Vegan Recipes Made Easy

Οι Καλύτερες Συνταγές για το 2020!

Οι Καλύτερες Συνταγές για το 2020!

Καλημέρα – καλησπέρα! Χρόνια πολλά! Ελπίζω να είσαι καλά και να πέρασες αυτά τα Χριστούγεννα όσο καλύτερα γινόταν! Όπως πολύ καλά κατάλαβες σήμερα δεν έχει καινούργια συνταγή, μιας και έφτασε η στιγμή που θα κάνουμε μια ακόμα ανασκόπηση! Το 2020 ήταν μια χρόνια περίεργη και δύσκολη για όλους. Θα μου επιτρέψεις να μη μείνω στα άσχημα, μιας και δε με βοηθάνε και πολύ στην ψυχολογία μου, και να αναφερθώ στα καλά και όμορφα της χρονιάς!

oi-kalyteres-syntages-gia-to-2020

Το 2020 λοιπόν, ήταν μια πραγματικά γεμάτη χρονιά για εμένα με πολλές όμορφες στιγμές! Το παιδάκι μου (το Βeets me ντε!) μεγάλωσε και δέχτηκε πολλή πολλή αγάπη, το κανάλι μου στο YouTube επίσης εξελίχθηκε, μεγάλωσε και το αγκάλιασες, ξεκίνησα μαθήματα γιουκαλίλι (κάτι το οποίο ήθελα πολύ), ξεκίνησα τα live στο Instagram κάθε Σάββατο στις 11 – τα οποία μου δίνουν μεγάλη χαρά (παρόλο το άγχος μου!), και γενικά είχα μια χρονιά γεμάτη αγάπη και δημιουργία! Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σου πω ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί αυτό οφείλετε κυρίως σε εσένα!

Μέσα στη χρονιά δημιούργησα πολλές και διαφορετικές συνταγές τις οποίες τις αγκάλιασες και τις αγάπησες, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο. Οπότε σήμερα (όπως και πέρσι – ΕΔΩ), θα θυμηθούμε τις 10 πιο πετυχημένες συνταγές της χρονιάς! Αυτές που αγάπησες περισσότερο, και έκανες και ξαναέκανες!

1. Λουκάνικα ρεβιθιών (χωρίς γλουτένη)

Στην πρώτη λοιπόν θέση έχουμε τα λατρεμένα μου λουκάνικα ρεβιθιών χωρίς γλουτένη! Γευστικά, με υπέροχη υφή και αρκετά εύκολα στο να γίνουν, οπότε ήταν και λογικό να τα αγαπήσεις τόσο! Τα έκανες, τα ξαναέκανες και τα ξαναέκανες! Και τώρα που σου τα θύμισα πάλι, ευκαιρία να τα ξανακάνεις! Μπορείς να τα κάνεις στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο. Με πατάτες, τηγανιτά, χοτ ντογκ ή ακόμα και σπετσοφάι. Είναι απλά τέλεια! Ανάλογα με τα γούστα σου μπορείς να αλλάξεις και τα μπαχαρικά. Όπως λένε και στις Αμέρικες ‘you can’t go wrong with these ones! Μια δοκιμή θα σε πείσει!

2. Τα πιο αφράτα και νόστιμα τσουρέκια!

Τι να πω για αυτά τα τσουρέκια; Την περίοδο του Πάσχα και για κοντά ένα μήνα με είχατε πλημυρίσει με φωτογραφίες από τα τσουρέκια που κάνατε και ένιωθα πως κολυμπούσα μέσα σε μεγάλες δόσεις αγάπης! Αφράτα, μαστιχωτά, πεντανόστιμα! Ίσως απο τα πιο νόστιμα τσουρέκια που έχεις κάνει. Άσε που είναι και πολύ πιο εύκολο απ’ όσο πιστεύεις! Και μιας και είμαστε σε εορταστική περίοδο μήπως να τα ξανακάνουμε;

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον πιο τέλειο κιμά φακής! Και όπως είπε μια φίλη του Beets me, δικαίως έχει αυτόν τον τίτλο! Πλούσια γεμάτη γεύση με μπαχαρικά όπως γαρίφαλο, μπαχάρι, κανέλα, δάφνη και ρίγανη. Τέλεια υφή χάρη στα 3 διαφορετικά υλικά που περιέχει. Φακές – που είναι και η βάση μας, μανιτάρια, και καρύδια. Ο συνδυασμός και τον τριών είναι που δημιουργεί την ιδανική υφή και μπορείς και νιώθεις τον κιμά στο στόμα σου. Είναι πραγματικά ένας υπέροχος εναλλακτικός κιμάς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από έναν συμβατικό! Σε περίπτωση που δεν τον δοκίμασες ακόμα μην περιμένεις άλλο!

4. Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, άλλα βίγκαν!

