Vegan Recipes Made Easy

Μελιτζανοκεφτέδες Τρομεροί!

Μελιτζανοκεφτέδες Τρομεροί!

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην τελευταία συνταγή αυτής της σεζόν! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ήσουν κοντά μου όλη αυτή τη χρονιά και που στηρίζεις την προσπάθεια μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Σου εύχομαι να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται το υπόλοιπο του καλοκαιριού! Εγώ δε θα πάω πουθενά, θα είμαι εδώ να κάνω την προετοιμασία για το Σεπτέμβρη που έρχεται. Πολλές εκπλήξεις σε περιμένουν και ελπίζω να σου αρέσουν όλα αυτά που ετοιμάζω! Ραντεβού λοιπόν πάλι τον Σεπτέμβρη εδώ στο blog, θα τα λέμε όμως μέσα από το Fb και το Instagram! Να είσαι καλά, να μαγειρεύεις και να περνάς πάντα υπέροχα! Πάμε όμως τώρα να δούμε μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή!

Όπως έχεις ήδη καταλάβει αγαπώ πάρα πολύ τις μελιτζάνες! Αποτελούν πολύ λατρεμένο μου λαχανικό το καλοκαίρι μιας και μπορείς να κάνεις πάρα πολλές και διαφορετικές συνταγές με αυτές! Ρίξε μια ματιά πάλι στον υπέροχο μουσακά (ΕΔΩ) και στα λαχταριστά παπουτσάκια (ΕΔΩ)! Σήμερα θα κάνουμε μια συνταγή που λατρεύω! Συνήθως την ετοιμάζω σαν μεζεδάκι παρέα με τους κολοκυθοκεφτέδες (ΕΔΩ) και όλοι πέφτουν με τα μούτρα! Μελιτζανοκεφτέδες τρομεροί!

Οι συγκεκριμένοι μελιτζανοκεφτέδες είναι:

  • Βίγκαν
  • Χωρίς γλουτένη
  • Και υπάρχει και η επιλογή να γίνουν και χωρίς λάδι.
melitzanokeftedes-tromeroi

Ένας μεζές που πραγματικά θα λατρέψεις! Είναι πεντανόστιμοι, γίνονται πάρα πολύ εύκολα και έχουν τέλεια υφή. Κάν’τους παρέα με το δροσερό τζατζίκη (ΕΔΩ) και πίστεψε δε θα χάσεις! Τα υλικά τους είναι πάρα πολύ απλά. Μελιτζάνες (προφανώς!), βρώμη, καρύδι, βίγκαν λευκό τυρί, σκόρδο, λιναρόσπορος, μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι. Αυτά! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψήσεις τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να τα ανακατεύεις! Τόσο απλά.

Να σημειωθεί πως ο λευκό τυρί που χρησιμοποιώ για αυτή τη συνταγή είναι γνωστής εταιρίας (αυτό που δεν λιώνει!) και πρέπει πριν τη χρήση να πλυθεί καλά κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει η έντονη αλμύρα του. Αν θέλεις τη συνταγή να την κάνεις χωρίς λάδι ή απλά δε σου αρέσει το τυρί μπορείς απλά να το παραλείψεις. Να μην ξεχάσεις σε περίπτωση που θέλεις η συνταγή να είναι χωρίς γλουτένη απλά θα πάρεις βρώμη χωρίς γλουτένη. Πάμε τώρα να μαγειρέψουμε!

melitzanokeftedes-tromeroi

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (konstantinos_dims, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

Μελιτζανοκεφτέδες Τρομεροί!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Συνοδευτικό, ΚυρίωςCuisine: ΕλληνικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

20

minutes
Μαγείρεμα

1

hour 
Αναμονή

30

minutes

Τραγανοί και λαχταριστοί μελιτζανοκεφτέδες με βίγκαν λευκό τυρί!

Υλικα

  • 600 γρ μελιτζάνες (περίπου 3 μέτριες μελιτζάνες)

  • 1 κ.σ. Λιναροσπορος κοπανισμενος ή σποροι chia

  • 3 κ.σ. νερό

  • 1/2 κούπα βρώμη περασμένη από το μούλτι

  • 1/2 κούπα καρύδι

  • 1/3 της κούπας λευκό τυρί βίγκαν (αυτό που δεν λιώνει)

  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

  • 1/3 της κούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • 1/2 κ.γ. Αλάτι

  • Μαύρο πιπέρι

εκτελεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τις μελιτζάνες παράλληλα στη μέση. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Στη συνεχές αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τη βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Αλατίζουμε λίγο και αφήνουμε α στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιναρόσπορο με το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα καρύδια μαζί με τη βρώμη σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μερικές φορές (να μη γίνουν αλεύρι).
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τη βρώμη με τα καρύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις.melitzanokeftedes-tromeroi
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από κάθε μεριά). Μεταφέρουμε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Εναλλακτικά αν θέλουμε να αποφύγουμε το λάδι ψήνουμε τα κεφτεδάκια στο φούρνο στου 180°C για περίπου 35 λεπτά και στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε από την άλλη.melitzanokeftedes-tromeroi

σημειωσεισ

  • Αν χρησιμοποιηθεί τελικά το τυρί θα πρέπει να είναι το συγκεκριμένο της γνωστής εταιρίας που δεν λιώνει, διαφορετικά θα γίνει λάδι και θα εξαφανιστεί. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η φέτα αμυγδάλου (ΕΔΩ).
  • Οι μερίδες για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι για μεζέδες και όχι για κυρίως πιάτο.

melitzanokeftedes-tromeroi

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



15 thoughts on “Μελιτζανοκεφτέδες Τρομεροί!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!