Vegan Recipes Made Easy

Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το τέλειο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα Χριστούγεννα είναι ξεκάθαρα η αγαπημένη μου εποχή μέσα στο χρόνο. Λατρέυω τα πάντα πάντα από αυτές τις μέρες. Τα λαμπάκια, τα στολίδια, τα δώρα, τις μουσικές… Όλα! Μου φτιάχνουν τη διάθεση παρότι δεν το κρύβω, μου αρέσουν τα λίγο πιο ήσυχα Χριστούγεννα. Ωστόσο υπάρχει ένα πράγμα που πάντα με αγχώνει. Τι θα ετοιμάσω σε περίπτωση που θα έχω παρέα στο σπίτι; Ποτέ δεν ξέρω και πάντα το αφήνω για τελευταία στιγμή. Σε περίπτωση λοιπόν που κι εσύ είσαι σαν κι εμένα και αγχώνεσαι με το εορταστικό τραπέζι αυτό το post είναι για εσένα! Σου έχω μαζέψει κάποιες από τις αγαπημένες μου συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους πάντες!

xristougenniatiki-salata-me-keil-koloytha-kai-rodi

Η Χριστουγεννιάτικη σαλάτα που όλοι θα λατρέψουν!

Είναι Χριστουγεννιάτικη, είναι νόστιμη, είναι θρεπτική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες! Υπέροχος συνδυασμός υλικών όπως κολοκύθα, κέιλ, κινόα, ρόδι, αχλάδι και μήλο. Μια σαλάτα που τα έχει όλα και θα είναι το τέλειο συνοδευτικό για το εορταστικό γεύμα! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
eortastiki-salata-meportokali-kai-vinegret-moustardas

Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι

Δροσερή, τραγανή με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και μουστάρδας και τη γλύκα της αγαύης και των αποξηραμένων φρούτων. Μια εορταστική σαλάτα εύκολη και απλή μεν αλλά με υπέροχη γεύση που θα ενθουσιάσει του πάντες! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
kremothes-kai-pentanostimo-tzatziki-xoris-yiaourti

Τέλειο και κρεμώδες Τζατζίκι χωρίς γιαούρτι

Εύκολο και γρήγορο με απλά υλικά και όλη τη νοστιμιά της κλασικής συνταγής (αν όχι πιο νόστιμο!) με υπερτέλεια κρεμώδη και δεμένη υφή που πραγματικά θα λατρέψεις! Δροσερό με το αγγουράκι του, τον άνηθο του, το σκόρδο όπως του πρέπει και την κατάλληλη οξύτητα. Ένα συνοδευτικό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
kremothis-kopanisti-apo-kasious

Κοπανιστή από κάσιους

Νόστιμη και κρεμώδης κοπανιστή από κάσιους και αμύγδαλα με τη γλύκα της κόκκινης πιπεριάς! Πικάντικη και τυρένια με γεμάτη γεύση που θα λατρέψεις! Ένα άλειμμα που θα εξαφανιστεί από το τραπέζι σου πριν προλάβεις να το δεις και όλοι θα ζητάνε κι άλλο! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
Κρεμώδης μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα με γάλα καρύδας

Για εσένα που θέλεις για πρώτο πιάτο σουπίτσα σου έχω δύο προτάσεις αγαπημένες! Την λατρεμένη μου μανιταρόσουπα που γίνεται εύκολα, σχετικά γρήγορα και με απλά υλικά. Είναι πεντανόστιμη, απίστευτα κρεμώδης και θα ζεστάνει όλο σου το είναι! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
veloudini-kolokythosoupa-me-krema-karidas

Βελούδινη κολοκυθόσουπα

Αν ρωτάς εμένα αυτή είναι η απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα! Και φυσικά το τέλειο starter για το εορταστικό τραπέζι! Βελούδινη, πικάντικη, με τέλεια γεύση. Η γλύκα της κολοκύθας δένει ονειρεμένα με το τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και δημιουργεί το τέλειο αποτέλεσμα! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
Manitaria-gemista-me-tyri-amygdalou-kai-spanaki-3

Γεμιστά μανιτάρια με τυρί αμυγδάλου και σπανάκι

Τραπέζι χωρίς συνοδευτικά και μεζεδάκια δε γίνεται και αυτά τα γεμιστά μανιτάρια σίγουρα θα τα αγαπήσεις! Υπέροχη γέμιση από σπανάκι και τυρί αμυγδάλου (ο απόλυτος συνδυασμός) με σκορδάκι και κρέμα κάσιους για επιπλέον κρεμώδη υφή! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
traganes-patates-fournou-me-magioneza

Οι πιο τραγανές πατάτες φούρνου!

