Vegan Recipes Made Easy

Πραλίνα Φουντουκιού με Σοκολάτα

Πραλίνα Φουντουκιού με Σοκολάτα

  Βίγκαν μερέντα. Ω ναι! Υπάρχει και είναι απλά ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ! Αν αγαπάς τη σοκολάτα όσο εγώ (και ειδικά τη μερέντα!) ετοιμάσου να βιώσεις το απόλυτο! Πλούσια γεύση πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα, και κρεμώδη υφή! Απλά ακαταμάχητη! Θα τη γεύεσαι και δε θα πιστεύεις οτι είναι βίγκαν – ούτε και οι φίλοι σου!

vegan-μερέντα

  Είναι πραγματικά λαχταριστή και απίστευτα νόστιμη! Εμπεριέχει πραγματική πραλίνα φουντουκιού (μούρλια!), γάλα καρύδας και σιρόπι αγαύης για τη γλύκα! Επίσης να σου πω οτι είναι πολύ πιο υγιεινή από την ”κανονική” μερέντα μιας και έχει κατά βάση καλά λιπαρά.

vegan-μερέντα

  Τέλεια για το πρωινό σου (και το δεκατιανό, και το μεσημεριανό και για όλα τα γεύματα – γιατί όχι?) ή για τις σοκολατολιγούρες! Ξέρεις εσυ!

Πάμε να δούμε πως γίνεται…

vegan-μερέντα

Details

Servings

10 servings

Prep time

20 minutes

Cooking time

10 minutes

Ingredients

  • 160 γρ φουντούκια ωμά

  • 70 γρ βίγκαν σοκολάτα υγείας

  • ½ κούπα γάλα καρύδας

  • ¼ κούπας σιρόπι αγαύης*

  • ¼ κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

vegan-μερέντα

Directions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
    Βγάζουμε τα φουντούκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ανοίγουμε μια πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε τα φουντούκια στο κέντρο. Κλείνουμε την πετσέτα διπλώνοντας όλες τις πλευρές προς τα μέσα, σαν να δημιουργούμε ένα φάκελο. Με τα χέρια μας τρίβουμε τα φουντούκια πάνω από την πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούμε τις φλούδες από τα φουντούκια. Αν μείνουν και μερικές φλούδες δεν πειράζει.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φουντούκια είτε σε ένα μπλέντερ, είτε σε ένα πολύ δυνατό μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν βούτυρο. Αυτό ίσως να πάρει λίγη ώρα (περίπου 6 με 10 λεπτά), ανάλογα με το μηχάνημα που έχουμε. Θα καταλάβουμε οτι τα φουντούκια είναι έτοιμα όταν θα έχουν βγάλει τα έλαια τους και έχουν γίνει αλοιφή.
  • Μόλις τα φουντούκια μας έχουν γίνει βούτυρο. Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί. Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο ρίχνουμε τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη.
  • Όση ώρα λιώνει η σοκολάτα μας, ρίχνουμε στο μπλέντερ το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το αλάτι και το εκχύλισμα και το αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά με το βούτυρο φουντουκιού και να αποκτήσει το μείγμα μας μια κρεμώδη υφή. Σε αυτή τη φάση η πραλίνα φουντουκιού είναι έτοιμη και μπορεί να καταναλωθεί ως έχει.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα μας, την ρίχνουμε μέσα στη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις η σοκολάτα έχει ομογενοποιηθεί τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά, η βίγκαν μερέντα είναι έτοιμη!
  • Αδειάζουμε την μερέντα σε ένα βάζο και συντηρούμε στο ψυγείο για 5 – 6 μέρες.

*Σημειώσεις:

Αντί για σιρόπι αγαύης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι σφενδάμου ή και ζάχαρη καρύδας. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη καρύδας, διαλύουμε τη ζάχαρη πρώτα στο γάλα καρύδας και μετά το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



3 thoughts on “Πραλίνα Φουντουκιού με Σοκολάτα”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!