Vegan Recipes Made Easy

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΙΓΚΑΝ WORCESTERSHIRE SAUCE

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΙΓΚΑΝ WORCESTERSHIRE SAUCE

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην κουζίνα μου! Ξέρω πως ίσως και να περίμενες αυτή τη συνταγή μιας και τη ζητούσες. Και ελπίζω να με συγχωρέσεις που άργησα να την ανεβάσω (την είχα υποσχεθεί από πέρσι ακόμα), λίγο ξεχάστηκα! Σήμερα λοιπόν κάνουμε βίγκαν worstershire sauce. Όπως έχεις παρατηρήσεις σε κάποιες συνταγές μου χρησιμοποιώ βίγκαν worscestershire sauce (όπως στα Σουηδικά κεφτεδάκια ή και στο μπέργκερ με τις τοφομπουκιές). Οπότε ήρθε η ώρα να δεις ποια σως χρησιμοποιώ εγώ!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά γιατί μπορεί κάποιοι να μη γνωρίζουνε τι είναι η συγκεκριμένη σως. Η worcestershire sauce -αν δεν μπορείς να το πεις μη σκας. Κανείς δεν μπορεί! – για συντομία worcester sauce, είναι Βρετανικής καταγωγής και έχει σαν βάση το ξύδι απο κριθάρι, μελάσα, ζάχαρη, μπαχαρικά, αρωματικά και…αντζούγιες. Οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι βίγκαν. Που χρησιμοποιείται τώρα; Παντού! Μπορείς να προσθέσεις 1/2 με 1 κ.γ. σε σως, σάλτσες, μαρινάδες, σούπες ή όπου αλλού θέλεις εσύ. Δίνει επιπλέον άρωμα και γεύση στα φαγητά σου και χαρίζει αυτήν την επιπλέον τσαχπινιά που θέλεις.

Η γεύση της worcester sauce είναι όξινη και αλμυρή. Ταυτόχρονα είναι και ελαφρώς αρωματική και ένα τσικ μεταλλική. Αυτό το συνδυασμό θα τον πετύχουμε με ξύδι (οξύτητα), σόγια σως (αλμύρα), σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχάρι (άρωμα) και μελάσα (μεταλλική γεύση). Επιπλέον μπαίνει και καστανή ζάχαρη για να ισορροπήσει η αλμύρα με την οξύτητα. Στην ουσία μιλάμε για απλά και εύκολα υλικά που μπορείς να βρεις παντού! Η εκτέλεση είναι εξίσου απλή και εύκολη. Προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι πάνω από χαμηλή φωτιά, και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει μετράμε 3 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σως να κρυώσεις και αποθηκεύουμε σε ένα μπουκαλάκι.

Απλή, εύκολη και γρήγορη. Μια προσθήκη στα μπαχαρικά και στα αρωματικά σου που πραγματικά αξίζει να έχεις μια και θα δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στα φαγητά σου! Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή!

Σε περίπτωση που κάνεις την worcestershire sauce μην ξεχάσεις να με ταγκάρεις στο Instagram (@beetsme_com, #beetsme) για να δω τις δημιουργίες σου!

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΙΓΚΑΝ WORCESTERSHIRE SAUCE

Recipe by Konstantinos – Beets meCourse: Σάλτσες και ΝτιπςCuisine: ΑγγλικήDifficulty: 1/5
Μερίδες

50

Προετοιμασία

3

minutes
Μαγείρεμα

3

minutes

Εύκολη και πολύ γρήγορη worcestershire sauce που θα απογειώσει τις συνταγές σας.

Υλικα

  • 1 κούπα μηλόξυδο*

  • 1/3 της κούπας σόγια σως

  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  • 1 κ.γ. μουστάρδα

  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη

  • 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη

  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη

  • 1/2 κ.γ. μελάσα

  • 1 – 2 πρέζες μάυρο πιπέρι

Εκτελεση

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει μετράμε 3 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε μπουκαλάκι ή βάζο που να κλείνει καλά. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και για 2 μήνες.

Σημειωσεις

  • Αντί για μηλόξυδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο λευκό ξύδι θέλουμε. Προσωπικά προτιμώ το μηλόξυδο γιατί θεωρώ πως δίνει καλύτερη γεύση.

Αν έχεις κάποια απορία ή θέλεις να πεις απλά ένα γεια, μη διστάσεις να αφήσεις από κάτω το σχόλιο σου.

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



3 thoughts on “ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΙΓΚΑΝ WORCESTERSHIRE SAUCE”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!