Vegan Recipes Made Easy

Οι Καλύτερες Συνταγές για το 2019

Οι Καλύτερες Συνταγές για το 2019

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Πως είσαι; Ελπίζω να πέρασε πολύ όμορφα αυτές τις μέρες, όπως το ονειρευόσουν! Εγώ πέρασα πάρα πολύ ωραία τα Χριστούγεννα μου, οικογενειακά! Φυσικά έφαγα μέχρι τελικής πτώσεως! Εσύ έκανες τίποτα ξεχωριστό;

Και κάπως έτσι φτάσαμε λίγο πριν το τέλος του 2019. Μια χρονιά που για εμένα ήταν ιδιαίτερα όμορφη και γεμάτη. Ξεκίνησα αυτό το μπλογκ και τη σελίδα μου στο facebook, έκανα ένα ταξίδι το οποίο ήταν όνειρο ζωής, γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που εξελίχθηκαν σε φίλους, και γενικά ήταν μια χρονιά που είχε όλα τα καλά. Όχι πως δεν είχε και άσχημες στιγμές, αλλά προτιμώ να μην μένω σε αυτές και απλά να προχωρώ.

Για σήμερα λοιπόν δε σου έχω συνταγή. Καινούργια συνταγή θα έρθει ξανά στις 10 Ιανουαρίου – να κάνω κι εγώ ένα μικρό διάλειμμα, να γεμίσω της μπαταρίες μου και τα τεφτέρια μου με νέες γεύσεις! Είναι όμως η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια ανασκόπηση στο 2019 και να δούμε ποιες συνταγές αγάπησες περισσότερο αυτή τη χρονιά, και σε περίπτωση που κάποιες τις έχεις ξεχάσει να τις ξαναθυμηθείς! Πολλές συνταγές, πολλές διαφορετικές γεύσεις, κάποιες βέβαια ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από κάποιες άλλες. Θα τολμήσω να πω πως υπήρξαν συνταγές που δεν πίστευα πως θα μπορούσαν να αγαπηθούν τόσο πολύ. Όπως επίσης υπήρξαν συνταγές που, ενώ εγώ προσωπικά αγαπώ πολύ, δεν είχαν το αντίκτυπο το οποίο θα περίμενα. Όπως και να’χει αυτές είναι οι 10 καλύτερες συνταγές για το 2019!

  1. Τέλεια βίγκαν γιουβαρλάκια
teleia-vegan-youvarlakia

Στην πρώτη θέση λοιπόν, έχουμε τα λαχταριστά, φανταστικά, σούπερ ντούπερ γιοβαρλάκια! Ω τι έκπληξη! Ξεκάθαρα η πιο αγαπητή συνταγή για το 2019. Την κάνατε, την ξανακάνατε, μου στείλατε φωτογραφίες, σχόλια, μηνύματα και γενικά την περιμένατε πολύ! Αλλά μεταξύ μας τώρα. Πως θα μπορούσατε να μην το αγαπήσετε αυτό το πιάτο; Έχουν την τέλεια υφή, μαλακά – αλλά δεμένα (crumbly, όπως οφείλουν να είναι), αρωματικά, νόστιμα και λαχταριστά. Ένα πιάτο το οποίο κατατάσσεται στα κλασικά, αγαπημένα, ελληνικά φαγητά!

2. Το πιο τέλειο βίγκαν παστίτσιο

vegan-pastitsio

Στη δεύτερη θέση έχουμε ένα άλλο κλασικό, ελληνικό φαγητό. Το αγαπημένο σε όλους μας παστίτσιο! Μα πόσο πολύ σου άρεσε αυτή η συνταγή; Και μέρες που είναι μήπως να την ξανακάνεις; Σε περίπτωση βέβαια που δεν έτυχε να την κάνεις ποτέ να σου πω απλά πως η μπεσαμέλ έχει τέλεια υφή και γεύση. Ο κιμάς είναι απλά θεϊκός! Και η γεύση στο σύνολο σε απογειώνει στο ουράνια! Οπότε πάρε τα υλικά και ξεκίνα! (όλοι στο τραπέζι θα σε ευχαριστούν!).

3. Βίγκαν μπανόφι

vegan-banoffee

Στην τρίτη θέση συναντάμε ένα γλυκάκι. Το πολύ αγαπημένο σου μπανόφι! Πόσες φορές το έκανες; Έλα πες, την αλήθεια; (ξέρεις εσύ… κι εσύ… κι εσύ…) Εσύ που δεν το έκανες, χάνεις! Οπότε τι περιμένεις; Μπισκοτένια βάση, γλυκιά και πεντανόστιμη κρέμα “καραμέλας”, και αφράτη σαντιγί καρύδας! Και το καλύτερο απ’όλα; Είναι πάρα μα πάρα πολύ εύκολο!

4. Εύκολη βίγκαν μαγιονέζα

Προχωράμε μια ακόμα θέση και εκεί συναντάμε τη δεύτερη συνταγή που ανέβηκε σε αυτό το μπλογκ, Την τέλεια και πολύ εύκολη μαγιονέζα μου. Δε χρειάζεται να σου πω πολλά. Είναι εύκολη, πεντανόστιμη (για εμένα η καλύτερη μαγιονέζα έβερ – βίγκαν ή μη), κρεμώδης, και γίνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά. Τα τοστάκια και τα κρύα σου σάντουιτς δε θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια! Η πατατοσαλάτα σου θα απογειωθεί σε άλλα επίπεδα! Και φυσικά εκείνες η λαχταριστές καλοκαιρινές μακαρονοσαλάτες που ονειρευόσουν, επιτέλους θα γίνουν πραγματικότητα!

