Vegan Recipes Made Easy

Χειροποίητα Ζυμαρικά Ολικής

Χειροποίητα Ζυμαρικά Ολικής

Όπως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, έχω πολλά αγαπημένα φαγητά. Αν μου ζητήσεις να διαλέξω ένα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα με δυσκολέψεις. Γίγαντες – και γενικά τα όσπρια, μπέργκερ, σπετσοφάι, κοκκινιστό, κεφτεδάκια είναι μόνο μερικά από αυτά. Αν υπάρχει όμως ένα φαγητό που δεν βαριέμαι πότε (μα ποτέ), και είναι σταθερό στο μενού μου κάθε εβδομάδα, χειμώνα – καλοκαίρι, είναι τα ζυμαρικά. Ζυμαρικά σε κάθε τους μορφή (Εκτός από τα φιογκάκια. Όχι φιογκάκια, τα συχαίνομαι! Μη με ρωτήσεις γιατί – δεν ξέρω. Παιδικά κατάλοιπα; Τι να πω;).

χειροποίητα-ζυμαρικά
χειροποίητα-ζυμαρικά

Όπως έλεγα αγαπώ τα ζυμαρικά. Ειδικά όταν είναι σπιτικά – χειροποίητα. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Είναι απίστευτα γευστικά, σε αντίθεση με τα έτοιμα – τα οποία είναι λίγο άνοστα – και ότι και να κάνεις με αυτά βγαίνει πάντα τέλειο! Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ σου χειροποίητα ζυμαρικά, ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάω. Αν πάλι δεν έχεις δοκιμάσει…ευκαιρία είναι!

χειροποίητα-ζυμαρικά

Σε αντίθεση με ότι πιστεύεις, τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, είναι πάρα, μα πάρα πολύ εύκολο να τα κάνεις! Ουσιαστικά χρειάζεσαι μόνο 5 υλικά. Αλεύρι ολικής, ψιλό σιμιγδάλι, αλάτι, ελαιόλαδο, και νερό. τα ανακατεύεις όλα μαζί, κάνεις ένα ζυμάρι, ανοίγεις ένα λεπτό φύλλο, το κόβεις στο επιθυμητό σχήμα και έτοιμα! Ίσως να σου ακούγεται δύσκολο, και να σκέφτεσαι τώρα ‘Εγώ θα ανοίξω φύλλο;’. Κι όμως μετά την πρώτη φορά που θα το κάνεις θα διαπιστώσεις το πόσο εύκολο είναι!

χειροποίητα-ζυμαρικά

Επίσης πέρα από τη γεύση, να το πούμε και αυτό, νιώθεις και μια μικρή περηφάνια όταν κάνεις τα δικά σου ζυμαρικά. Οπότε μην κάθεσαι! Ώρα να κάνεις τα ωραιότερα μακαρόνια που έχεις φάει ποτέ σου!

χειροποίητα-ζυμαρικά
χειροποίητα-ζυμαρικά

Χειροποίητα Ζυμαρικά Ολικής

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΚυρίωςCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 2/5
Servings

4

servings
Prep time

45

minutes
Cooking time

2

minutes

Εύκολα και πάρα πολύ γευστικά χειροποίητα ζυμαρικά ολικής

υλικα

  • 150 γρ αλεύρι ολικής

  • 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 150 ml νερό

εκτελεση

  • Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Μόλις σχηματιστεί ένα ζυμάρι, συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Αν το ζυμάρι είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μια κ.σ. νερό και ζυμώνουμε λίγο ακόμα. Σχηματίζουμε με το ζυμάρι μια μπάλα, το τυλίγουμε σε ένα κομμάτι μεμβράνη και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 25 λεπτά.χειροποίητα-ζυμαρικά
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με σιμιγδάλι και εκεί πάνω ανοίγουμε το ζυμάρι μας με ένα πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Φροντίζουμε και οι δυο πλευρές του φύλλου να είναι αλευρωμένες με σιμιγδάλι. Πιάνουμε τη μια πλευρά του φύλλου την τυλίγουμε χαλαρά προς το κέντρο (βλ φώτο). Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την άλλη πλευρά.χειροποίητα-ζυμαρικά
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το ζυμάρι. Στη συνέχεια με τα χέρια μας, ανοίγουμε τις λωρίδες.χειροποίητα-ζυμαρικά
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Προσθέτουμε αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 2 – 2:30 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν βράσουν παραπάνω θα λασπώσουν.
  • Σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σάλτσα, με φυτικό τυρί ή με ότι εμείς προτιμάμε!

Notes

  • Αν έχουμε σκοπό να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά και μέσα στη σάλτσα μας, Τα βγάζουμε στα 2 λεπτά.
  • Συνόδευσε τα με την υπέροχη παρμεζάνα απο κάσιους που είχαμε κάνει (ΕΔΩ).

χειροποίητα-ζυμαρικά
χειροποίητα-ζυμαρικά

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



9 thoughts on “Χειροποίητα Ζυμαρικά Ολικής”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!