Vegan Recipes Made Easy

Σαγανάκι με σκληρό βίγκαν/νηστίσιμο τυρί και μαρμελάδα σμέουρο

Σαγανάκι με σκληρό βίγκαν/νηστίσιμο τυρί και μαρμελάδα σμέουρο

Τραγανή κρούστα, αλμυρό τυράκι, μαρμελάδα σμέουρο. Το πιο λαχταριστό συνοδευτικό για το εορταστικό – και όχι μόνο – τραπέζι!

Τα συνοδευτικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εορταστικού τραπεζιού. Και πολύ συχνά είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ένα τραπέζι μπορεί και να αποτελείται από πολλά διαφορετικά συνοδευτικά χωρίς να υπάρχει κυρίως. Προσωπικά δε με χαλάει καθόλου, δεν ξέρω για εσένα. Ένα τέτοιο συνοδευτικό είναι και το σημερινό. Λατρεμένο τυρί σαγανάκι με τραγανή κρούστα και μαρμελάδα σμέουρο. Ένα πιάτο που γίνεται εξαιρετικά γρήγορα και θα ενθουσιάσει τους πάντες με την νοστιμιά του! Πριν όμως δούμε τη σημερινή συνταγή μήπως να θυμηθούμε άλλες υπέροχες συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις για το εορταστικό τραπέζι;

Το ψητό βίγκαν τυρί

Πάντα αγαπούσα το ψητό τυρί. Ακόμα πιο πολύ όταν είχε και μια τραγανή κρούστα. Γι’ αυτό και η σημερινή συνταγή είναι και τόσο αγαπημένη! Όπως καταλαβαίνεις το να βρεις βίγκαν τυράκι που να ψήνεται τέλεια και να κρατάει και το σχήμα του είναι άθλος. Ωστόσο όχι μόνο το βρήκα, αλλά είναι ακριβώς αυτό που ήθελα για αυτή τη δουλειά! Το Parveggio της GreenVie είναι στην ουσία βίγκαν παρμεζάνα (κομμάτι), είναι ένα σκληρό τυράκι, αλμυρό και ψήνεται ακριβώς όπως πρέπει! Μαλακώνει χωρίς να λιώνει και να διαλύεται και κρατάει όλη την αλμύρα και τη γεύση του. Το πανάρισμα που θα κάνουμε είναι πάρα πολύ απλό και θα δώσει λίγη επιπλέον γεύση και αυτό το τόσο τραγανό στοιχείο που θέλουμε! Φρυγανιά, σκόρδο και κρεμμύδι σκόνη, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι. Στο αλάτι θέλει λίγο προσοχή γιατί ήδη το τυράκι μας είναι αλμυρό, οπότε βάζουμε λίγο. Τέλος συνοδεύουμε το τυράκι με μαρμελάδα σμέουρο. Ίσως να σου φαίνεται περίεργος συνδυασμό αλλά πίστεψε με αξίζει! Η αλμύρα του τυριού σε συνδυασμό με την γλύκα και ελαφρώς όξινη γεύση των σμέουρων πάνε το πιάτο σε άλλα επίπεδα! Μην το παραλέιψεις σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωςη που θέλεις να χρησιμοποιήσει άλλη μαρμελάδα, ελεύθερα! Ωστόσο θα φρόντιζα να είναι στα ίδια γευστικά μονοπάτια. Όπως είναι τα φρούτα του δάσους πχ.

Βρες την Greenvie στο Instagram ΕΔΩ

Το αντικατάστατο του αυγού

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που συναντάει κανείς στη βίγκαν κουζίνα είναι το πως θα κάνει το πανάρισμα να κολλήσει στο τυρί (πχ), εφόσον δεν χρησιμοποιούμε αυγά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αφού κόψουμε το τυρί σε φέτες θα το αλευρώσουμε πολύ καλά από όλες τις μεριές και θα κάνουμε ένα μείγμα από φυτικό γάλα και κορν φλαόυρ. Αυτό το μείγμα θα βοηθήσει να κολλήσει το πανάρισμα στο τυρί μας! Το κορν φλάουρ γίνεται αρκετά κολλώδες όταν βραχεί και η σύσταση του πλησιάζει αρκετά το αυγό (τουλάχιστον για αυτή τη χρήση). Το φυτικό γάλα απλά δίνει λίγη επιπλέον γεύση στην τελική παρασκευή μας και επίσης κάνει το μείγμα λίγο πιο κρεμώδες σε σχέση με το σκέτο νερό. Σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι μπορούμε να κάνουμε το τυράκι στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα αντί για κορν φλάουρ να βάλουμε αλεύρι για όλες τι χρήσεις γιατί το κορν φλάουρ στο φούρνο λίγο μπορεί να πικρίσει. Βέβαια να πω πως στο φούρνο δε θα γίνει το ίδιο καλό!

Άλλο ένα πιάτο λοιπόν για ο γιορτινό σου τραπέζι! Υπέροχο, λαχταριστό βίγκαν / νηστίσιμο τυρί σαγανάκι έτοιμο σε λίγα μόλις λεπτά! Πάμε στην κουζίνα να μαγειρέψουμε!

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα,

my-signature

Σε περίπτωση που κάνεις τα τέλεια αυτά μελομακάρονα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου και να τις κάνω share!

Βρες την Greenvie στο Facebook ΕΔΩ

Σαγανάκι με σκληρό βίγκαν/νηστίσιμο τυρί και μαρμελάδα σμέουρο

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Συνοδευτικό, ΟρεκτικόCuisine: Ελληνική, ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Μαγείρεμα

10

minutes

Τραγανή κρούστα, αλμυρό τυράκι, μαρμελάδα σμέουρο. Το πιο λαχταριστό συνοδευτικό για το εορταστικό – και όχι μόνο – τραπέζι!

Υλικα

  • 1 συσκευασία Parvegio της GreenVie

  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες της χρήσεις

  • 1/2 κούπα φρυγανιά

  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη

  • 1/2 κούπα κρεμμύδι σκόνη

  • Αλάτι

  • Μαύρο πιπέρι

  • 1/2 κούπα φυτικό γάλα (χωρίς ζάχαρη)

  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτελεση

  • Σε ένα πιάτο προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο πιάτο βάζουμε το φυτικό γάλα και το κορν φλάουρ και τα κάνουμε ένα ανακάτεμα μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύουμε μαζί τη φρυγανιά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Κόβουμε το Parveggio σε λεπτές φέτες (περίπου μισό δάχτυλο πάχος).
  • Σε ένα πιάτο πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Παίρνουμε μια φέτα Parveggio και την βουτάμε στο αλεύρι, στη συνέχεια στο χυλό με από το φυτικό γάλα και το κορν φλάουρ και τέλος στο μείγμα με τη φρυγανιά. Φροντίζουμε κάθε φορά να καλύπτονται όλες οι πλευρές. Βάζουμε το παναρισμένο τυράκι στο τηγάνι. Ψήνουμε 2 – 3 λεπτά από την κάθε μεριά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε με μερικές κουταλιές μαρμελάδα σμέουρο από πάνω.

Σημειωσεισ

  • Προσοχή στην ποσότητα αλατιού που θα προσθέσουμε Το τυρί είναι ήδη αλμυρό.
  • Για να γίνει χωρίς γλουτένη η συνταγή επιλέγουμε αλεύρι και φρυγανιά χωρίς γλουτένη.



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!