Vegan Recipes Made Easy

Εύκολη Βίγκαν Μαγιονέζα

Εύκολη Βίγκαν Μαγιονέζα

Η πρώτη μου συνταγή ήταν το μπεργκερ με τις τοφομπουκιές (το οποίο είχε μαγιονέζα). Οπότε σκέφτηκα η δεύτερη μου συνταγή να είναι η λαχταριστή, κρεμώδης, και πεντανόστιμη βίγκαν μαγιονέζα μου!  Και τώρα ίσως να σκέφτεσαι: ”Αλήθεια; Μαγιονέζα; Δηλαδή από όλες τις συνταγές που θα μπορούσες να κάνεις, επιλέγεις να κάνεις μαγιονέζα;” Και η απάντηση μου είναι..ΝΑΙ! Και θα σου παραθέσω αμέσως τα επιχειρήματα μου. Είναι η καλύτερη μαγιονέζα που θα έχεις δοκιμάσει (βίγκαν ή μη), είναι σαφέστατα πιο υγιεινή από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, χρειάζονται μόνο 7 υλικά και λιγότερα από 10 λεπτά για να την κάνεις! Σε έπεισα?

vegan-mayo03

Τα τοστάκια και τα κρύα σου σάντουιτς δε θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια! Η πατατοσαλάτα σου θα απογειωθεί σε άλλα επίπεδα! Και φυσικά εκείνες η λαχταριστές καλοκαιρινές μακαρονοσαλάτες που ονειρευόσουν, επιτέλους θα γίνουν πραγματικότητα!

vegan-mayonnaise2

Τα πολλά λόγια, όμως, είναι φτώχεια. Πάμε να κάνουμε τη πιο νόστιμη μαγιονέζα έβερ!

Details

Servings

15

Prep time

5

Ingredients

  • 100 ml Γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη)

  • 1 κ.γ. Μουστάρδα

  • 2 κ.γ. Χυμό λεμόνι

  • 1/2 κ.γ. Αλάτι

  • 1/2 κ.γ. Ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)

  • 1/2 κ.γ. Μηλόξυδο

  • 150 ml Ηλιέλαιο

Directions

  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το γάλα σόγιας, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, την ζάχαρη, και το ξύδι και τα αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Ενώ αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, σιγά – σιγά (Πολύ σιγά όμως – αυτό είναι το κόλπο!), προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Η ροή του ηλιέλαιου θα πρέπει να είναι συνεχόμενη και να πέφτει μέσα στο μπλέντερ σαν κλωστή· αυτή η διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 3 με 4 λεπτά. Σταδιακά το μείγμα μας θα αρχίσει να πήζει.
  • Μόλις έχουμε προσθέσει όλο το ηλιέλαιο και έχει ομογενοποιηθεί η μαγιονέζα μας, ανεβάζουμε την ταχύτητα στο μπλέντερ για ένα ακόμη λεπτό.

Και η σούπερ – ντούπερ βίγκαν μαγιονέζα μας είναι έτοιμη! Αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι, μέσα στο ψυγείο, και καταναλώνουμε εντός 5 ημερών.

*Σημειώσεις

Τα πρώτα λεπτά ίσως να αναρωτιέσαι αν αυτό θα γίνει μαγιονέζα. Έχε λίγη υπομονή, και αν προσθέσεις το ηλιέλαιο αρκετά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα, θα ανταμειφθείς!


Καλή όρεξη,

my-signature



37 thoughts on “Εύκολη Βίγκαν Μαγιονέζα”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!