρκετά σφιχτή. Δεν προσθέτουμε νερό. Θα μαλακώσει στη συνέχεια και αφού ξεκουραστεί.

Nutrition Facts

2 servings per container


  • Amount Per ServingCalories417
  • % Daily Value *
  • Total Fat 0g 0%
    • Saturated Fat 0g 0%
  • Cholesterol 0mg 0%
  • Sodium 1163mg 49%
  • Potassium 146mg 5%
  • Total Carbohydrate 91.7g 31%
    • Dietary Fiber 4.2g 17%
    • Sugars 4g
  • Protein 12.5g 25%

  • Iron 25%

* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.



5 thoughts on “Εύκολα Ράμεν Νούντλς (Ramen Noodles)”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!