Vegan Recipes Made Easy

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ
Jump to Recipe

Καλημέρα – Καλησπέρα ότι ώρα κι αν διαβάζεις αυτές τις σειρές ελπίζω να είσαι καλά! Επιστροφή λοιπόν μετά απο αρκετό καιρό απουσίας λόγω καλοκαιριού (τουλάχιστον στο blog, γιατί στο Instagram και στο Facebook με έβλεπες). Ελπίζω να πέρασες καλά αυτά το, διαφορετικό θα έλεγα, καλοκαίρι και ο Σεπτέμβρης να σε βρίσκει με καλή διάθεση! Εγώ δυστυχώς δεν πήγα κάπου, παρόλα αυτά έκατσα και ετοίμασα πολλά πολλά ωραία πραγματάκια για να σου παρουσιάσω! Με πρώτο και καλύτερο την αλλαγή που έκανα στο κανάλι μου στο YouTube (ΕΔΩ)! Όπως θα διαπιστώσεις πλέον θα μαγειρεύουμε παρέα! Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ έχω μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό με αυτό το νέο εγχείρημα και πραγματικά προσπάθησα πολύ ώστε να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα! – Μπες και κάνε εγγραφή ντε, για να μη χάνεις ούτε ένα επεισόδιο!

Πάμε όμως και στην πρώτη συνταγή για αυτή τη σεζόν. Και φυσικά δε θα μπορούσα να μην ξεκινήσω με ένα γλυκάκι που σου χρωστούσα από τον Μάιο, και που μου έχεις ζητήσει αρκετές φορές! Λατρεμένο μιλφέιγ! Και ναι, το να κάνεις ένα βίγκαν μιλφέιγ είναι πάρα πολύ εύκολο, και ταυτόχρονα αποτελεί και ένα απο τα πιο νόστιμα και λαχταριστά γλυκά που μπορείς να κάνεις. Επίσης είναι και μια ασφαλής επιλογή αν θέλεις να ετοιμάσεις κάτι για φίλους, μιας και αρέσει στους περισσότερους!

Χάριν ευκολίας θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο σφολιάτας. Εφόσον υπάρχουν στην αγορά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρηθούμε! Και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να ψήσουμε την σφολιάτα και να ετοιμάσουμε την κρέμα. Η κρέμα είναι πραγματικά υπέροχη! Βελούδινη, αρωματική και γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά. Σου λέω θα το λατρέψεις αυτό το γλυκάκι!

Να μην σε κρατάω όμως άλλο. Πάμε να μπούμε στην κουζίνα και να ετοιμάσουμε την πρώτη συνταγή της νέας σεζόν! Υπέροχο, λαχταριστό βίγκαν μιλφέιγ!

Σε περίπτωση που ετοιμάσεις αυτό το λαχταριστό πιάτο μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΓλυκόCuisine: ΓαλλικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

10

Προετοιμασία

25

minutes
Μαγείρεμα

25

minutes

Πολύ εύκολο, αφράτο και υπέροχο μιλφέιγ με βελούδινη κρέμα που όλοι θα αγαπήσουν!

υλικα

  • 425 γρ φύλλα σφολιάτας (1/2 συσκευασία)

  • 8 – 9 κ.σ. άχνη ζάχαρη

  • 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

  • 230 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

  • 125 γρ άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ)

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς

  • 80 γρ βίγκαν βούτυρο

εκτελεση

  • Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη χρήση. Το ανοίγουμε και το κόβουμε αρχικά κάθετα στο κέντρο και στη συνέχεια οριζόντια στο κέντρο. Στη συνέχεια κόβουμε από αριστερά και δεξιά τα κομμάτια κάθετα ώστε στο τέλος να έχουμε 8 (σχεδόν) ίσα κομμάτια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της σφολιάτας με άχνη ζάχαρη και στη στη συνέχεια με ένα πλάστη πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη ώστε η άχνη να μπει μέσα στη ζύμη. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πιέζουμε πολύ γιατί θα απλώσει πολύ η ζύμη, απαλά! Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια από τα φύλλα σφολιάτας. Γυρίζουμε προσεκτικά τα κομμάτια και από την άλλη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Στρώνουμε ένα ταψί* με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε επάνω τα κομμάτια της ζύμης. Στρώνουμε από επάνω ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο ταψί ίδιο μεγέθους. Αυτό το κάνουμε ώστε να μη φουσκώσει η σφολιάτα μας*. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει η σφολιάτα χρώμα. Αν χρειαστεί ψήνουμε τη σφολιάτα σε δύο δόσεις.eykolo-kai-laxtaristo-milfei
  • Σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε 700 ml γάλα αμυγδάλου και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε ν πάρει μια βράση ανακατεύοντας που και που και προσέχοντας να μην χυθεί.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα 300 ml γάλα αμυγδάλου και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Μόλις αρχίσει το γάλα στην κατσαρόλα να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, τον κουρκουμά και το υπόλοιπο γάλα με το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε διαρκώς για να μην κολλήσει. Λίγα λεπτά μετά θα αρχίσει να πήζει και να δημιουργείτε η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω από χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βίγκαν βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.eykolo-kai-laxtaristo-milfei
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε την επιφάνεια με μια μεμβράνη προσέχοντας να εφάπτεται καλά σε όλη την επιφάνεια. Αυτό το κάνουμε για να μην πιάσει πέτσα η κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Όταν θα έχει κρυώσει η κρέμα τη βγάζουμε από το ψυγείο. Θα έχει πήξει και σταθεροποιηθεί, οπότε την χτυπάμε ξανά με ένα μίξερ για να αφρατέψει ξανά.
  • Σε ένα σκεύος περίπου 27 x 19 εκ. ή ακόμα και ελεύθερα πάνω σε μια βάση τοποθετούμε 3 κομμάτια σφολιάτας. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και στρώνουμε από πάνω άλλα 3 κομμάτια σφολιάτας. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα άλλα δυο κομμάτια σφολιάτας που έουν μείνει και προσθέτουμε και 3 – 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Το προσθέτουμε πάνω από την κρέμα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κάτσει για τουλάχιστον 2 ώρες. eykolo-kai-laxtaristo-milfei

Notes

  • Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι ένα κλασικό ορθογώνιο ταψί φούρνου (34 x 41 εκ).
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν δυο ταψιά ίδιου μεγέθους μπορεί να παραληφθεί αυτή η διαδικασία και απλά θα φουσκώσει λίγο η σφολιάτα. Πάλι μπορεί να γίνει το μιλφέιγ κανονικά.

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature






12 thoughts on “ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!