Vegan Recipes Made Easy

Λαχταριστοί Κολοκυθοκεφτέδες

Λαχταριστοί Κολοκυθοκεφτέδες

Γενικά δεν είμαι άνθρωπος του καλοκαιριού. Δεν το αντέχω… πολύ ζέστη, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω άνετα, ασφυκτιώ κτλ κτλ… (είμαι παιδί του Δεκέμβρη, τι να κάνω;!). Παρόλα αυτά έχει και το καλοκαίρι τα καλά του. Φυσικά αυτά τα καλά τα εντοπίζω πάντα σε ένα τραπέζι (αφού τέτοιος είμαι!). Το καλοκαίρι, που λες, είναι η ευκαιρία να απολαύσω κάποια απο τα πιο αγαπημένα μου πιάτα. Με λίγα λόγια ότι έχει να κάνει με κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, ντομάτες και όλα αυτά τα υπέροχα λαχανικά. Τώρα θα μου πεις, έχει και το χειμώνα από αυτά, και ίσως να έχεις δίκιο. Αλλά γενικά τρώω πάντα εποχιακά, γιατί στην εποχή τους έχουν όλα τη γεύση που πρέπει, καθώς το θεωρώ πολύ πιο υγιεινό. Άσε που λατρεύω την προσμονή που νιώθω για κάθε εποχή που έρχεται και τα φαγητά που θα φάω!

Ένα τέτοιο πιάτο λοιπόν, είναι και η σημερινή συνταγή. Αγαπημένοι κολοκυθοκεφτέδες. Ένα πιάτο που απολαμβάνω πάντα ως μεζεδάκι, μαζί με άλλες λιχουδιές, τα μεσημέρια του καλοκαιριού με μια μπυρίτσα ή λίγο τσίπουρο (συνήθως μπύρα μιας και με το αλκοόλ δεν τα πάω καλά!). Τραγανοί απ’έξω, ζουμεροί από μέσα, και μία έκρηξη γεύσεων από τον άνηθο, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Σου λέω θα τους λατρέψεις!

kolokuthokeftedes

Οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν ένα πολύ εύκολο μεζεδάκι, με λίγα και απλά υλικά. Το όλο θέμα είναι να στραγγίξεις καλά τα κολοκυθάκια από τα υγρά τους. Αφού τα τρίψουμε στο ρεντέ τα βάζουμε για μισή ώρα να στραγγίξουν μαζί με αλάτι. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με όλα τα υλικά και θέλουμε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ υγρό, ούτε και στεγνό. Όταν πλάθουμε τα κεφτεδάκια πρέπει το μείγμα να στέκεται και να μην διαλύεται. Αν έχει πολύ υγρασία προσθέτουμε 1 – 2 κ.σ. φρυγανιά. Αν είναι πολύ στεγνό 1 – 2 κ.σ. νερό.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή που είμαι σίγουρος πως θα απολαύσεις! Συνόδευε τους κολοκυθοκεφτέδες με το υπέροχο τζατζίκι που κάναμε τη Δευτέρα και δε θα χάσεις! Έχε στο νου πως η συνταγή βγαίνει για 4 άτομα, αν και εφόσον την κάνεις ως συνοδευτικό ή μεζεδάκι. Διαφορετικά διπλασίασε τις δόσεις! Βουρ στην κουζίνα!

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

kolokuthokeftedes

Λαχταριστοί Κολοκυθοκεφτέδες

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΣυνοδευτικόCuisine: ΕλληνικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

15

minutes
Μαγείρεμα

25

minutes
Αναμονή

60

minutes

Υπέροχοι, τραγανοί απ’έξω, ζουμεροί από μέσακολοκυθοκεφτέδες! Αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές!

υλικα

  • 500 γρ κολοκύθακια

  • 1/4 της κούπας άνηθος ψιλοκομμένος

  • 1/4 της κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1/4 της κούπας δυόσμος ψιλοκομμένος

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

  • 60 γρ φρυγανιά

  • 100 γρ βρώμη (χτυπημένη στο μούλτι

  • 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

  • 1/2 – 1 κ.γ. αλάτι

  • Μαύρο πιπέρι

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

εκτελεση

  • Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο ρεντέ. Βάζουμε τα κολοκυθάκια μέσα σε ένα σουρωτήρι (το οποίο ακουμπάμε πάνω σε μια κατσαρόλα) και προσθέτουμε περίπου 1/2 αλάτι και κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ. με αυτό τον τρόπο τα κολοκυθάκια θα βγάλουν όλα τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά για να στραγγίξουν.
  • Αφού στραγγίξουν καλά τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ελαφρώς τα ζυμώνουμε.kolokuthokeftedes
  • Θέλουμε το μείγμα μας να πλάθεται και να μένει. Αν είναι πολύ στεγνό και τρίβεται προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι πολύ υγρό βάζουμε λίγη φρυγανιά.
  • Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Σχηματίζουμε μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από την κάθε πλευρά. Εναλλακτικά του ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Στα μισά τους γυρνάμε απ την άλλη.kolokuthokeftedes
  • Όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.

σημειωσεισ

  • Το μείγμα μας εξαρτάται καθαρά από το πόσο υγρασία θα κρατήσουν τα κολοκυθάκια μετά που θα στραγγίξουν. Γι’ αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή φρυγανιά. Θέλουμε όταν πλάθουμε τα κεφτεδάκια να μένουν σταθερά και να μη διαλύονται.
  • Εναλλακτικά οι κεφτέδες μπορούν να γίνουν και στο φούρνο. Στους 200°C για 35 – 40 λεπτά περίπου. Στα μισά τους γυρίζουμε από την άλλη.

kolokuthokeftedes

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



5 thoughts on “Λαχταριστοί Κολοκυθοκεφτέδες”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!