Vegan Recipes Made Easy

Το γουακαμόλε το σωστό!

Το γουακαμόλε το σωστό!

Καλώς ήρθες ακόμα μια Τρίτη στο μπλογκ μου! Πως είσαι; Πως ήταν το Πάσχα σου; Εγώ πέρασα αρκετά όμορφα, αν και δεν έκανα κάτι φοβερό! Έσκασα βέβαια στο φαγητό και στα τσουρέκια! να τα λέμε και αυτά! Παίζει να έκανα 7 φορές τσουρέκια τις τελευταίες 2 εβδομάδες; Έχασα το μέτρημα.

Το Σάββατο έκανα την μανιταρίτσα μου και έφαγα 2 πιάτα νααα! (με το συμπάθιο!) Νωρίτερα έκανα και ένα υπέροχο τιραμισού (συνταγή θα έρθει στο μέλλον γιατί θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα). Την Κυριακή έκανα μια υπερτέλεια πιατέλα μιξ γκριλ με λουκάνικα ρεβιθιών, μπιφτέκια, φιλέτα seitan, γύρο σόγιας, κοπανιστή, τζατζίκι, και ρώσικη. Κάποιες συνταγές θα έρθουν στο προσεχές μέλλον. Όπως είπα και νωρίτερα έσκασα στο φαγητό και το ευχαριστήθηκα!

mix-grill-beetsme

Πάμε όμως στη σημερινή συνταγή! Κοίτα να δεις ένα περίεργο πράγμα. Τη στιγμή που κάποιος παίρνει την απόφαση να στραφεί στον βιγκανισμό ενεργοποιείται μέσα του μια κατάσταση η οποία ονομάζεται “ζω για τα αβοκάντο”. Η κατάσταση αυτή ορίζεται ως εξής: ενώ πριν τον βιγκανισμό τα αβοκάντο σου φαινόταν σαν να τρως σαπούνι και γενικά κάτι πολύ μπλιαχ, ξαφνικά τα αγοράζεις με μανία και τα χώνεις παντού! Από σαλάτες, γύρους και μπέργκερ, μέχρι μακαρονάδες και τοστ. Κάπου σε αυτό το σημείο κάνει και την εμφάνιση του το γουακαμόλε. Τι είναι το γουακαμόλε; Ας πούμε απλά πως ότι είναι για τον Έλληνα το τζατζίκι, είναι το γουακαμόλε για τον Μεξικανό.

Το γυακαμόλε, προφανώς έχει σαν βάση τα αβοκάντο. Από εκεί και πέρα πολλοί αναφέρουν πως το σωστό, γνήσιο γουκαμόλε δεν έχει πάνω από 3 συστατικά. Δηλαδή αβοκάντο, σκόρδο και αλάτι. Άλλες αναφορές ονομάζουν σαν τα τρία συστατικά τα αβοκάντο, το μοσχολέμονο και το αλάτι. Και υπάρχουν βέβαια και άλλοι που αναφέρουν κι άλλα συστατικά. Όπως την τομάτα, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό. Σήμερα λοιπόν θα δούμε τη δική μου αγαπημένη εκδοχή. Το γουακαμόλε όπως το κάνω χρόνια τώρα και δεν το βαριέμαι ποτέ, και μπορώ να φάω έναν κουβά για καλημέρα! Συνόδευσε τον βίγκαν γύρο σου, τα μπέργερ, τα wraps ή ότι θέλεις εσύ τέλος πάντων! Γουακαμόλε είναι με όλα ταιριάζει!

to-guakamole-to-sosto

Βουρ στην κουζίνα…!!!

to-guakamole-to-sosto

Το γουακαμόλε το σωστό!

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Σάλτσες και ΝτιπςCuisine: ΜεξικανικήDifficulty: 1/5
Μερίδες

10

Προετοιμασία

10

minutes

Υπέροχο γουακαμόλε με έντονες γεύσεις! Ελαφρώς πικάντικο και αρωματικό.

Υλικα

  • 2 μέτρια αβοκάντο – ώριμα

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 τομάτα (χωρίς τα κουκούτσια) κομμένη σε κυβάκια

  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

  • 1 σκελίδα σκόρδο είτε ψιλοκομμένο είτε στην πρέσα

  • Το χυμό από ένα λάιμ ή λεμόνι

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 3-4 κλωνάρια κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένα

Εκτελεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και το μισό χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και ζουλάμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι να λιώσει. Δε θέλουμε να γίνει τελείως αλοιφή. Να μείνουν λίγα κομματάκια ανέπαφα. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο χυμό λεμονιού (εγώ πάντα βάζω ένα ολόκληρο λεμόνι). Προσαρμόζουμε αν χρειαστεί το αλάτι.to-guakamole-to-sosto
  • Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε να κάτσει λίγες ώρες για να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις. Καταναλώνουμε εντός 4 ημερών

Σημειωσεις

  • Τα αβοκάντο συνήθως όταν τα αγοράζουμε είναι άγουρα. Για να ωριμάσουν πιο γρήγορα μπορούμε να τα βάλουμε σε μια χαρτοσακούλα με ένα – δυο μήλα.
  • Είτε χρησιμοποιήσουμε λεμόνι, είτε λάιμ το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο. Απλά με το λάιμ θα γίνει και πιο αρωματικό το γουακαμόλε μας.
  • Παραδοσιακά το γουακαμόλε έχει κόλιανδρο. Επειδή όμως έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση σε πολλούς δεν αρέσει. Μην διστάσεις να τον αντικαταστήσεις με μαϊντανό.

to-guakamole-to-sosto

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



3 thoughts on “Το γουακαμόλε το σωστό!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!