Vegan Recipes Made Easy

Πανακότα καρύδας με σως φράουλας

Πανακότα καρύδας με σως φράουλας

Καλημέρα και καλώς ήρθες! Ήρθαν και οι πρώτες ζέστες. Πως νιώθεις με αυτό; Να σου πω την αλήθεια απεχθάνομαι τη ζέστη. Οτιδήποτε πάνω από 25 βαθμούς απλά δεν το αντέχω. Είμαι παιδί του χειμώνα! Εξάλλου Δεκέμβριο γεννήθηκα – στη Γερμανία – οπότε καταλαβαίνεις! Γενικά δεν έχω χειρότερο από το καλοκαίρι! Ναι, ναι… το ξέρω πως τώρα μπορεί να με βρίζεις αλλά αυτή είναι η αλήθεια!

Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι έχει πολλά πολλά θετικά, δεν το κρύβω! Τα υπέροχα και δροσερά φρούτα, τα λαχανικά και οι φαγητάρες. Όπως το μπριάμ, τα παπουτσάκια, ο μουσακάς (ΕΔΩ), το χουνκιάρ μπεγιεντί (ΕΔΩ), τα γεμιστά κολοκυθάκια (ΕΔΩ), και πολλά – πολλά άλλα! Υπομονή και θα έρθουν και πολλές συνταγές! Ανάμεσα σε όλα αυτά τα λαχταριστά φαγητά φυσικά υπάρχουν και πολλά καλοκαιρινά γλυκάκια! Όχι απαραίτητα καλοκαιρινά, αλλά κάποια με τραβάνε πιο πολύ με τις ζέστες. Όπως η σημερινή υπέροχη και δροσερή συνταγή! Πανακότα από γάλα καρύδας και σως φράουλας.

panakota-karydas-me-sos-fraoulas

Ένα γλυκάκι που γίνεται πάρα πολύ εύκολα, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και 4 μόνο υλικά! Γάλα καρύδας σε κονσέρβα, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και σκόνη αγάρ – αγάρ. Αγάρ – αγάρ είχαμε συναντήσει και στη μοτσαρέλα που είχαμε κάνει πριν από περίπου ένα χρόνο. Στην ουσία πρόκειται για μια σκόνη η οποία προέρχεται από φύκια και λειτουργεί όπως η ζελατίνη. Σταθεροποιεί τα υλικά μας δίνοντας τα την υφή του ζελέ (αν μπορούμε να το πούμε έτσι). Πέρα από αυτά τα τρία υλικά θα χρειαστείς και μια σως για την επικάλυψη. Εγώ σου προτείνω την τέλεια σως φράουλας που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα (ΕΔΩ), μιας και γίνεται εύκολα και οι φράουλες είναι στην εποχή τους. Εσύ βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι σως θέλεις. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαρμελάδα, σιρόπι, καραμέλα ή και σοκολάτα. Γενικά ότι τραβάει η όρεξη σου!

Η συγκεκριμένη πανακότα είμαι σίγουρος πως θα γίνει από τα αγαπημένα σου γλυκά, χάρη στην ευκολία της, την υπέροχη, ελαφριά γεύση της, και την τέλεια και κρεμώδη υφή της που λιώνει στο στόμα! Πάμε να δούμε πως γίνεται!

panakota-karydas-me-sos-fraoulas

Πανακότα καρύδας με σως φράουλας

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: ΙταλικήDifficulty: 1/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Μαγείρεμα

10

minutes

Πάρα πολύ εύκολη βίγκαν πανακότα με υπέροχη απαλή γεύση και βελούδινη υφή.

υλικα

  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας

  • 1/4 της κούπας ζάχαρη

  • 3/4 κ.γ. αγάρ – αγάρ

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/2 κούπα σως φράουλας

εκτελεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και τη σκόνη αγάρ – αγάρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει να βράζει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνομε να σιγοβράσει για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Αν θέλουμε μπορούμε είτε να ξεφορμάρουμε και να προσθέσουμε μετά από πάνω τη σως φράουλας, είτε να τα καταναλώσουμε απ’ευθείας από τα φορμάκια. Διατηρούνται στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 – 6 μέρες.

Notes

  • Για να τα ξεφορμάρουμε ίσως χρειαστεί να αφήσουμε τα φορμάκια για 2 – 3 λεπτά σε ζεστό νερό.

panakota-karydas-me-sos-fraoulas

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις απο κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!