Vegan Recipes Made Easy

Γεμιστή γλυκοπατάτα με κιμά φακής και γουακαμολε!

Γεμιστή γλυκοπατάτα με κιμά φακής και γουακαμολε!

Καλημέρα πέρα για πέρα! Άλλη μια Τρίτη έφτασε και εμένα με βρίσκει να κυνηγάω τον Ταζ (ο μικρός μου γάτος) διότι είχε την καταπληκτική ιδέα να σκαρφαλώσει μέσα στο τζάκι και έχει τώρα μαυρίσει από πάνω μέχρι κάτω. Ζούμε μοναδικές στιγμές! Εσύ πως τα περνάς; Κανένα νέο; Επιστρέφω λοιπόν με μια καινούργια πολύ αγαπημένη μου συνταγή! Βασικά σήμερα θα συνδυάσουμε δύο λατρεμένες μου συνταγές με ένα αγαπημένο υλικό. Γλυκοπατάτες γεμιστές με τον υπέροχο κιμά φακής που είχαμε κάνει πριν μερικές εβδομάδες (ΕΔΩ) και το γουακαμόλε που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα (ΕΔΩ)!

Αν σου αρέσουν οι γλυκοπατάτες θα τον λατρέψεις αυτόν τον συνδυασμό! Η γλύκα της γλυκοπατάτας μαζί με τις πικάντικες νότες του κιμά και το δροσερό γυακαμόλε παντρεύονται ιδανικά σε αυτό το εύκολο και αρκετά γρήγορο πιάτο! Αν θυμάσαι καλά, η δόση του κιμά βγαίνει αρκετά μεγάλη. Οπότε την επόμενη φορά που θα κάνεις μπορείς απλά να χωρίσεις ένα μέρος και να το κρατήσεις στην κατάψυξη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις ένα ολοκληρωμένο και λαχταριστό γεύμα το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι να ξεπαγώσεις τον κιμά, να ψήσεις την γλυκοπατάτα και να ετοιμάσεις στα γρήγορα ένα γουακαμόλε! Με λίγα λόγια θα χρειαστείς λιγότερο από 20 λεπτά!

gemistes-glykopatates-me-kima-fakis
gemistes-glykopatates-me-kima-fakis

Εντωμεταξύ, για να απογειώσω το πιάτο πρόσθεσα και το αγαπημένο μου τσένταρ από violife. Έχει υπέροχη γεύση και υφή και θα μετατρέψει το πιάτο σου σε έναν μικρό παράδεισο! Δοκίμασε το και δε θα χάσεις! Πάμε τώρα να δούμε πως γίνεται αυτό το υπέροχο πιάτο;!

Γεμιστή γλυκοπατάτα με κιμά

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΚυρίωςCuisine: Αμερικάνικη, ΜεξικάνικηDifficulty: 1/5
Μερίδες

4

Προετοιμασία

10

minutes
Μαγείρεμα

40

minutes

Υπέροχη γεμιστή γλυκοπατάτα με λαχταριστό κιμά φακής και δροσερό γουακαμόλε!

Υλικα

  • 4 μεσαίες γλυκοπατάτες

  • Μίση δόση από τον κιμά φακής (ΕΔΩ)

  • 4 κ.σ. γουακαμόλε (ΕΔΩ)

  • 4 – 5 κ.σ. τριμμένο cheddar violife

  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

εκτελεση

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε γύρω γύρω τις γλυκοπατάτες. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν), και στη συνέχεια στο φούρνο, στο γκριλ για να ξεροψηθούν για περίπου 5-10 λεπτά. Εναλλακτικά αφού τις τρυπήσουμε με το πιρούνι, τις τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 190°C για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια στο γκριλ για 5-10 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και προσεκτικά ώστε να μην καούμε τις χαράζουμε από πάνω και λίγο τις ανοίγουμε. Με ένα πιρούνι λίγο σκαλίζουμε την επάνω επιφάνεια και προσθέτουμε 3 – 4 κ.σ. κιμά φακής. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω λίγο τσένταρ και τέλος μια κ.σ. γουακαμόλε. Τρίβουμε και λίγο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

σημειωσεισ

  • Η ίδια συνταγή να μπορεί να γίνει και με κλασικές πατάτες.
  • Αντί για γουακαμόλε μπορούμε να προσθέσουμε και στραγγιστό γιαούρτι σόγιας.

gemistes-glykopatates-me-kima-fakis

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

my-signature



1 thought on “Γεμιστή γλυκοπατάτα με κιμά φακής και γουακαμολε!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!