Vegan Recipes Made Easy

Εύκολες βίγκαν κρέπες χωρίς γλουτένη

Εύκολες βίγκαν κρέπες χωρίς γλουτένη

Παρασκευή σήμερα και κλείνουμε τη βδομάδα με μια πολύ εύκολη συνταγή τέλεια για το σαββατοκύριακο που έρχεται! Υπέροχες, πολύ εύκολες και λαχταριστές κρέπες! Μου την έχεις ζητήσει αρκετές φορές αυτή τη συνταγή και επιτέλους ήρθε η ώρα να την ανεβάσω. Βέβαια σκέφτηκα να την πάω ένα βήμα παραπέρα και να την κάνω και χωρίς γλουτένη γιατί μπορεί και να την αποφεύγεις. Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να αποφασίσω μεταξύ αλμυρής και γλυκιάς κρέπας. Τις αγαπούσα και τις δυο το ίδιο. Άσε που συνήθως έπαιρνα μια και μια!

Όπως και να έχει η σημερινές κρέπες είναι:

  • Βίγκαν
  • Χωρίς γλουτένη
  • Χωρίς σόγια
eykoles-vegan-krepes-xoris-glouteni

Εύκολα και απλά υλικά συνθέτουν τη συγκεκριμένη συνταγή. Γάλα αμυγδάλου ή κάσιους, λιναρόσπορος, λάδι καρύδας, σιρόπι αγαύης, βανίλια (αν κάνεις γλυκιές κρέπες) και φαγόπυρο. Επίσης είναι πάρα πολύ εύκολη συνταγή και γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά. Το μόνο που θέλει λίγο χρόνο (όπου δε θα κάνεις και τίποτα) είναι που θα ανακατέψεις το λιναρόσπορο με το γάλα αμυγδάλου και θα τα αφήσεις στην άκρη. Κατά τα άλλα η συνταγή δεν απαιτεί πάνω από 5 λεπτά.

Το αποτέλεσμα είμαι σίγουρος πως θα σε ενθουσιάσει! Έχουν την τέλεια υφή, είναι ελαστικές και άρα τυλίγονται χωρίς να σπάνε. Έχουν μια αρκετά ήπια γεύση ώστε να μην υπερκαλύπτουν τη γέμιση και ταιριάζουν με τα πάντα! Μη διστάσεις να τις δοκιμάσεις με πραλίνα φουντουκιού (ΕΔΩ) και φρούτα, όπως μπανάνες ή φράουλες, με φυτικό κίτρινο τυρί ή και με γιαούρτι καρύδας και σιρόπι αγαύης. Ή ακόμα κ με τη σως φράουλας που είδαμε πριν λίγες μέρες (ΕΔΩ)! Τη γέμιση την αφήνω σε εσένα. Είμαι σίγουρος πως θα κάνεις θαύματα!

Πάμε τώρα στην κουζίνα!

eykoles-vegan-krepes-xoris-glouteni

Εύκολες βίγκαν κρέπες χωρίς γλουτένη

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Επιδόρπιο, ΠρωινόCuisine: ΓαλλικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

8

Προετοιμασία

5

minutes
Μαγείρεμα

25

minutes
Αναμονή

30

minutes

Πάρα πολύ εύκολες και λαχταριστές κρέπες χωρίς γλουτένη! Τέλειες για μια γλυκιά ή αλμυρή λιχουδιά!

υλικα

  • 330 γάλα αμυγδάλου

  • 2 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος

  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας*

  • 120 γρ. αλεύρι φαγόπυρου

  • Μια πρέζα αλάτι

εκτελεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου με τον λιναρόσπορο και τα αφήνουμε στην άκρη για 20 – 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το λάδι καρύδας (λιωμένο), το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας (αν κάνουμε γλυκιές κρέπες), το μισό αλεύρι φαγόπυρου και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το άλλο μισό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα και το αλάτι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.eykoles-vegan-krepes-xoris-glouteni
  • Σε δυνατή φωτιά βάζουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε με μια κουτάλα περίπου 1/3 της κούπας μείγμα και το απλώνουμε παντού γέρνοντας το τηγάνι αριστερά δεξιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες από πάνω και να ξεκολλάει εύκολα από το πλάι (δοκιμάζουμε με μια σπάτουλα) γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη. Θέλει περίπου 3 λεπτά από κάθε μεριά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρεπιέρα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.eykoles-vegan-krepes-xoris-gloutenieykoles-vegan-krepes-xoris-glouteni
  • Προσθέτουμε στις κρέπες με ότι γέμιση θέλουμε και απολαμβάνουμε!

σημειωσεισ

  • Το εκχύλισμα βανίλιας το προσθέτουμε μόνο αν κάνουμε γλυκιές κρέπες.

eykoles-vegan-krepes-xoris-glouteni

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



5 thoughts on “Εύκολες βίγκαν κρέπες χωρίς γλουτένη”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!