Vegan Recipes Made Easy

ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!

ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!

Καλώς ήρθες για ακόμη μια Παρασκευή στην κουζίνα μου! Πλησιάζουν σιγά σιγά τα Χριστούγεννα και δεν γινόταν να μην ανεβάσω αυτή τη συνταγή! Ήταν τέλη Δεκεμβρίου του 2019 όταν ανέβασα μια φώτο στο Insta και στο Facebook με ένα πιάτο λαχταριστούς και αφράτους κουραμπιέδες και δέχτηκα πάρα πολλά σχόλια για τη συνταγή. Επειδή όμως είμασταν ήδη στο τέλος του Δεκέμβρη αποφάσισα τελικά να μην ανεβάσω τη συνταγή και να την κρατήσω για φέτος. Τελικά πέρασε σχεδόν ένας χρόνος απο τότε. Πολλά αλλάξανε, αλλά ένα έμεινε ίδιο. Το πόσο τέλειοι είναι αυτοί οι κουραμπιέδες!

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δε συμπαθούσα τους κουραμπιέδες. Προτιμούσα πάντα τα μελομακάρονα (Δες ΕΔΩ συνταγή). Αλλά οι συγκεκριμένοι κουραμπιέδες είναι πραγματικά άλλο πράγμα. Πεντανόστιμοι, λαχταριστοί, αφράτοι, λιώνουν στο στόμα και πολύ εύκολοι στο να γίνουν! Τη διαφορά εδώ την κάνει το λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης. Το οποίο δίνει ένα ελαφρύ άρωμα καρύδας στους κουραμπιέδες που τους πάει απίστευτα πολύ! Αν φυσικά εσύ δε θέλεις να έχουν οι κουραμπιέδες άρωμα καρύδας (σου προτείνω βέβαια να τους δοκιμάσεις έτσι!) μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας ραφιναρισμένο, το οποίο δεν έχει ούτε γεύση, ούτε άρωμα καρύδας. Η συνταγή μας λοιπόν σήμερα:

  • είναι βίγκαν
  • μπορεί να γίνει χωρίς γλουτένη
  • είναι εύκολη
  • είναι πεντανόστιμη
teleioi-kourampiedes

Οι κουραμπιέδες για να θεωρηθούν πετυχημένοι θα πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να είναι αφράτοι, μαλακοί και να λιώνουν στο στόμα. Για να τα πετύχουμε αυτά πρέπει να προσέξουμε δυο απλά πράγματα. Το πρώτο είναι να χτυπήσουμε πάρα πολύ καλά (δυνατά και γα αρκετή ώρα) το λάδι καρύδας και το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. και το δεύτερο είναι να ψήσουμε τους κουραμπιέδες σε χαμηλή σχετικά θερμοκρασία και για λίγη ώρα. Αν προσέξουμε αυτά τα δυο η επιτυχία θα είναι σίγουρη! Αντε, πάμε να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!

teleioi-kourampiedes

Σε περίπτωση που κάνεις αυτους τους τέλειους κουραμπιέδες μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Γλυκό, ΕπιδόρπιοCuisine: ΕλληνικήDifficulty: 2/5
Μερίδες

35

Προετοιμασία

45

minutes
Μαγείρεμα

20

minutes

Αφράτοι, μαλακοί και πεντανόστιμοι κουραμπιέδες που γίνονται!

Υλικα

  • 120 γρ αμύγδαλα

  • 270 γρ λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης

  • 50 γρ βίγκαν βούτυρο

  • 100 γρ άχνη ζάχαρη +επιπλέον για το πασπάλισμα

  • 600 γρ αλεύρι

  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 βανιλίνες

  • 30 ml κονιάκ

Εκτελεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε μέσα τα αμύγδαλα. μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 7 με 9 λεπτά. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά ώστε να έχουμε ένα αφράτο και μαλακό μείγμα. Ανά διαστήματα σταματάμε και ξεκολλάμε το μείγμα απο τα πλαϊνά του σκεύους μας.
  • Αφήνουμε να τα αμύγδαλα να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με το λάδι καρύδας και το βούτυρο ξεκινάμε και προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλότερη ταχύτητα. Όταν θα έχει μπει το μισό αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι. Αφού μπει όλο το αλεύρι προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για άλλα 2 – 3 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να τρίβεται αλλά να μένει ενωμένο όταν το σφίγγουμε στα χέρια μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C σχηματίζουμε τους κουραμπιέδες παίρνοντας ένα μέρος του μείγματος στα χέρια μας και πιέζοντας στο μέσα στην παλάμη μας. Πιέζουμε στο κέντρο τον κουραμπιέ με το δάχτυλο μας ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα (το βαθούλωμα βοηθάει στο να συγκρατεί ο κουραμπιές περισσότερη άχνη). Δεν δουλεύουμε πολλή ώρα το κουραμπιέ στα χέρι μας γιατί διαλύεται εύκολα.
  • Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20 με 25 λεπτά το πολύ! Το αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τους βουτάμε σε άχνη ζάχαρη. Στήνουμε τους κουραμπιέδες σε πυραμίδα σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη απο πάνω.

