Vegan Recipes Made Easy

Εύκολο βίγκαν τζατζίκι

Εύκολο βίγκαν τζατζίκι

Καλώς ήρθες ακόμα μια Τρίτη στην κουζίνα μου! Ελπίζω να είσαι καλά! Για σήμερα σου έχω κάτι εύκολο και απλό. Τζατζίκι. Μια λέξη, πολλά συναισθήματα. Θα έλεγε κανείς πως υπάρχου τρεις ελληνικές λέξεις που τις ξέρουν από άκρη σ’ άκρη σε όλη την υφήλιο. Μουσακάς (μουζάκα), σουβλάκι και τζατζίκι. Διόλου τυχαίο πως και τα τρία είναι φαγητά. Το τζατζίκι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και εθνική κληρονομιά μιας και δε λείπει σχεδόν ποτέ από ένα τραπέζι. Είτε ως συνοδευτικό μαζί με ένα τσιπουράκι, είτε στο γύρο μας. Όλοι αγαπάμε λίγο – πολύ τη γλυκιά του σκορδίλα!

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκοπό να ανεβάσω συνταγή για τζατζίκι. Θεωρούσα πραγματικά πως δε θα ενδιέφερε κανέναν. Εντέλει επειδή δέχτηκα αρκετά μηνύματα για το πως κάνω τζατζίκι, σκέφτηκα πως ακόμα και 20 άτομα να θέλουν να μάθουν πως γίνεται αξίζει να το ανεβάσω. Που λες, το μυστικό στο πετυχημένο τζατζίκι με γιαούρτι σόγιας είναι να στραγγίσεις καλά το γιαούρτι. Σε διαφορετική περίπτωση θα σου βγει νερομπλούκι. Συγκεκριμένα για τη συνταγή χρειαζόμαστε περίπου 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι σόγιας. Για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε περίπου 900 γρ γιαούρτι. Αποβραδίς τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Στρώνουμε στο σουρωτήρι ένα τουλπάνι και αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι. Το αφήνουμε να στραγγίξει όλη νύχτα. Για να δεις πως μπορείς να κάνεις το δικό σου γιαούρτι σόγιας ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

vegan-tzatziki

Η υπόλοιπη διαδικασία για το τζατζίκι είναι πάρα πολύ απλή. Τρίβουμε ένα αγγούρι στο ρεντέ (το βάζουμε και αυτό να στραγγίξει) και στην συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Αν θέλουμε βέβαια να πετύχομε την τέλεια γεύση καλό θα ήταν να αφήσουμε το τζατζίκι και ένα βραδύ στο ψυγείο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το σκόρδο, το αγγούρι και ο άνηθος να βγάλουν τις γεύσεις τους και να ταυτόχρονα να δέσουν και μεταξύ τους. Τόσο απλά και εύκολα! Βελούδινο, κρεμώδες τζατζίκι με υπέροχη γεύση! Κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί! Για πάμε…

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

vegan-tzatziki

Εύκολο τζατζίκι

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Ντιπ και σάλτσεςCuisine: ΕλληνικήDifficulty: 1/5
Μερίδες

20

Προετοιμασία

35

minutes

Βελούδινο, κρεμώδες τζατζίκι με υπέροχη γεύση!

υλικα

  • 500 γρ γιαούρτι σόγιας στραγγιστό

  • 1 αγγούρι

  • 4 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα

  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. μηλόξιδο

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • Λίγο λευκό πιπέρι

εκτελεση

  • Τρίβουμε το αγγούρι στο ρεντέ και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με μία πρέζα αλάτι να στραγγίξει καλά από τα υγρά του για περίπου 30 λεπτά.vegan-tzatziki
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.vegan-tzatziki
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

σημειωσεισ

  • Ιδανικά αφήνουμε το τζατζίκι ένα βράδυ στο ψυγείο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δέσουν καλύτερα όλες οι γεύσεις μεταξύ τους.

vegan-tzatziki

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



6 thoughts on “Εύκολο βίγκαν τζατζίκι”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!