Vegan Recipes Made Easy

Κρέμα απο Κάσιους

Κρέμα απο Κάσιους
cashew-cream

Όταν ήμουν μικρός λάτρευα (όπως πολλά παιδιά) την κρέμα γάλακτος. Απο νωρίς όμως μου είχε γίνει ξεκάθαρο πως είναι απίστευτα ανθυγιεινή, οπότε δεν την καταναλώναμε και πολύ συχνά (έως και ποτέ). Κάποια στιγμή βέβαια, μεγάλωσα. Ακόμα και τότε όμως δεν έπαιρνα συχνά κρέμα γάλακτος. Ίσως γιατί μου είχε μείνει ότι ήταν κάτι κακό. Όταν βέβαια έγινα βίγκαν, έγινε αυτό ακριβως που συνέβη με αρκετά φαγητά. Ξύπνησε μέσα μου η επιθυμία για κρέμα γάλακτος – στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, για κρέμα σόγιας! Η οποία στην Ελλάδα το 2008 ήταν ανύπαρκτη! Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω (για να προλάβω κάποιους) πως η φυτική κρέμα γάλακτος που κυκλοφορεί ευρέως στα σουπερ μάρκετ δεν είναι βίγκαν! Έναν έλεγχο αν κάνουμε στα συστατικά θα το διαπιστώσουμε αυτό!

Πίσω στα δικά μας όμως… Τα χρόνια περάσανε, ήρθε κάποια στιγμή και η κρέμα σόγιας στην Ελλάδα, αλλά και πάλι μου κλωτσούσε όλο αυτό (παιδικά κατάλοιπα!). Οπότε ένα ωραίο πρωί (βράδυ ήταν), απόφασισα να κάνω τη δική μου “κρέμα γάλακτος”. Και την έκανα (όχι το ίδιο βράδυ βέβαια – περάσανε κάποιες μέρες)! Η συνταγή είναι απίστευτα εύκολη! Δε θέλει ούτε κόπο, ούτε πολλά υλικά. Και γίνεται σε 3 λεπτά! Κάσσιους, αλάτι και νερό. Τόσο απλό! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να μουλιάσεις τα κάσσιους αποβραδίς και την επόμενη μέρα το πρωί να τα χτυπήσεις σε ένα μπλέντερ. Αυτό ήταν!

cashew-cream
cashew-cream

Η υφή της είναι πραγματικά υπέροχη! Κρεμώδης και βελούδινη. Ταιριάζει τέλεια σε ζυμαρικά, σάλτσες, τόφου και σαλάτες! Διατηρείται στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες. Μια δοκιμή θα σε πείσει! Άντε! Μπες στην κουζίνα!

Κρέμα απο Κάσιους

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: SauceCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Servings

4

servings
Prep time

3

minutes

Απίστευτα εύκολη, βελούδινη κρέμα από κάσσιους. Ιδανική για ζυμαρικά ή και σαλάτες.

Υλικα

  • 1/2 κούπα κάσσιους ωμά

  • 1/2 κούπα νερό

  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτελεση

  • Μουλιάζουμε τα κάσσιους αποβραδίς.*
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο και κρεμώδες μείγμα.cashew-cream
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 4 μέρες.

Σημειωσεις

  • Εναλλακτικά, αν ξεχάσουμε να βάλουμε τα κάσσιους να μουλιάσουν, μπορούμε να τα βράσουμε για 15 λεπτά.
  • Αν η κρέμα σου φανεί πολύ “παχιά” μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω νερό.
cashew-cream

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα,

my-signature



13 thoughts on “Κρέμα απο Κάσιους”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!