Σημειωσεισ

  • Αν δεν κρυώσουν καλά οι κουραμπιέδες δεν προσθέτουμε την άχνη γιατί θα νοτίσει και θα δημιουργηθεί ένα στρώμα πάνω από τον κουραμπιέ το οποίο δε θα έχει ευχάριστη υφή.
  • Για να γίνουν χωρίς γλουτένη απλά αντικαθιστούμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι χωρίς γλουτένη.




teleioi-kourampiedes

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



23 thoughts on “ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!”

    • Να’σαι καλά! Αν κ γενικά δεν τα προσέχω αυτά, υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να ξέρει οπότε θεώρησα σωστό να τα συμπεριλάβω.

  • Δεν υπάρχεις Κωνσταντίνε! Είμαι κουραμπιεδάκιας (ναι ναι υπάρχουμε κ εμείς που προτιμούμε τον κουραμπιέ από το μελομακάρονο) κ τέτοιον κουραμπιέ δεν έχω ξαναματαφάει!!! Ο απόλυτος συνδιασμος η απαλή γεύση καρύδας με το σύνολο! Τους λάτρεψαν όσοι τους δοκίμασαν! Εξαφανίστηκαν όλοι κ φυσικά αύριο θα ξανακάνω κ μάλλον πολλές φορές μέχρι να φύγουν οι γιορτές.. Ωχ παναΐα μου, τι θα γίνει με τα κιλά;;

  • Τους έχω κάνει ίσα με 6 φορές απο όταν ανέβηκε η συνταγή. Έχω μοιράσει σε όλο τον κόσμο κ ντουνιά κ μου ζητάνε συνέχεια! Θα αρχίσω να τους πουλάω μου φαίνεται.
    Οι καλύτεροι κουραμπιεδες που έχω φάει μου λένε κ συμφωνώ απόλυτα!ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ

  • Δεν ήταν δυνατόν να μη δοκιμάσω τη συνταγή σου, αν και αυτή που είχα ήταν πολύ καλή. Η ζύμη δεν ήταν τρίμματα. Να έφταιγε το χειροποίητο βούτυρο με λάδι καρύδας και λεκιθίνη; Και πήραν ένα χρωματάκι στα 25 λεπτά. Αποτυχία θα είναι, σκέφτηκα. Ύστερα από τους τρεις που μόλις έφαγα για δοκιμή, αναρωτιέμαι πόσο νοστιμότεροι θα μπορούσαν να είναι! Θα βάλω τον άντρα μου, που είναι πιο εγκρατής, να τους κρύψει, γιατί δεν μας βλέπω καλά. Μέχρι όμως να σηκωθεί προλαβαίνω να φάω μερικούς ακόμη.

    • Για το βούτυρο με λεκιθινη δυστυχώς δεν έχω άποψη. Τα κάνει κ με του εμπορίου, αλλά κ με το δικό μου βούτυρο και βγαίνει πάντα τρίμματα. Επίσης χρησιμοποιησες μόνο βούτυρο ή και λάδι καρύδας σκετο; Για το ψήσιμο ενδεχομένως να θέλανε λίγο λιγότερο. Στο βίντεο ας πούμε τους έψησα 22 λεπτά, κ φαντάζομαι έχει να κάνει κ με το φούρνο του καθενός. Παρόλα αυτά χαίρομαι πραγματικά που σου άρεσαν στο τέλος! Η γεύση τους είναι όντως υπέροχη και θεωρώ πως ενώ είναι γνώριμη ταυτόχρονα είναι και πολύ διαφορετικη από αυτήν που ξέρουμε!

  • Τότε υποθέτω πως ήταν το χειροποίητο βούτυρο, ίσως η σύσταση του. Θα το δω πάντως γιατί μέχρι τώρα δεν έτυχε να έχω κάποια αντίστοιχη εμπειρία. Σε ευχαριστώ!

  • Καλησπέρα! αντί για το λάδι καρύδας, μπορώ να χρησιμοποιήσω συνδυασμό ελαιόλαδου με κάποιο ηλιέλαιο ή κάτι τέτοιο?

  • Η μαμά μου που έχει κάνει και κάνει κουραμπιέδες, όταν της έδωσα την συγκεκριμένη συνταγή, την κοίταξε με δυσπιστία (λόγω απουσίας ζωικού βουτύρου) τελικά την λάτρεψε τη συνταγή κ μάλιστα λέει πως είναι οι νοστιμοτεροι κουραμπιέδες που έχει κάνει ποτέ. Κ πράγματι είναι, το επιβεβαιώνω κ εγώ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!