Vegan Recipes Made Easy

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Καλημέρα όλη μέρα! Πριν λίγες μέρες είχα ρωτήσει στο Fb και το Insta τι άλλη συνταγή θα θέλατε να δείτε με κίτρινη κολοκύθα κολοκύθα ύστερα απο τη τέλεια κολοκυθόσουπα και την υπέροχη pumpkin pie. Έλαβα πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις και η αλήθεια είναι πως αρκετές από αυτές θα ήθελα να τις δω. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι ζητήσατε κάτι αρκετά κλασικό μεν, πολύ πολύ αγαπημένο δε! Και αυτό δεν είναι άλλο από την γλυκιά κολοκυθόπιτα!

Εντωμεταξύ την Κυριακή προετοίμασα και λίγο το έδαφος μιας και ανέβασα συνταγή για χωριάτικο φύλλο. Έτσι σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μια πάρα πολύ εύκολη και απλή γλυκιά γέμιση με λίγα υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε σπίτι μας (κι αν δεν τα έχουμε εύκολα βρίσκουμε να τα πάρουμε!).

glykia-kolokythopita-pou-ginetai-eykola

Η γέμιση για τη γλυκιά κολοκυθόπιτα έχει 3 βασικά υλικά. Κίτρινη κολοκύθα (προφανώς), ζάχαρη, και κανέλα. Από εκεί και πέρα μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και καρύδι. Προσωπικά το καρύδι δεν το συμπαθώ πολύ στην κολοκυθόπιτα οπότε δε βάζω, όλα τα υπόλοιπα όμως ναι! I do! Ταυτόχρονα η γέμιση θέλει και λίγο αλατάκι για να αναδείξει τη γλύκα, αλλά επίσης για να βγάλει η κολοκύθα τα υγρά της τα οποία τα θέλουμε (δεν στραγγίζουμε εδώ την κολοκύθα)! Προσθέτουμε και λίγο σιμιγδάλι στη γέμιση για να τραβήξει τα υγρά και όλο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η γέμιση να είναι ζουμερή και ωραία!

Η πίτα που θα σου δείξω σήμερα είναι στριφτή. Αν φυσικά δεν θέλεις να την κάνεις στριφτή μπορείς απλά να στρώσεις 4 φύλλα σε ένα ταψί (ενδιάμεσα το κάθε φύλλο το λαδώνεις), βάζεις τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα (πάλι λαδώνεις στο ενδιάμεσο). Διαφορετικά αν και εφόσον την κάνεις στριφτή, απλά ανοίγεις ένα μεγάλο φύλλο. λαδώνεις το μισό και φέρνεις το άλλο μισό πάνω από τη λαδωμένη πλευρά (στην ουσία διπλώνεις το φύλλο στη μέση). Στη συνέχεια απλώνεις κατά μήκους της μακριά πλευρά στην άκρη τη γέμιση και τυλίγεις σφιχτά σε ρολό. Σχηματίζεις ένα σαλιγκάρι και το τοποθετείς σε ένα λαδωμένο ταψί. Ξέρω πως ίσως σου φαίνεται δύσκολο αλλά πραγματικά δεν είναι! Είναι αρκετά απλή διαδικασία και αν το κάνεις μια φορά μετά θα συ φανεί πιο εύκολο! Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τη συνταγή!

glykia-kolokythopita-pou-ginetai-eykola

Σε περίπτωση που κάνεις αυτή την υπέροχη κολοκυθόπιτα μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Γλυκό, ΠίτεςCuisine: ΕλληνικήDifficulty: 3/5
Μερίδες

24

Προετοιμασία

40

minutes
Μαγείρεμα

1

hour 
Αναμονή

60

minutes

Τέλεια γλυκιά κολοκυθόπιτα με εύκολα και απλά υλικά!

Υλικα

  • 1 δόση χωριάτικα φύλλα (ή περίπου 1 κιλό έτοιμα χωριάτικα φύλλα)

  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη τριμμένη (περίπου 1.300 ολόκληρη)

  • Μια πρέζα αλάτι

  • 1 1/4 της κούπα καστανή ζάχαρη

  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • 1/2 κούπα σταφίδες

  • 3/4 της κούπας λάδι καρύδας ή άλλο λάδι

  • Προαιρετικά 1/3 της κούπας άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτελεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε τη ζάχαρη μέσα στην κολοκύθα και την ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις σταφίδες.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε μπροστά μας. Λαδώνουμε τη μισή πλευρά και διπλώνουμε την άλλη μισή απο πάνω. Λαδώνουμε ξανά τη μισή περίπου πάνω πλευρά απο το φύλλο. Απλώνουμε 5 – 6 κ.σ. απο τη γέμιση κατά μήκους της μακριάς πλευρά του φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. glykia-kolokythopita-pou-ginetai-eykola
  • Λαδώνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε (περίπου 35 εκ). Τυλίγουμε το ρολό σε σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κάθε φορά στο ταψί τυλίγουμε από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο ρολό. glykia-kolokythopita-pou-ginetai-eykola
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 – 200°C. Λαδώνουμε την πίτα από πάνω και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από το ταψί όταν το κουνάμε (περίπου 60 λεπτά).glykia-kolokythopita-pou-ginetai-eykola
  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.

Σημειωσεις

  • Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε και 1/3 της κούπας χοντροκομμένο καρύδι.
  • Την κολοκύθα μπορούμε επίσης να την ψιλοκόψουμε σε ένα μούλτι. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να προσθέσουμε 1 κ.γ. αλάτι και να την αφήσουμε για 2 ώρες περίπου να στραγγίξει.

glykia-kolokythopita-pou-ginetai-eykola

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις απο κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



6 thoughts on “Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!