Ωωω τι έκπληξη! Δεν το περίμενα καθόλου αυτό! Τα αγαπημένα κεφτεδάκια της γιαγιάς στην 4η θέση και φυσικά σε βίγκαν εκδοχή! Μια συνταγή που λάτρεψες μιας και σε γύρισε πολλά χρόνια πίσω, σε εκείνα τα κεφτεδάκια που σου έκανε η γιαγιά σου με το πλούσιο άρωμα και τη γεμάτη γεύση! Με μια βάση απο φακές και καρύδια, δεμένα και απίστευτα λαχταριστά! Υπέροχα, πεντανόστιμα, με μπόλικο δυόσμο, ρίγανη και θυμάρι! Ακριβώς σαν εκείνα τα κεφτεδάκια που αγαπούσες! Γίνονται εύκολα και γρήγορα με υλικά που βρίσκεις εύκολα παντού!

5. Σουτζουκάκια Σμυρνέικα φακής

Απο τη λίστα μας φυσικά και δε μπορούσαν να λείπουν τα υπέροχα αυτά Σμυρνέικα σουτζουκάκια! Στα σουτζουκάκια μου, που λες, κυριαρχεί το κύμινο (όπως οφείλει) και ταυτόχρονα σου τη σκάνε και οι γεύσεις από το μπαχάρι και την κανέλα. Όπως και να το κάνουμε τα σουτζουκάκια πρέπει να έχουν έντονη γεύση και αρώματα. Διαφορετικά δε μιλάμε για σουτζουκάκια! Αυτό ακριβώς θέλησα να βγάλω και με αυτή τη συνταγή. Τη γεύση και τα αρώματα που θυμόμουνα! Λατρεμένη συνταγή που την αγάπησες κι εσύ και την έκανες πολλές φορές μέσα στη χρονιά!

6. Εύκολο και λαχταριστό μιλφέιγ

Και ερχόμαστε και στη συνταγή που άνοιξε τη νέα σεζόν μετά το καλοκαίρι! Το λατρεμένο μου μιλφέιγ! Εύκολο, πεντανόστμο και λαχταριστό! Πως να μην το αγαπήσεις! Υπέροχη, βελούδινη και αρωματική κρέμα, τραγανό φύλλο και ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα… Μπουκιά και παράδεισος! Δοκίμασε το αυτό το γλυκάκι και σου υπόσχομαι πως δε θα χάσεις!

7. Μελιτζανοκεφτέδες τρομεροί!

Θα τολμήσω να πω πως όταν ανέβασα τη συνταγή για τους μελιτζανοκεφτέδες δεν περίμενα ότι θα αγαπηθούν τόσο. Όχι γιατί δεν είναι ωραία (είναι μούρλια), αλλά γιατί γενικά δεν είχα συναντήσει πολλές φορές μελιτζανοκεφτέδες. Πόσο άδικο είχα! Τη συνταγή την λάτρεψες (δε σε αδικώ!) και την έκανες πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι! Και κάπως έτσι μπήκε και σε αυτή τη λίστα στην 7η θέση!

8. Οι αυγόφετες αλλιώς

Φτάνουμε στην 8η θέση και εδώ βρίσκουμε τη συνταγή που με κυνηγούσε για πολύ καιρό (με την καλή πάντα έννοια!) Υπήρξε ένα διάστημα απο τη στιγμή που ανέβηκε μέχρι και 2 μήνες μετά που λάμβανα κάθε μέρα σχεδόν φωτογραφίες απο τις αυγόφετες σας και η χαρά μου χτυπούσε ταβάνι! Μα πόσο την αγαπάτε αυτή τη συνταγή;! Τέλειες για πρωινό, μεσημεριανό ή και βραδινό! Αλμυρές, γλυκιές ή όπως τις αγαπάς! Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός!

9. Πλευρώτους με άρωμα θάλασσας

Ένα πιάτο ιδανικό για την καθαρά δευτέρα ή για το καλοκαιράκι με τσιπουράκι (και όχι μόνο). Αυτά τα πλευρώτους με φύκια νόρι είναι η βίγκαν απάντηση στα καλαμαράκια και είναι απίστευτά λαχταριστά και νόστιμα! Όσοι τα κνάνατε τα αγαπήσατε Δοκίμασε τα και δε θα χάσεις!

10. Εύκολο βίγκαν παγωτό

Κλείνουμε την δεκάδα και φυσικά δε γινόταν να λείπει το υπέροχο αυτό παγωτό, το οποίο δεν χρειάζεται και παγωτομηχανή! Ναι, είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει πραγματικά! Και απ’ ότι φαίνεται το αγάπησες κι εσύ πολύ αφού το τίμησες πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι!

Αυτές ήταν λοιπόν οι συνταγές που αγάπησες περισσότερο μέσα στο 2020! Σαφώς υπάρχουν κι άλλες πολλές πολλές συνταγές που αγάπησες, αλλά είπα να βάλω μόνο 10. Τώρα που θα λείψω λίγες μέρες μέχρι την επόμενη καινούργια συνταγή θα έχεις το χρόνο να τις ανακαλύψεις όλες (σχεδόν, γιατί είναι και πολλές!).

Και αφήνοντας πίσω το 2020 εύχομαι να μπορέσουμε να κρατήσουμε μόνο τα καλά και τα θετικά, και με κάποιον τρόπο να διαγράψουμε όλα τα άσχημα που γίνανε φέτος και να είναι αυτό ένα έναυσμα ώστε να επικεντρωθούμε στο τι τελικά είναι το σημαντικό! Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλους και πολλή πολλή αγάπη! Τη χρειαζόμαστε!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!