Vegan Recipes Made Easy

10 + 1 συνταγές για υπέροχα και λαχταριστά ζυμαρικά!

10 + 1 συνταγές για υπέροχα και λαχταριστά ζυμαρικά!

Νομίζω το έχω πει πολλές φορές πως λατρεύω τα ζυμαρικά και μεταξύ μας, θα το πω άλλες τόσες γιατί πολύ απλά δεν τα χορταίνω! Μπορώ να τρώω κάθε μέρα, όλη μέρα! Έχουμε κάνει αρκετές συνταγές με ζυμαρικά μέχρι σήμερα οπότε θεώρησα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να σου μαζέψω τις 10 + 1 πιο αγαπημένες μου. Αυτές που ξεχωρίζω και μου τρέχουν τα σάλια κάθε φορά που τις κάνω! Γιατί πίστεψε με τις κάνω συχνά! Οπότε για πάμε να δούμε…

1. Τέλειο μακ έντ τσιζ φούρνου

teleio-mac-and-cheese-fournou

Αν με ρωτάς αυτό για εμένα είναι απόλυτο κόμφορντ φουντ! Υπέροχη, κρεμώδης και τυρένια σως από κάσιους και το τέλειο crunchy και αρωματικό topping! Ένα πιάτο που γίνεται αρκετά εύκολα και γρήγορα και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους πάντες! Ετοίμασε ένα ταψί, βάλε την αγαπημένη σου ταινία να παίζει και ετοιμάσου για ένα ονειρεμένο σαββατόβραδο!

2. Η βίγκαν παστιτσάδα που θα σε κάνει να παραμιλάς

i-vegan-pastitsatha-pou-tha-se-kanei-na-paramilas

Ίσως απο τα πιο αγαπημένα μου πιάτα! Παραδοσιακή Κερκυραίική παστιτσάδα βίγκαν! Φιλετάκια σόγιας αρωματισμένα με κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Σβησμένα με κρασί για έξτρα ουμάμι γεύση, στην ωραιότερη σάλτσα έβερ! Ένα πιάτο που θα αγαπήσεις για τη γεμάτη του γεύση και το πλούσιο άρωμα του και θα συνοδεύσει τις Κυριακές σου με τον πιο νόστιμο τρόπο!

3. Σπαγγέτι άλιο ε όλιο (Aglio e olio)

spaghetti-aglio-e-oglio

Από τις πιο απλές αι εύκολες μακαρονάδες που μπορείς να κάνεις. Άλιο ε όλιο. 4 απλά υλικά χρειάζεσαι για ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχει να προσφέρει η Ιταλική κουζίνα. Ελαιόλαδο, σκόρδο, μαϊντανό και μπούκοβο. Τόσο απλά αλλά και τόσο λαχταριστά!

4. Σπαγγέτι με κρεμώδη και πρωτεϊνούχα σως παντζαριού

spaghetti-me-kremothi-kai-proteinouxa-sos-pantzariou

Μια διαφορετική συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών μιας και συνδυάζει μια σως που θυμίζει χούμους με παντζάρια. Θρεπτική, πρωτεινούχα και τέρμα γευστική! Τα παντζάρια με τη γλύκα και τη γήινη τους γεύση σε συνδυασμό με ξύσμα λεμονιού απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα!

5. Ριγκατόνι σε κρεμώδη και πικάντικη σάλτσα

rigatoni-se-kremothis-pikantiki-saltsa

Ριγκατόνι ιλ ντιαβόλο! Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές μιας και συνδυάζει την καπνιστή και πικάντικη γεύση από τις πιπεριές τσιπότλε (τις οποίες τις λατρεύω!) με μια υπέροχη και κρεμώδη σως από κάσιους και ζουμερά φιλετάκια σόγιας τα οποία προηγουμένως έχουν σοταριστεί ώστε να γίνουν τραγανά! Ετοιμάσου για καυτές νύχτες!