Πατάτες! Όλοι τις αγαπούν και δε λείπουν ποτέ από κανένα τραπέζι! Κι αυτές οι πατάτες είναι οι πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες που έχεις δοκιμάσει! Εύκολες για να γίνουν με απλά υλικά και ένα- δύο μυστικά για την τέλεια υφή! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
kremothes-kai-tyrenio-vegan-brokolo-ograten-me-tragano-topping

Τυρένιο μπρόκολο ογκαρτέν

Το μπρόκολο αλλιώς! Ένα υπέροχο, τυρένιο και κρεμώδες ογκρατέν για αυτούς που αγαπάνε το μπρόκολο αλλά και για αυτούς που δεν το αγαπάνε γιατί σίγουρα θα το λατρέψουν μετά από αυτή την συνταγή! Ιδανικό πιάτο για το εορταστικό τραπέζι μιας και θα αγαπηθεί ιδιαίτερα! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
KASTANA-STIFADO

Λατρεμένα κάστανα στιφάδο

Ένα πιάτο που υπέρ αγαπώ και κάνω κάθε χρόνο είναι τα κάστανα στιφάδο! Αρωματικό, γευστικό και εύκολο! Η γλύκα από τα κρεμμύδια και τα κάστανα παντρεύονται μοναδικά με την αρωματική κανέλα και το μπαχάρι δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία! Δοκίμασε το και δε θα χάσεις! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
tigania-manitarion-me-moustartha-kai-siropi-agavis

Τηγανιά μανιταριών με μουστάρδα και σιρόπι αγαύης

Εύκολη τηγανιά μανιταριών με μουστάρδα και σιρόπι αγαύης που γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά και όλοι αγαπάνε! Ένα πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις για την απλότητα του και την υπέροχη και γεμάτη γεύση. Μελωμένα μανιτάρια σε μια υπέροχη σως και αρωματικό θυμάρι! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
wellington-me-fakes

Wellington φακής με cranberries

Αν υπάρχει ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει και θα κερδίσει τους πάντες με την πλούσια γεύση του και την τέλεια εμφάνιση αυτό δεν είναι άλλο από το wellington φακής! Πεντανόστιμη γέμιση από φακές, καρύδι και μανιτάρια, τραγανό φύλλο σφολιάτας και μια υπέροχη σως που θα αγκαλιάσει το όλο σύνολο! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
teleioi-kourampiedes

Αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα

Πεντανόστιμοι, λαχταριστοί, αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα και είναι και πολύ εύκολοι στο να γίνουν! Τη διαφορά εδώ την κάνει το λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης το οποίο δίνει ένα ελαφρύ άρωμα καρύδας στους κουραμπιέδες που τους πάει απίστευτα πολύ! Θα τους αγαπήσεις! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
laxtarista-melomakarona-vegan

Τα πιο τέλεια μελομακάρονα

Αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των Χριστουγέννων! Υπέροχα μελομακάρονα, με τέλειο άρωμα και γεύση. Τραγάνα απ’ έξω και μαλακά μέσα! Φυσικά και κανείς δε θα μέινει στον έναν. Οπότε κάνε ποσότητα! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space
vasilopita-me-apoksiramena-frouta-karudia-kai-amygthala

Βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και αμύγδαλα

Και για το κλείσιμο σου έχω μια διαφορετική βασιλόπιτα που όλοι θα αγαπήσουν! Αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, υπέροχα αρώματα κανέλας και τζίντζερ και ένα λαχταριστό γλάσο βανίλιας που θα απογειώσει την κάθε μπουκιά! Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

Blank Space

Καλά μαγειρέματα!

my-signature



Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: Content is protected !!