5. Εύκολη βίγκαν παρμεζάνα

vegan-parmezan

Στην πέμπτη θέση μια ακόμα πάρα μα πάρα πολύ εύκολη συνταγή! Βίγκαν παρμεζάνα! 4 απλά υλικά, λιγότερο από 3 λεπτά για να γίνει, και υπέροχη γεύση! Τι άλλο θέλεις από μια παρμεζάνα; Σου άρεσε τόσο πολύ που την τρως με το κουτάλι, με αποτέλεσμα κάθε φορά που κάνεις ζυμαρικά να μην έχεις έτοιμη! Δε σε κατηγορώ… σε καταλαβαίνω απόλυτα!

6. Καπνιστά λουκάνικα από seitan

vegan-greek-sausages

Στην έκτη θέση έχουμε μια συνταγή η οποία προβλημάτισε αρκετά. Κι αυτό γιατί την πρώτη φορά που την παρουσίασα πολλοί πίστεψαν πως χρησιμοποίησα ζωικά λουκάνικα. Κι όμως το αποτέλεσμα της φωτογραφίας είναι απλά η σωστή χρήση των υλικών! Πεντανόστιμα, καπνιστά, σκορδάτα λουκάνικα, τέλεια για να τα κάνεις ψητά στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή όπως εσύ ονειρεύεσαι! Μια δοκιμή θα σε πείσει!

7. Εύκολο ζαχαρούχο γάλα!

zaharouxo-gala

Μια συνταγή η οποία αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για εμένα ήταν το ζαχαρούχο γάλα καρύδας. Την αγάπησες πολύ και πραγματικά δεν το περίμενα. Ίσως γιατί ως συνταγή είναι απίστευτα απλή, 2 μόνο υλικά και ελάχιστος χρόνος. Ίσως γιατί είναι κάτι που δεν το βρίσκεις στην αγορά (ακόμα!) όπως και να έχει σου άρεσε, την έκανες και την ξανά έκανες!

8. Λαχταριστός βίγκαν μουσακάς

vegan-mousakas

Φτάνουμε στην όγδοη θέση και εδώ συναντάμε ένα ακόμα κλασικό, αγαπημένο πιάτο. λαχταριστός μουσακάς! Φυσικά και δε θα μπορούσε να λείπει από τη δεκάδα το η συγκεκριμένη συνταγή! Λατρεμένο πιάτο του καλοκαιριού (καλοκαίρι χωρίς μουσακά δεν γίνεται!), το οποίο τίμησε δεόντως! Ζουμερός και λαχταριστός κιμάς, κρεμώδης μπεσαμέλ, και στο σύνολο ένα υπέροχο πιάτο που θα σε ενθουσιάσει! Διότι δεν είναι απλά μια συνταγή. Δεν είναι απλά ένα φαγητό. Δεν είναι μόνο μια λέξη. Είναι όλο το ελληνικό καλοκαίρι σε ένα πιάτο! Είναι μια διεθνής λέξη που κάνει το σαλάκι του τουρίστα να τρέξει! ΜΟΥΖΑΚΑ!

9. Lemon pie ή αλλιώς Τάρτα λεμονιού

vegan-lemon-pie

Στην ένατη θέση συναντάμε ένα ακόμη γλυκό. Αυτή τη φορά το πιο αγαπημένο μου έβερ! Lemon pie (τάρτα λεμονιού) Μπισκοτένια βάση, βελούδινη γέμιση, κρεμώδης μαρέγκα. Το έκανες, το αγάπησες και θα το ξανακάνεις γιατί το αγάπησες! Σε περίπτωση βέβαια που δεν το έχεις κάνει θα σου πρότεινα να μην χάνεις χρόνο και να το δοκιμάσεις σύντομα!

10. Πως κάνουμε τέμπε εύκολα

pos-kanoume-tempeh

Και τη δεκάδα κλείνουμε με το λατρεμένο σου τέμπε! Άλλη μια συνταγή που έκανες πολλές φορές και αγάπησε πολύ! Κάποιους σας ζόρισε λίγο, οι περισσότεροι το καταφέρατε με την πρώτη. Κακά τα ψέματα θέλει υπομονή και να ακολουθήσεις βήμα – βήμα τις οδηγίες. Το αποτέλεσμα πάντως σε αποζημιώνει μιας και το τέμπε είναι από τα πιο νόστιμα πράγματα που θα δοκιμάσεις ποτέ σου!

Και κάπως έτσι κλείνουμε αυτή τη δεκάδα! Φυσικά υπήρξαν κι άλλες πολλές αγαπημένες συνταγές αλλά δε θα μπορούσα να τις βάλω όλες. Σε αφήνω να τις ανακαλύψεις μέσα στο μπλογκ.

Εύχομαι η χρονιά που φεύγει να σου αφήνει μόνο όμορφες αναμνήσεις και η χρονιά που θα έρθει να σου φέρει ότι καλύτερο για εσένα και όσους αγαπάς! Με περισσότερη ενσυναίσθηση, φως και αγαπή…η αγάπη δεν είναι ποτέ αρκετή!

Καλή χρόνια να έχεις!

my-signature



1 thought on “Οι Καλύτερες Συνταγές για το 2019”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!