Vegan Recipes Made Easy

Μους Σοκολάτας που Γίνεται σε Λίγα Λεπτά

Μους Σοκολάτας που Γίνεται σε Λίγα Λεπτά

  Που λες, έχω μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό με τη συνταγή που θα σου παρουσιάσω σήμερα! Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη συνταγή βγήκε από το πουθενά, σε μια στιγμή πανικού!

  Πριν από μερικές εβδομάδες – μια Κυριακή, είχα 3 φίλους μου, καλεσμένους στο σπίτι για φαγητό. Τα είχα κανονίσει όλα τέλεια (τουλάχιστον έτσι νόμιζα!). Για γλυκό είχα σκοπό να κάνω την αγαπημένη μου Lemon Pie (η συνταγή έρχεται σύντομα!), αλλά λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο! Είχα ξεχάσει να πάρω λεμόνια (το λες και βασικό υλικό για την lemon pie!). Και επειδή, μέσα στη κουζίνα, όταν κάτι πάει στραβά βιώνω το απόλυτο δράμα· έπαθα και ένα μικρό πανικό. Όταν ηρέμησα άρχισα να ψάχνω το ψυγείο και τα ντουλάπια μήπως και βρω κάτι, ώστε να κάνω ένα γλυκό της προκοπής. Τελικά το μόνο που βρήκα ήταν αβοκάντο και κουβερτούρα. Είχα βέβαια και γάλα καρύδας στο ψυγείο (ήταν για την lemon pie), οπότε κάτι θα γινόταν. Όχι πως είχα και επιλογές Κυριακή μεσημέρι!

  Πρόσθεσα στο μπλέντερ 2 αβοκάντο, γάλα καρύδας, σιρόπι αγαύης, κακάο, και την κουβερτούρα (αφού την έλιωσα), και τα χτύπησα μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα. Δοκιμάζω· λέω Οκ κάτι πάει να γίνει. Αδειάζω την κρέμα σε 4 μπωλάκια και τα βάζω στο ψυγείο.

  Όταν ήρθε η ώρα για το γλυκό, πάνω από την κρέμα σοκολάτας πρόσθεσα και μια κουταλιά μαρμελάδα βύσσινο, και λίγο ινδοκάρυδο. Θα σου πω απλά ότι γλύφανε και τα δάχτυλά τους! Άρεσε σε όλους!

  Δευτέρα πρωί, αγοράζω ξανά τα υλικά και επαναλαμβάνω την ίδια συνταγή. Αλλάζω λίγο τις δοσολογίες, προσθέτω και κάποια εξτραδάκια και ΤΑ ΝΤΑ! Κρεμώδης, λαχταριστή μους σοκολάτας! Απλό γλυκάκι, έτοιμο σε λίγη ώρα και πεντανόστιμο! Σίγουρα θα το λατρέψεις!

Βίγκαν Πουτίγκα Σοκολάτας

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΓΛΥΚΑCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

5

minutes
Μαγείρεμα

10

minutes

Εύκολή και κρεμώδης μους σοκολάτας που γίνεται σε ελάχιστα λεπτά με 7 μόλις υλικά.

Υλικα

  • 2 ώριμα αβοκάντο

  • ¾ κούπας βίγκαν κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας

  • 100 γρ κουβερτούρα

  • ¼ κούπας σιρόπι αγαύης

  • 3 κ.σ κακάο σκόνη

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 κ.σ. κονιάκ

  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτελεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στερεώνουμε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο έχουμε ρίχνουμε τη σοκολάτα, ψιλοκομμένη.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα αβοκάντο, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, και το κονιάκ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε στο μπλέντερ και τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε 4 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς

Σημειωσεισ

  • Αν θεωρήσεις πως δεν είναι αρκετά γλυκιά η μους ασ’την πρώτα στο ψυγείο να κάτσει μια ώρα ώστε να δέσουν οι γεύσεις και δοκίμασε ξανά μετά. Και αν χρειαστεί την προσαρμόζεις.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



3 thoughts on “Μους Σοκολάτας που Γίνεται σε Λίγα Λεπτά”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!