Vegan Recipes Made Easy

Βίγκαν Τάρτα Σοκολάτας

Βίγκαν Τάρτα Σοκολάτας

Καλό μήνα είπαμε; Δεν είπαμε. Καλό μήνα λοιπόν, και εύχομαι ο Απρίλιος να είναι έστω και τόσο δα καλύτερος από τον Μάρτιο. Δεν ξέρω για εσένα εγώ το έχω ρίξει στη μαγειρική και φυσικά στο φαΐ. Φαντάζομαι δεν είμαι ο μόνος! Κάπως έτσι ετοίμασα για σήμερα μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή η οποία πραγματικά θα σε ενθουσιάσει! Βασίζεται στη μους σοκολάτας που είχαμε κάνει πριν από ένα χρόνο (ΕΔΩ) και είναι πραγματικά ένα απίστευτα εύκολο γλυκάκι το οποίο γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και μετά θέλει απλά να κάτσει 2 ώρες στο ψυγείο.

Αν αγαπάς τη σοκολάτα πρέπει να το δοκιμάσεις! Λίγα απλά υλικά χρειάζεσαι μόνο. 2 αβοκάντο, γάλα καρύδας, σιρόπι αγαύης, κουβερτούρα, κακάο και εκχύλισμα βανίλιας για την μους, και μπισκότα τύπου digestive λάδι καρύδας και βίγκαν βούτυρο για τη βάση. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μπορείς να προσθέσεις από πάνω φρούτα ή και ξηρούς καρπούς. Η βάση είναι μια κλασική βάση για τσιζ κεικ (είχαμε κάνει την ίδια για το Banoffee). Ενώ για την κρέμα το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να λιώσεις την κουβερτούρα και να προσθέσεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσεις μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και μεταφέρομε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Τόσο απλό, τόσο εύκολο!

vegan-tarta-sokolatas
vegan-tarta-sokolatas

Απόλυτα σοκολατένια και γεμάτη γεύση! Εμένα μου αρέσει να συνοδεύω την τάρτα με φράουλες και ινδοκάρυδο. Παρόλα αυτά ταιριάζει τέλεια και με καβουρντισμένα φουντούκια, μπανάνα ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς! Δοκίμασε το και πες μου πως σου φάνηκε!

Βίγκαν Τάρτα Σοκολάτας

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: ΕπιδόρπιοCuisine: ΕυρωπαϊκήDifficulty: 1/5
Μερίδες

8

Προετοιμασία

20

minutes
Μαγείρεμα

15

minutes

Υπέροχη τάρτα σοκολάτας που γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά και θα ενθουσιάσει του πάντες!

Υλικα

εκτελεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 °C. Προσθέτουμε τα μπισκότα σε έναν μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αδειάζουμε τα τρίμματα σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι καρύδας και τα προσθέτουμε στο τρίμμα από τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα 17 εκ.* με αποσπώμενη βάση. Είτε με τα χέρια μας, είτε με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε το μείγμα με τα μπισκότα να πάει παντού. Θέλουμε να καλύψει όλη τη βάση και να σηκωθεί και περιμετρικά στα τοιχώματα. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφού ψηθεί την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.vegan-tarta-sokolatasvegan-tarta-sokolatas
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες (ΕΔΩ)vegan-tarta-sokolatas
  • Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τη βάση και μεταφέρουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και γαρνίρουμε με το τριμμένο ινδοκάρυδο και τις φράουλες (ή με ότι άλλο θέλουμε εμείς).vegan-tarta-sokolatas

σημειωσεισ

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μεγαλύτερη φόρμα (25 εκ) απλά θα πρέπει να κάνουμε για τη βάση τη δοσολογία του μπανόφι (ΕΔΩ)

vegan-tarta-sokolatas

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου!

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



3 thoughts on “Βίγκαν Τάρτα Σοκολάτας”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!