6. Η αυθεντική σάλτσα μπολονέζ αλλά…βίγκαν

Η κλασική και αγαπημένη συνταγή για σάλτσα μπολονέζ αλλά βίγκαν! Απλά υλικά, η “αγία τριάδα” της μπολονέζ σέλερι, καρότο, κρεμμύδι τα οποία χαρίζουν όλο τα άρωμα και τη γεύση του και ένα μυστικό συστατικό το οποίο απλά θα κάνει την μπολονέζ ακαταμάχητη! Συνταγή έρωτας που θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία και θα κάνεις ξανά και ξανά!

7. Η σάλτσα πέστο που θα λατρέψεις!

i-saltsa-pesto-pou-tha-latrepseis

Μεταξύ μας, το πέστο είτε το αγαπάς, είτε το μισείς. Προσωπικά το αγαπώ και τα καλοκαίρια έχει την τιμητική του στο σπίτι μου! Κάσιους, βασιλικός, σκόρδο, διατροφική μαγιά και ελαιόλαδο. Μια μακαρονάδα που θα σε ταξιδέψει με το άρωμα της σε ανέμελα καλοκαίρια, μπαλκονάδες και φαγητά στην αυλή!

8. Λαζάνια με κιμά κόκκινης φακής

lazania-me-kima-kokkinis-fakis-kai-kremothi-mpesamel

Υπέροχα λαζάνια με ζουμερό και λαχταριστό κιμά κόκκινης φακής που γίνεται εύκολα και σχετικά γρήγορα! Στρώσεις από τα αγαπημένα σου ζυμαρικά και ενδιάμεσα ο αρωματικός και σούπερ γευστικός κιμάς και μπεσαμέλ για ακόμα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα! Ετοίμασε τα, κάλεσε την παρέα σου στο σπίτι και απολαύστε ένα γεύμα που όλοι θα έχουν να συζητάνε!

9. Πολύ εύκολα νιόκι γλυκοπατάτας – Χωρίς γλουτένη

poly-eykola-nioki-glykopatatas-xoris-glouteni

Τα νιόκι αποτελούν αγαπημένη παρασκευή που τα τελευταία χρόνια κάνω αρκετά συχνά! Εύκολα, πάρα πολύ νόστιμα και χωρίς γλουτένη! Η γλυκοπατάτα δίνει υπέροχη γεύση και τέλεια υφή. Τα συνοδεύουμε με ντοματίνια και δενδρολίβανο τα οποία δένουν απλά ΚΑ – ΤΑ – ΠΛΗ – ΚΤΙ – ΚΑ!!! Δοκίμασε τα ετοιμάσου να βυθιστείς στην απόλαυση!

10. Σπαγγέτι με Αλφρέντο σως από κολοκύθα

spaggeti-me-alfredo-sos-apo-kolokytha

Από τις πλέον αγαπημένες συνταγές του φθινοπώρου! Σπαγγέτι με κρεμώδη Αλφρέντο σως κίτρινης κολοκύθας. Αρωματική σως με βουτυρένια και βελούδινη υφή, ψητές μπουκίτσες κολοκύθας οι οποίες έρχονται καραμελώνουν στο φούρνο και υπέροχα μανιτάρια – τα οποία με την κολοκύθα είναι όνειρο – και μπόλικο πιπεράκι για να ολοκληρωθεί η μαγία! Μια συνταγή που θα κάνει τους φθινοπωρινούς μήνες (όταν έρθουν) ακόμα πιο απολαυστικούς!

+ 1 Τέλειο και θρεπτικό βίγκαν ράμεν

teleio-kai-threptiko-vegan-ramen

Bonus συνταγή για ζυμαρικά που μας έρχεται από την Ιαπωνία! Υπέροχο, σούπερ νόστιμο και θρεπτικό ράμεν. Δοκίμασε να κάνεις τα δικά σου χειροποίητα ράμεν νούντλς και θα τα αγαπήσεις όσο τίποτα. Γευστικά, μασουλιστά και απλά τέλεια! Ετοίμασε και το ράμεν, πρόσθεσε τα λαχανικά της αρεσκείας σου, μανιτάρια, τόφου, φύκια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σου και απόλαυσε ένα γεύμα διαφορετικό απ’ ότι έχει συνηθίσει μέχρι τώρα!

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.     

Καλά μαγειρέματα! 

my-signature

Σε περίπτωση που κάνεις κάποια συνταγή μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!